NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Τορόντο Ράπτορς

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Τορόντο Ράπτορς
AP Photo/Tony Avelar AP PHOTO/TONY AVELAR

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Διαβάστε τι έκαναν οι πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά έχουν οι Τορόντο Ράπτορς , η πρώτη ομάδα εκτός ΗΠΑ που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην 73χρονη ιστορία του ΝΒΑ. Μπορούν άραγε οι Καναδοί να κάνουν τοrepeat χωρίς τον Κοουάι Λέοναρντ , τονMVPτων Τελικών, που μετακόμισε αυτό το καλοκαίρι στο Λος Άντζελες; Ιδού η απορία...

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το προφίλ των Τορόντο Ράπτορς :

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 58-24

Έμειναν: Νικ Νερς (προπονητής), Πασκάλ Σιάκαμ, Κάιλ Λάουρι, Μαρκ Γκασόλ, Σερτζ Ιμπάκα, Φρεντ ΒανΒλίτ, Όου Τζι Ανουνόμπι, Νόρμαν Πάουελ, Κρις Μπουσέρ, Πάτρικ ΜακΚό, Μάλκολμ Μίλερ.

Έφυγαν: Κοουάι Λέοναρντ (free agent -Κλίπερς), Ντάνι Γκριν (free agent -Λέικερς), Τζόντι Μικς (free agent), Τζέρεμι Λιν (free agent), Ερικ Μόρλαντ (free agent), Τζόρνταν Λόιντ (free agent -Βαλένθια).

Ήρθαν: Στάνλι Τζόνσον (free agent -Πέλικανς), Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον (free agent -Νετς), Κάμερον Πέιν (free agent -Καβαλίερς), Τέρενς Ντέιβις (free agent), Ντέβιν Ρόμπινσον (free agent), Οσέι Μπρίσετ (free agent -exhibit 10συμβόλαιο), Σαγκάμπα Κονατέ (free agent -exhibit 10συμβόλαιο), Ματ Τόμας (free agent -Βαλένθια), Ντεγουάν Χερνάντεζ (Draft).

Καλύτερη προσθήκη: Στάνλι Τζόνσον

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Τορόντο Ράπτορς
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Μεγαλύτερη απώλεια: Κοουάι Λέοναρντ

Τι έκαναν πέρυσι: Κάτι που μάλλον λίγοι περίμεναν το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν οι Ράπτορς αντικαθιστούσαν τον προπονητή της χρονιάς (Ντουέιν Κέισι) με τον βοηθό του (Νικ Νερς) και αποκτούσαν με... δανεισμό ενός έτους τον Κοουάι Λέοναρντ από τους Σπερς, παραχωρώντας τον παίκτη-σημαία της ομάδας , τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. ΟGMΜασάι Ουτζίρι πήρε αποφάσεις που αμφισβητήθηκαν, αλλά δικαιώθηκε.

Ο "Klaw"ανέβασε ένα επίπεδο όλη την ομάδα, ενώ ο Νερς αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Η άφιξη του Μαρκ Γκασόλ μέσω ανταλλαγής τον Φεβρουάριο συμπλήρωσε το παζλ και βοήθησε το Τορόντο να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην 24χρονη ιστορία του, επικρατώντας στους Τελικούς των Γουόριορς με 4-2 νίκες.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Λένε ότι πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή παρά να φτάσεις εκεί. Οι Ράπτορς μάλλον θα το καταλάβουν καλά αυτό φέτος. Μετά την απώλεια του Λέοναρντ οι πρωταθλητές δεν έχουν πλέον την ίδια δυναμική, κι ας κράτησαν τον υπόλοιπο κορμό πλην του Ντάνι Γκριν και απέκτησαν τους Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον , Στάνλι Τζόνσον .

Οι νέοι Ράπτορς θα είναι η ομάδα του Πασκάλ Σιάκαμ . Μετά το περσινό ξεπέταγμα του ο Καμερουνέζος φόργουορντ αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και από την δική του απόδοση ενδέχεται να οριοθετηθεί και η φετινή πορεία των Καναδών. Το Τορόντο παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ανατολή, με ή χωρίς τον Λέοναρντ. Φαβορί όμως δεν είναι πια.

Το ιδανικό σενάριο: Το Τορόντο θα ξεπεράσει την απουσία του Λέοναρντ χάρις στο βάθος του και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα τελειώσει την κανονική περίοδο με 50+ νίκες, τερματίζοντας στις πρώτες τρεις θέσεις της ανατολικής περιφέρειας. Ο Σιάκαμ θα γίνειAll-Star,ο Ανουνόμπι θα παρουσιάσει θεαματική εξέλιξη και ο πάγκος θα είναι πιο παραγωγικός από ποτέ, οδηγώντας το Τορόντο ξανά μέχρι τους ανατολικούς Τελικούς.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Σιάκαμ δεν θα γίνει ποτέ " the man",όπως περιμένει από αυτόν ο Νερς, το δίδυμο Πάουελ - Ανουνόμπι στο "2"-"3" θα αποδειχτεί δυσλειτουργικό και τα χρόνια θα αρχίσουν να φαίνονται έντονα στο παιχνίδι του Γκασόλ. Η απουσία του Λέοναρντ ίσως να μην φανεί τόσο έντονα στην κανονική περίοδο, σταPlayoffs όμως θα τους θέσει εκτός μάχης νωρίς νωρίς.

Το depth chart:

PG: Κάιλ Λάουρι, Φρεντ ΒανΒλίτ, Κάμερον Πέιν

SG: Νόρμαν Πάουελ, Πάτρικ ΜακΚό, Τέρενς Ντέιβις, Ματ Τόμας

SF: Όου Τζι Ανουνόμπι, Στάνλι Τζόνσον, Οσέι Μπρίσετ (exhibit 10συμβόλαιο), Ντέβιν Ρόμπινσον

PF: Πασκάλ Σιάκαμ, Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον, Ντεγουάν Χερνάντεζ, Μάλκολμ Μίλερ, Σαγκάμπα Κονατέ (exhibit 10συμβόλαιο)

C: Μαρκ Γκασόλ, Σερτζ Ιμπάκα, Κρις Μπουσέρ

Ποια ομάδα ακολουθεί: Γιούτα Τζαζ

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ορλάντο Μάτζικ

Φιλαντέλφια 76ερς

Φοίνιξ Σανς

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Σακραμέντο Κινγκς

Σαν Αντόνιο Σπερς

Photo credits: AP Photo/Tony Avelar, AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ