NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Σικάγο Μπουλς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Σικάγο Μπουλς
AP Photo/Rebecca Blackwell AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Σικάγο Μπουλς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάσει το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι ετοιμάζονται για μία κρίσιμη σεζόν με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Μπουλς της σεζόν 2019/20:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 22-60

Έμειναν: Τζιμ Μπόιλεν (προπονητής), Ράιαν Αρκιντιάκονο, Αντόνιο Μπλέικνι, Κρις Νταν, Ζακ ΛαΒίν, Ντένζελ Βάλενταϊν, Τσάντλερ Χάτσινσον, Λαόυρι Μάρκανεν, Όττο Πόρτερ, Κριστιάνο Φελίτσιο, Γουέντελ Κάρτερ, Σακίλ Χάρισον (μη εγγυημένο συμβόλαιο)

Έφυγαν: Γουόλτερ Λέμον (free agent), Ρόμπιν Λόπεζ (free agent – Μπακς), Ρόουλ Άλκινς (free agent), Τίμοθε Λουάου-Καμπαρό (free agent), Γουέιν Σέλντεν (free agent), Mπράντον Σάμπσον (free agent)

Ήρθαν: Τόμας Σατοράνσκι (ανταλλαγή – Γουίζαρντς), Θαντέους Γιανγκ (free agent – Πέισερς), Λιουκ Κορνέ (free agent – Νικς), Κόμπι Γουάιτ (NBA Draft), Ντάνιελ Γκάφορντ (ΝΒΑ Draft), Άνταμ Μοκόκα (two-way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Θαντέους Γιανγκ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Σικάγο Μπουλς
AP Photo/Brynn Anderson AP PHOTO/BRYNN ANDERSON

Μεγαλύτερη απώλεια: Ρόμπιν Λόπεζ

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Μπουλς θέλησαν να εστιάσουν στην βελτίωση των νεαρών παικτών τους την περσινή σεζόν, ο οποίος ήταν βέβαια απλώς ένας ευγενικός τρόπος για να πουν ότι έκαναν... tanking. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που είχαν στο μυαλό τους, το οποίο πολλοί αμφισβήτησαν όταν το Σικάγο υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι τον Τζαμπάρι Πάρκερ, φάνηκε τελικά να αποδίδει.

Αν και ο τραυματισμός του Μάρκανεν πριν ξεκινήσει η σεζόν – και ο τραυματισμός του Κάρτερ στα μέσα της σεζόν – φάνηκε να τους πηγαίνει κάπως πίσω, εντούτοις το Σικάγο έκανε αυτό που ήθελε: Ήταν κακό, κάτι που του εξασφάλισε μία ψηλή επιλογή στο ΝΒΑ Draft 2019, και παράλληλα είδε τους ΛαΒίν, Μάρκανεν και Κάρτερ να αφήνουν υποσχέσεις, αποκτώντας στο μεσοδιάστημα έναν πολύτιμο All Around φόργουορντ που ταιριάζει στο προφίλ της ομάδας (Όττο Πόρτερ), καταφέρνοντας να ξεφορτωθεί τους Πάρκερ και Μπόμπι Πόρτις.

Στην λίστα των νεαρών παικτών που έδειξαν στοιχεία (έστω και σε μόλις 46 αγώνες λόγω τραυματισμών) θα μπορούσε να προστεθεί και ο Κρις Νταν, ωστόσο στο Σικάγο έδειξαν το καλοκαίρι με την επιλογή του Κόμπι Γουάιτ στο Νο7 του ΝΒΑ Draft και την απόκτηση του Τόμας Σατοράνσκι ότι μάλλον δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτό.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Αν οι νεαροί παίκτες τους είναι τόσο καλοί όσο πιστεύουν οι ίδιοι οι Μπουλς – και δεδομένου ότι αγωνίζονται στην αδύναμη Ανατολή – οι “Ταύροι” θα πρέπει θεωρητικά να έχουν ως στόχο σε τροχιά playoffs. Σε πρώτο πλάνο βέβαια είναι η βελτίωση των ΛαΒίν, Πόρτερ, Μάρκανεν και Κάρτερ και η ενσωμάτωση σε αυτό τον νεανικό κορμό του Γουάιτ, ο οποίος θεωρητικά είναι ο μελλοντικός βασικός πόιντ γκαρντ της ομάδας.

Chicago Bulls guard Zach LaVine brings the ball up court against the Golden State Warriors during the second half of an NBA basketball game, Monday, Oct. 29, 2018, in Chicago. (AP Photo/Kamil Krzaczynski)
AP Photo/Kamil Krzaczynski AP PHOTO/KAMIL KRZACZYNSKI

Το ιδανικό σενάριο: Οι Μπουλς βιώνουν μία σεζόν αντίστοιχη με αυτή των Νετς της σεζόν 2018/19. Όλοι νεαροί παίκτες τους κάνουν ένα βήμα μπροστά. Ο Μάρκανεν και ο ΛαΒίν παίζουν σαν All Star. Ο Πόρτερ, ο Κάρτερ και ο Γουάιτ τους συμπληρώνουν. Οι Σατοράνσκι και Γιανγκ αποδεικνύονται οι απαραίτητοι βετεράνοι που χρειάζεται το Σικάγο. Οι Μπουλς βρίσκονται σε τροχιά playoffs και τελικά τα καταφέρνουν.

Το χειρότερο σενάριο: Το Σικάγο κάνει πορεία αντίστοιχη με αυτή της σεζόν 2018/19. Ο ΛαΒίν εξακολουθεί να είναι σκόρερ και τίποτα περισσότερο. Ο Μάρκανεν μένει στάσιμος. Οι Κάρτερ και Γουάιτ δεν είναι τόσο καλοί όσο πιστεύουν στο Σικάγο. Ο Πόρτερ αντί για το κομμάτι που έλειπε αποδεικνύεται ένα έξτρα βάρος, μη βρίσκοντας ρόλο σε μία ομάδα που όλοι κοιτούν τα νούμερά τους. Οι Μπουλς μένουν νωρίς εκτός κούρσας των playoffs.

Το Depth Chart:

PG: Τόμας Σατοράνσκι, Κόμπι Γουάιτ, Κρις Νταν, Ράιαν Αρκιντιάκονο, Σακίλ Χάρισον

SG: Ζακ ΛαΒίν, Αντόνιο Μπλέικνι, Ντένζελ Βάλενταϊν, Άνταμ Μοκόκα (two way συμβόλαιο)

SF: Όττο Πόρτερ, Τσάντλερ Χάτσινσον

PF: Λάουρι Μάρκανεν, Θαντέους Γιανγκ. Λιουκ Κορνέ

C: Γουέντελ Κάρτερ, Κριστιάνο Φελίτσιο, Ντάνιελ Γκάφορντ

Ποια ομάδα ακολουθεί: Κλίβελαντ Καβαλίερς

Διαβάστε ακόμα:
Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

AP Photo/Rebecca Blackwell, Brynn Anderson, Kamil Krzaczynski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ