NBA

Οι Ράπτορς μαζεύουν τα κομμάτια τους, πήραν και σμολ φόργουορντ

Οι Ράπτορς μαζεύουν τα κομμάτια τους, πήραν και σμολ φόργουορντ

Παίκτης των Ράπτορς έγινε ο 23χρονος σμολ φόργουορντ Στάνλεϊ Τζόνσον, την ώρα που στο Τορόντο παλεύουν για να σταθούν στα πόδια τους μετά από την αποχώρηση του Κουάι Λέοναρντ.

Λίγες ώρες μετά από την απόφαση του Κουάι Λέοναρντ να μετακομίσει στους Λος Άντζελες Κλίπερς , οι Ράπτορς προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να προχωρήσουν προς τα εμπρός. Ο Μασάι Ουτζίρι έκανε αρκετή υπομονή, έχασε πολλούς free agents που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντικαταστάτες του δις πρωταθλητή του ΝΒΑ και τώρα αναγκάστηκε να δώσει διετές συμβόλαιο στον Στάνλεϊ Τζόνσον (23 ετών, 2μ.01) που έχει τέσσερις σεζόν επαγγελματικής καριέρας χωρίς να έχει καθιερωθεί ακόμη σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τζόνσον θα πάρει 7.5 εκατομμύρια δολάρια για συμβόλαιο δύο χρόνων (με player option το καλοκαίρι του 2021), έχει μέσους όρους καριέρας 7 πόντους από 43% στο δίποντο, 29.3% στο τρίποντο και 76.4% στις βολές, 3.4 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 21.6 λεπτά συμμετοχής σε 285 αγώνες. Έπαιξε στους Πίστονς από το 2015 έως το 2019, όταν η ομάδα του Ντιτρόιτ τον έστειλε στους Νιου Ορλίανς Πέλικανς για να ολοκληρώσει τη χρονιά.

Η λογική, πάντως, λέει πως οι Ράπτορς δεν θα βάλουν τον Τζόνσον στην αρχική τους πεντάδα. Εκεί, στη θέση του βασικού σμολ φόργουορντ θα δούμε είτε τον Όου Τζι Ανουνόμπι που εξαιτίας μιας επέμβασης δεν αγωνίστηκε στα playoffs, είτε τον Πασκάλ Σιάκαμ που ενδέχεται να κατέβει στο τρία για να παίξουν δίπλα του ο Σερτζ Ιμπάκα κι ο Μαρκ Γκασόλ. Όπως κι αν έχει, υπάρχει αρκετός χρόνος για να καλύψει ο Ουτζίρι το τεράστιο κενό που άφησε με την αποχώρησή του από τον Καναδά ο Λέοναρντ, αν και όλοι γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να το καταφέρει σε ένα ποσοστό και όχι στο 100%.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ