NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μέμφις Γκρίζλις

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μέμφις Γκρίζλις
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Γκρίζλις.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Μέμφις Γκρίζλις, που έπειτα από παραπάνω από δέκα χρόνια δεν θα έχουν κανέναν εκ των Μάικ Κόνλεϊ ή Μαρκ Γκασόλ στο ρόστερ τους, γυρίζοντας μία και καλή σελίδα στην ιστορία τους.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Γκρίζλις:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 33-49

Έμειναν: Τζάρεν Τζάκσον, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Ντίλον Μπρουκς, Κάιλ Άντερσον, Μπρούνο Καμπόκλο (μη εγγυημένο συμβόλαιο), Ιβάν Ραμπ (μη εγγυημένο συμβόλαιο)

Έφυγαν: Τζέι Μπι Μπίκερσταφ (προπονητής), Μάικλ Κόνλεϊ (ανταλλαγή – Τζαζ), Έϊβερι Μπράντλεϊ (free agent – Λέικερς), Τζεβόν Κάρτερ (ανταλλαγή – Σανς), Τζάστιν Χόλιντεϊ (free agent – Πέισερς), Ντελόν Ράιτ (ανταλλαγή – Μάβερικς), Σι Τζέι Μάιλς (ανταλλαγή – Γουίζαρντς), Τζούλιαν Γουάσμπουρν (ανταλλαγή – Γουόριορς), Τσάντλερ Πάρσονς (ανταλλαγή – Χοκς), Τάιλερ Ντόρσεϊ (free agent), Γιοακίμ Νοά (free agent), Τάιλερ Ζέλερ (free agent) , Γιούτα Γουατανάμπε (two way συμβόλαιο)

Ήρθαν: Τέιλορ Τζένκινς (προπονητής), Γκρέισον Άλεν (ανταλλαγή – Τζαζα), Μάρκο Γκούντουριτς (free agent – Φενέρμπαχτσε), Τάιους Τζόουνς (free agent – Γουλβς), ΝτιΆντονι Μέλτον (ανταλλαγή – Σανς), Άντρε Ιγκουοντάλα (ανταλλαγή – Γουόριορς), Τζα Κράουντερ (ανταλλαγή – Τζαζ), Σόλομον Χιλ (ανταλλαγή – Χοκς), Τζος Τζάκσον (ανταλλαγή – Σανς), Ντουάιτ Χάουαρντ (ανταλλαγή – Γουίζαρντς), Μάιλς Πλάμλι (ανταλλαγή – Χοκς), Τζα Μοράντ (ΝΒΑ Draft), Μπράντον Κλαρκ (NBA Draft), Τζον Κόντσαρ (Undrafted – Two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Τζα Μοράντ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μέμφις Γκρίζλις
AP Photo/Jessica Hill AP PHOTO/JESSICA HILL

Μεγαλύτερη απώλεια: Μάικλ Κόνλεϊ

Τι έκαναν πέρυσι: Γύρισαν σελίδα στην ιστορία τους. Οι Γκρίζλις ξεκίνησαν την σεζόν 2018/19 έχοντας ως στόχο να επιστρέψουν στα playoffs. Αρχικά αυτός ο στόχος φαινόταν ρεαλιστικός, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός αυτό το ενδεχόμενο απομακρυνόταν.

Κάπως έτσι, οι Γκρίζλις αποφάσισαν να χτίσουν από την αρχή. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η παραχώρηση του Μαρκ Γκασόλ στους Ράπτορς, για να ακολουθήσουν μία σειρά από κινήσεις που φώναζαν “tanking/rebuilding”. Κάπως έτσι, το τέλος της σεζόν τους βρήκε με ένα από χειρότερα ρεκόρ του ΝΒΑ. Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι... θεοί του μπάσκετ ήταν με το μέρος τους την ημέρα του Draft Lottery και τους έστειλαν το Νο2 του ΝΒΑ Draft 2019 – στο οποίο επέλεξαν τον Τζα Μοράντ – βρίσκοντας άμεσα τον διάδοχο του Μάικ Κόνλεϊ, τον οποίο παραχώρησαν λίγες ημέρες αργότερα στους Τζαζ. Η αρχή μίας νέας εποχής ήταν πλέον γεγονός.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Οι Γκρίζλις θέλουν να μπουν σε μία νέα εποχή. Μία εποχή στην οποία θα στηριχθούν στο δίδυμο των Τζα Μοράντ και Τζάρεν Τζάκσον, ελπίζοντας ότι οι δύο νεαροί παίκτες θα χτίσουν μία νέα κουλτούρα στην ομάδα.

Ελπίδα τους είναι αυτό να ξεκινήσει από φέτος, με τους δυο τους να έχουν τον χρόνο και τον χώρο να μάθουν από τα λάθη τους, έχοντας στο πλευρό τους νεαρούς παίκτες με εμπειρία (Κάιλ Άντερσον, Βαλαντσιούνας, Τζόουνς, Άλεν, Κλαρκ, Τζάκσον). Το μεγάλο στοίχημα για το Μέμφις βέβαια είναι να αναστήσει την καριέρα του Τζος Τζάκσον (Νο4 στο ΝΒΑ Draft 2017).

Το ιδανικό σενάριο: O Μοράντ γίνεται άμεσα ο ηγέτης της ομάδας. Ο Τζάρεν Τζάκσον κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του και εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους νεαρούς ψηλούς του ΝΒΑ. Ο Τζος Τζάκσον βρίσκει τον χώρο και τον χρόνο να παίξει με βάση το ταλέντο του. Ο Μπράντον Κλαρκ είναι από τις αποκαλύψεις της σεζόν. Οι έμπειροι παίκτες της ομάδας (Βαλαντσιούνας, Κράουντερ και – αν μείνει – ο Ιγκουοντάλα) είναι οι ιδανικοί μέντορες. Το Μέμφις φαίνεται να έχει ξανά προοπτική και μέλλον.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Μοράντ έχει τα γνωστά σκαμπανεβάσματα που έχουν οι ρούκι πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ. Ο Τζάρεν Τζάκσον μένει λίγο στάσιμος. Ο Τζος Τζάκσον συνεχίζει να απογοητεύει. Οι υπόλοιποι νεαροί της ομάδας κινούνται στη μετριότητα, οι βετεράνοι απογοητεύονται. Οι Γκρίζλις βρίσκονται στον πάτο της Δύσης.

Το Depth Chart:

PG: Τζα Μοράντ, Τάιους Τζόουνς, Ντι'Αντονι Μέλτον

SG: Ντίλον Μπρουκς, Γκρέισον Άλεν, Μάρκο Γκούντουριτς, Τζον Κόντσαρ (two way συμβόλαιο)

SF: Τζος Τζάκσον, Κάιλ Άντερσον, Μπρούνο Καμπόκλο, Σόλομον Χιλ, Άντρε Ιγκουοντάλα, Σόλομον Χιλ, Γιούτα Γουατάναμπε (two way συμβόλαιο)

PF: Τζάρεν Τζάκσον, Τζα Κράουντερ, Μπράντον Κλαρκ

C: Γιόνας Βαλαντσιούνας, Μάιλς Πλάμλι, Ιβάν Ραμπ, Ντουάιτ Χάουαρντ

Ποια ομάδα ακολουθεί: Μαϊάμι Χιτ

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

AP Photo/Brandon Dill, AP Photo/Jessica Hill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ