NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Σάρλοτ Χόρνετς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Σάρλοτ Χόρνετς
AP Photo/Mary Schwalm AP PHOTO/MARY SCHWALM

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Χόρνετς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάσει το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά έτσι παίρνουν τώρα οι Σάρλοτ Χόρνετς, οι οποίοι ετοιμάζονται για την "μετά Κέμπα Γουόκερ" εποχή, μετά την παραχώρηση του All Star γκαρντ στους Σέλτικς.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Χόρνετς της σεζόν 2019/20:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 39-43

Έμειναν: Τζέιμς Μπορέγκο (προπονητής), Ντεβόντε Γκράχαμ, Μαλίκ Μονκ, Ντουέιν Μπέικον, Νικολά Μπατούμ, Μάιλς Μπρίτζες, Μάρβιν Γουίλιαμς, Μπίσμακ Μπιγιόμπο, Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Κόντι Ζέλερ

Έφυγαν: Κέμπα Γουόκερ (sign and trade – Σέλτικς), Τζέρεμι Λαμπ (free agent – Πέισερς), Φρανκ Καμίνσκι (free agent – Σανς), Τόνι Πάρκερ (αποσύρθηκε), Σέλβιν Μακ (free agent – Αρμάνι Μιλάνο), Τζέι Πι Μασούρα (free agent – Καβαλίερς), Τζόν Τσίλι (free agent)

Ήρθαν: Τέρι Ροζίερ (sign and trade – Σέλτικς), Κόντι Μάρτιν (NBA Draft), Πι Τζέι Γουάσινγκτον (ΝΒΑ Draft), Ρόμπερτ Φρανκς (two-way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Τέρι Ροζίερ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Σάρλοτ Χόρνετς
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Μεγαλύτερη απώλεια: Κέμπα Γουόκερ

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Χόρνετς ξεκίνησαν την σεζόν έχοντας ως στόχο την είσοδο στα playoffs και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τα καταφέρουν. Καθοδηγούμενοι από τον τρομερό Κέμπα Γουόκερ ήταν σε τροχιά playoffs – και ενίοτε εντός 8αδας – για σημαντικό μέρος της σεζόν. Σταδιακά ωστόσο έγινε αυτό που περίμεναν όλοι: Κλάταραν.

Ο Γουόκερ δεν είχε ποτέ αρκετή βοήθεια, αφού πέρα από τον Τζέρεμι Λαμπ και τον φιλότιμο Μάρβιν Γουίλιαμς οι υπόλοιποι παίκτες – με πρώτο τον Νικολά Μπατούμ – κινήθηκαν στη μετριότητα. Οι νεαροί παίκτες δεν έκαναν βήμα μπροστά, οι πιο έμπειροι ήταν μέτριοι και – κάπως έτσι – έμειναν στην 9η θέση της Ανατολής. Αποτέλεσμα; Να αποφασίσουν στην Σάρλοτ να χτίσουν από την αρχή.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Μία ματιά στο ρόστερ των Χόρνετς αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι ο πρώτος στόχος τους πρέπει να είναι να μην γράψουν αρνητική ιστορία. Με πιο ακριβό (και κατ' επέκταση καλύτερο) παίκτη στο ρόστερ τον Τέρι Ροζίερ και μία σειρά από βαριεστημένους βετεράνους και νεαρούς παίκτες στο πλευρό του, ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι να φτάσουν τις 20-25 νίκες. Μπορεί να μοιάζει με υπερβολή αυτό, αλλά είναι η αλήθεια.

Οι Χόρνετς επιθυμούν να χτίσουν μία φιλοσοφία από την αρχή, στηριζόμενη στην τριάδα των Ροζίερ, Μονκ, Μπρίτζες, κάτι που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα ο Μπατούμ θα πρέπει να περάσει στον πάγκο και ακολούθως να παραχωρηθεί με ανταλλαγή. Αν στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τους νεαρούς παίκτες τους καταφέρουν να μην μείνουν στην ιστορία ως μία κακή ομάδα, τότε αυτό θα είναι εξαιρετικό.

30 ομάδες σε 30 μέρες: Σάρλοτ Χόρνετς
AP PHOTO/CHUCK BURTON

Το ιδανικό σενάριο: Οι Χόρνετς ξεπερνούν γρήγορα τον... σκόπελο των 10 νικών και βάζουν πλώρη για τις 20 νίκες, προκειμένου να μην κατέχουν τα δύο χειρότερα ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Για όποιον δεν το ξέρει, την σεζόν 2011/12 (αυτή του λοκ-άουτ) είχαν ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με ρεκόρ 7-59, με το ποσοστό νικών τους (10.6%) να είναι το χαμηλότερο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Στο ιδανικό σενάριο για την Σάρλοτ, ο Ροζίερ παίζει πράγματι σαν παίκτης 20 εκατ. δολαρίων, οι Μπρίτζες, Μονκ και Μπέικον κάνουν βήματα μπροστά και δημιουργούν μία περιφέρεια με μέλλον, ο Πι Τζέι Γουάσινγκτον (Νο12 στο ΝΒΑ Draft) αποδεικνύεται λίρα εκατό και οι βετεράνοι της ομάδας (Γουίλιαμς, Μπατούμ, Ζέλερ, Ερνανγκόμεθ) παίζουν με αρκετό κίνητρο.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Ροζίερ αποδεικνύεται φούσκα. Ο Μονκ κάνει ακόμα ένα βήμα πίσω στην εξέλιξή του. Ο Μπρίτζες αποδεικνύεται απλώς ένας ρολίστας. Ο Μπατούμ παίρνει ακόμα μία σεζόν... ρεπό και βγάζει περπατώντας την χρονιά. Οι φιλότιμοι Γουίλιαμς, Ζέλερ και Ερνανγκόμεθ παλεύουν μόνοι τους, χωρίς νόημα.

Το Depth Chart:

PG: Τέρι Ροζίερ, Ντεβόντε Γκράχαμ

SG: Νικολα Μπατούμ, Μαλίκ Μονκ

SF: Μάιλς Μπρίτζες, Ντουέιν Μπέικον, Κόντι Μάρτιν

PF: Μάρβιν Γουίλιαμς, Πι Τζέι Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Φρανκς (two way συμβόλαιο), Μάικλ Κιντ-Γκίλχριστ (τραυματίας)

C: Κόντι Ζέλερ, Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Μπίσμακ Μπιγιόμπο

Ποια ομάδα ακολουθεί: Σικάγο Μπουλς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

AP Photo/Mary Schwalm, Morry Gash, Chuck Burton

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ