NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ατλάντα Χοκς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ατλάντα Χοκς
AP Photo/John Amis AP PHOTO/JOHN AMIS

Το Sport24.gr ξεκινάει τον πρώτο απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει 30 ομάδες σε 30 μέρες, με την αρχή να γίνεται με τους Ατλάντα Χοκς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει πλέον κοπάσει και τις περισσότερες μεγάλες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, είναι πλέον μία καλή στιγμή να γίνει ο πρώτος απολογισμός των 30 ομάδων της λίγκας.

Η έναρξη της σεζόν 2019/20 απέχει αρκετά. Σχεδόν 2.5 μήνες για την ακρίβεια. Σιγά-σιγά ωστόσο ο μπασκετικός χάρτης της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο δείχνει να συμπληρώνεται, με τις ομάδες να μην αναμένεται να προβούν σύντομα σε κάποια κίνηση.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, το Sport24.gr θα κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ, παρουσιάζοντας για τον επόμενο μήνα μία κάθε μέρα. Η σειρά που θα παρουσιαστούν οι ομάδες είναι αλφαβητική με βάση το αμερικανικό αλφάβητο.

Η αρχή λοιπόν θα γίνει με τους φιλόδοξους Ατλάντα Χοκς, με τους Μπόστον Σέλτικς να ακολουθούν και ούτω καθεξής.

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 29-53

Έμειναν: Λόιντ Πιρς (προπονητής), Τρε Γιανγκ, Τζέιλεν Άνταμς, Κέβιν Χέρτερ, ΝτιΆντρε Μπέμπρι, Τζον Κόλινς, Άλεξ Λεν.

Έφυγαν: Τζέιλεν Άνταμς (free agent), Κεντ Μπέιζμορ (ανταλλαγή - Μπλέιζερς), Ντεγιόντα Ντέιβις (free agent), Ντεγουέιν Ντέντμον (free agent - Κινγκς), Μάιλς Πλάμλι (ανταλλαγή - Γκρίζλις), Ταουρίν Πρινς (ανταλλαγή – Νετς), Ομάρι Σπέλμαν (ανταλλαγή – Γουόριορς), Τζάστιν Άντερσον (free agent)

Ήρθαν: Έβαν Τέρνερ (ανταλλαγή από Μπλέιζερς), Άλεν Κραμπ (ανταλλαγή από Νετς), ΝτιΆντρε Χάντερ (ΝΒΑ Draft), Καμ Ρέντις (ΝΒΑ Draft), Τσάντλερ Πάρσονς (ανταλλαγή από Γκρίζλις), Τζαμπάρι Πάρκερ (free agent), Μπρούνο Φερνάντο (ΝΒΑ Draft), Ντάμιαν Τζόουνς (ανταλλαγή από Γουόριορς).

Καλύτερη προσθήκη: Έβαν Τέρνερ

Μεγαλύτερη απώλεια: Κεντ Μπέιζμορ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ατλάντα Χοκς
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Χοκς δεν έκρυψαν σε κανένα σημείο της περσινής σεζόν ότι ο στόχος τους ήταν το... tanking. Απλώς το βάφτισαν “βελτίωση των νεαρών παικτών”. Η αλήθεια βέβαια είναι πως – σε αντίθεση με άλλες ομάδες – είχαν αρκετούς νεαρούς παίκτες με προοπτική για να στηρίξουν αυτή την φιλοσοφία, αρχής γενομένης από το δίδυμο των Τρε Γιανγκ και Τζον Κόλινς.

Η Ατλάντα εκπλήρωσε στο απόλυτο τον περσινό της στόχο. Ο Τρε Γιανγκ είχε μία εξαιρετική ρούκι σεζόν στην σκιά του Λούκα Ντόντσιτς (με τον οποίο είχε γίνει ανταλλαγή την ημέρα του ΝΒΑ Draft), ο Τζον Κόλινς εμφανίστηκε βελτιωμένος στην δεύτερη σεζόν του και ο Κέβιν Χέρτερ είχε αθόρυβα μία εξαιρετική ρούκι σεζόν.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Ένα ακόμα βήμα μπροστά στην εξέλιξή τους. Έχοντας στην διάθεσή τους δύο λότερι πικ στο ΝΒΑ Draft 2019 (το δικό τους και αυτό των Μάβερικς από την περσινή ανταλλαγή του Ντόντσιτς με τον Γιανγκ) οι Χοκς επέλεξαν δύο σμολ φόργουορντ: Τον ΝτιΆντρε Χάντερ και τον Καμ Ρέντις. Δεν έμειναν όμως εκεί, αφού παράλληλα φρόντισαν να αποκτήσουν βετεράνους με συμβόλαια που λήγουν (Πάρσονς, Τέρνερ και Κραμπ), προκειμένου να έχουν ευελιξία το καλοκαίρι του 2020.

Ο στόχος των Χοκς δεν αλλάζει. Θέλουν να συνεχίσουν να βελτιώνουν τους νεαρούς παίκτες τους, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή έναν από τους πιο ταλαντούχους νεανικούς κορμούς στο ΝΒΑ. Σαφώς και θέλουν να σημειώνουν μερικές παραπάνω νίκες και αν μπορέσουν να διεκδικήσουν ακόμα και την είσοδό τους στα playoffs της αδύναμης Ανατολής. Αν δεν τα καταφέρουν ωστόσο δεν πρόκειται να τα βάψουν και... μαύρα, αφού εξακολουθούν να έχουν το βλέμμα στο μέλλον.

Το ιδανικό σενάριο: Οι νεαροί παίκτες της ομάδας συνεχίζουν να βελτιώνονται. Ένας εκ των Γιανγκ ή Κόλινς καλείται στο All Star Game, οι Χάντερ και Ρέντις βοηθούν άμεσα, οι βετεράνοι (Τέρνερ, Κραμπ, Πάρσονς, Πάρκερ) “κολλάνε” αμέσως στην ομάδα και δίνουν το κάτι παραπάνω. Η Ατλάντα παλεύει για μία θέση στα playoffs και τελικά τα καταφέρνει. Όταν έρχεται το καλοκαίρι του 2020 οι free agents βλέπουν την προοπτική που υπάρχει και τουλάχιστον ένα μεγάλο όνομα έρχεται στην ομάδα.

Το χειρότερο σενάριο: Οι αντίπαλες ομάδες “χτυπούν” τις διαφαινόμενες αμυντικές αδυναμίες της ομάδας σχεδόν σε κάθε θέση και τους εκθέτουν. Οι νεαροί παίκτες της ομάδας δεν εξελίσσονται. Οι Χάντερ και Ρέντις αργούν να προσαρμοστούν στο ΝΒΑ και τρώνε πάγκο για χάρη των βετεράνων, οι οποίοι όμως από την πλευρά τους δεν είναι αρκετά καλοί ώστε να σηκώσουν την Ατλάντα.

Το Depth Chart:

PG: Τρε Γιανγκ, Έβαν Τέρνερ

SG: Κέβιν Χέρτερ, ΝτιΆντρε Μπέμπρι, Άλεν Κραμπ

SF: Ντι'Αντρε Χάντερ, Καμ Ρέντις, Τσάντλερ Πάρσονς

PF: Τζον Κόλινς, Τζαμπάρι Πάρκερ

C: Άλεξ Λεν, Ντάμιαν Τζόουνς, Μπρούντο Φερνάντο

Ποια ομάδα ακολουθεί: Μπόστον Σέλτικς

AP Photo/John Amis, Nick Wass

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ