NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μπόστον Σέλτικς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μπόστον Σέλτικς
AP Photo/Elise Amendola AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει 30 ομάδες σε 30 μέρες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Μπόστον Σέλτικς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες μεγάλες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες θα παρουσιαστούν με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Πρώτοι παρουσιάστηκαν οι Ατλάντα Χοκς, με τους Μπόστον Σέλτικς που μπαίνουν στην μετά Ίρβινγκ/Χόρφορντ εποχή να παίρνουν πλέον την σκυτάλη.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Σέλτικς ενόψει της σεζόν 2019/20:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 49-33

Έμειναν: Μπραντ Στίβενς (προπονητής) Τζέιλεν Μπράουν, Μάρκους Σμαρτ, Μπραντ Γουαναμέικερ, Γκόρντον Χέιγουορντ, Σέμι Οτζελέγιε, Τζέισον Τέιτουμ, Ντάνιελ Τάις, Ρόμπερτ Γουίλιαμς ΙΙΙ

Έφυγαν: Καϊρί Ίρβινγκ (Νετς), Τέρι Ροζίερ (ανταλλαγή – Χόρνετς), Μάρκους Μόρις (Νικς), Γκερσόν Γιαμπουσέλ (free agent), Άρον Μπέινς (ανταλλαγή – Σανς), Αλ Χόρφορντ (Σίξερς)

Ήρθαν: Κέμπα Γουόκερ (sign and trade από Χόρνετς), Ένες Καντέρ (free agent), Βενσάν Πουαριέ (free agent), Κάρσεν Έντουαρντς (NBA Draft), Ρομέο Λάνγκφορντ (ΝΒΑ Draft), Τρέμοντ Γουότερς (ΝΒΑ Draft), Γκραντ Γουίλιαμς (ΝΒΑ Draft).

*Απαραίτητη διευκρίνηση: Στην λίστα περιλαμβάνονται μόνο παίκτες με εγγυημένο ή έστω two-way συμβόλαιο.

Καλύτερη προσθήκη: Κέμπα Γουόκερ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μπόστον Σέλτικς
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Μεγαλύτερη απώλεια: Καϊρί Ίρβινγκ/Αλ Χόρφορντ

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Σέλτικς είχαν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για την σεζόν 2018/19. Προερχόμενοι από μία ονειρεμένη πορεία την σεζόν 2017/18, όπου παρά τις απώλειες των Ίρβινγκ και Χέιγουορντ έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Ανατολής όπου και αποκλείστηκαν με 3-4 νίκες από τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν, είχαν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους: Τους τελικούς του ΝΒΑ.

Οι επιστροφές των Ίρβινγκ και Χέιγουορντ και η διατήρηση του νεανικού κορμού της ομάδας έμοιαζε με εγγύηση επιτυχίας. Την ίδια στιγμή βέβαια υπήρχαν αρκετοί σκεπτικιστές, που ανέφεραν ότι θα είναι δύσκολο για τους Σέλτικς να διαχειριστούν τόσο ταλέντο στην περιφέρεια και θα ήταν πρόκληση για τον Μπραντ Στίβενς να κρατήσει όλους τους παίκτες του ευχαριστημένους. Αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο.

Οι Σέλτικς είχαν μία σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Δεν βρήκαν ποτέ χημεία, ο Ίρβινγκ δεν μπόρεσε ποτέ να “κολλήσει” με την τριάδα των Ροζίερ/Μπράουν/Τέιτουμ, ο Χέιγουορντ ήταν (αναμενόμενα) σκουριασμένος μετά τον φρικιαστικό τραυματισμό του, δείχνοντας μόνο ανά διαστήματα την κλάση του. Οι Σέλτικς τελικά κατέκτησαν με μπόλικο άγχος την 4η θέση στην Ανατολή και έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs. Εκεί, έπεσαν πάνω στον... τυφώνα Μπακς και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, με το Μιλγουόκι να τους αποκλείει με 4-1 νίκες. Έχοντας βιώσει μία τέτοια σεζόν, ήταν δεδομένο πως κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Στην Βοστώνη είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν σελίδα λόγω των αποχωρήσεων των Ίρβινγκ, Χόρφορντ, Μόρις και Ροζίερ. Με λιγότερη πίεση πλέον – αφού κανείς δεν τους θεωρεί φαβορί – καλούνται να χτίσουν μία νέα ταυτότητα, όπου θα έχουν πρώτο ρόλο ο νεοφερμένος Κέμπα Γουόκερ και οι Μπράουν και Τέιτουμ.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Γουόκερ πιάνει επίπεδα απόδοσης αντίστοιχα με αυτά που είχε στους Χόρνετς. Ο Χέιγουορντ θυμίζει σιγά-σιγά τον παίκτη που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Οι Μπράουν και Τέιτουμ κάνουν άλματα στην εξέλιξή τους και παίζουν σαν σταρ. Η τριάδα των Ευρωπαίων ψηλών (Καντέρ, Τάις, Πουαριέ) αντέχει στους κραδασμούς και την πίεση. Οι Σέλτικς μπαίνουν άνετα στην πρώτη 4αδα στην Ανατολή και δείχνουν ότι εκτός από μέλλον έχουν και παρόν.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Γουόκερ αργεί να βρει χημεία με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και χάνεται πολύτιμος χρόνος. Οι αντίπαλοι χτυπούν αλύπητα την (επιεικώς) ανισοβαρή γραμμή ψηλών της ομάδας στην άμυνα και εκθέτουν τους σέντερ των Σέλτικς. Το ερωτηματικό για την θέση του back up πόιντ γκαρντ, αλλά και των αναπληρωματικών γενικότερα παραμένει ερωτηματικό. Ο Χέιγουορντ είναι σκιά του εαυτού του. Οι Μπράουν και Τέιτουμ μένουν στάσιμοι. Οι Σέλτικς... αγκομαχούν για να κατακτήσουν μία από τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα playoffs.

Το Depth Chart:

PG: Κέμπα Γουόκερ, Κάρσεν Έντουαρντς, Μπραντ Γουαναμέικερ, Τρεμόντ Γουότερς (two way συμβόλαιο)

SG: Τζέιλεν Μπράουν, Μάρκους Σμαρτ, Ρομέο Λάνγκφορντ

SF: Γκόρντον Χέιγουορντ, Σέμι Οτζελέγιε, Μαξ Στρους (two way συμβόλαιο)

PF: Τζέισον Τέιτουμ, Ρόμπερτ Γουίλιαμς ΙΙΙ, Γκραντ Γουίλιαμς

C: Ένες Καντέρ, Ντάνιελ Τάις, Βενσάν Πουαριέ

Ποια ομάδα ακολουθεί: Μπρούκλιν Νετς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

AP Photo/Elise Amendola, Chuck Burton

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ