NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μπρούκλιν Νετς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μπρούκλιν Νετς
AP Photo/Elise Amendola AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι φιλόδοξοι Νετς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάσει το αμερικανικό αλφάβητο. Πρώτοι παρουσιάστηκαν οι Ατλάντα Χοκς και ακολούθως οι Μπόστον Σέλτικς, με τους Μπρούκλιν Νετς να παίρνουν τώρα στην σκυτάλη.

Το Μπρούκλιν ήταν μία από τις ομάδες που έκανε τεράστιο θόρυβο στην offseason με την απόκτηση των Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ίρβινγκ, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, όμως, ιδού το προφίλ των Νετς ενόψει της σεζόν 2019/20:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 42-40

Έμειναν: Σπένσερ Ντίνγουϊντι, Τζο Χάρις, Καρίς ΛεΒέρτ, Τζάρετ Άλεν, Ρόντιονς Κούρουτς, Τέο Πίνσον, Τζάναν Μούσα

Έφυγαν: Σαμπάζ Νέιπιερ (ανταλλαγή – Γουόριορς), Ντι Άντζελο Ράσελ (sign and trade – Γουόριορς), Άλεν Κραμπ (ανταλλαγή – Χοκς), ΝτεΜάρε Κάρολ (sign and trade – Σπερς), Τζάρεντ Ντάντλεϊ (Λέικερς), Τρεβέον Γκράχαμ (ανταλλαγή – Γουόριορς), Ρόντα Χόλις-Τζέφερσον (Ράπτορς), Εντ Ντέιβις (Τζαζ)

Ήρθαν: Κέβιν Ντουράντ (sign and trade – Γουόριορς), Καϊρί Ίρβινγκ (free agent), ΝτιΆντρε Τζόρνταν (free agent), Γκάρετ Τεμπλ (free agent), Ταουρίν Πρινς (ανταλλαγή – Χοκς), Ντέιβιντ Νουάμπα (free agent), Γουίλσον Τσάντλερ (free agent), Νίκολας Κλάξτον (NBA Draft), Χένρι Έλενσον (free agent – two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Κέβιν Ντουράντ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μπρούκλιν Νετς
AP Photo/Ben Margot, File AP PHOTO/BEN MARGOT, FILE

Μεγαλύτερη απώλεια: Ντι Άντζελο Ράσελ

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Νετς δεν έκρυψαν ποτέ ότι έκαναν... rebuilding, έχοντας ως βασικό στόχο να βελτιώσουν τους νεαρούς παίκτες, με το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας (8-18) να δείχνει ότι όλα πήγαιναν... βάσει σχεδίου. Ξαφνικά όμως κάτι άλλαξε. Οι Νετς ήταν πολύ καλύτεροι από ότι περίμεναν!

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του πιο ποιοτικού παίκτη της ομάδας (Καρίς ΛεΒέρτ) οι Νετς άρχισαν να κερδίζουν με μεγάλη συχνότητα. Κάπως έτσι, βρέθηκαν ξαφνικά σε τροχιά playoffs, κατακτώντας την 6η θέση της Ανατολής, ενώ στην συνέχεια ζόρισαν αρκετά τους ισχυρούς Σίξερς πριν αποκλειστούν με 1-4 νίκες στον πρώτο γύρο.

Όπως αποδείχθηκε βέβαια, αυτή τους η πορεία και η σταδιακή τους άνοδος τράβηξε το βλέμμα πολύ κόσμου, με αποτέλεσμα να καταφέρουν το καλοκαίρι να κάνουν το ένα μπαμ μετά το άλλο με την απόκτηση των Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ίρβινγκ.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Αν οι Νετς ήταν πλήρεις, τότε ο στόχος θα ήταν ξεκάθαρα το πρωτάθλημα. Με τον Κέβιν Ντουράντ ωστόσο να αναμένεται εκτός απροόπτου να χάσει όλη την σεζόν (αν και υπάρχουν κάποια αισιόδοξα σενάρια που αναφέρουν ότι ίσως επιστρέψει στην άνοιξη), ο στόχος πρακτικά είναι να επαναλάβουν μία αντίστοιχη πορεία με την περσινή και ίσως να κάνουν ένα βήμα μπροστά, περνώντας και έναν γύρο.

Η αλήθεια είναι ότι το Μπρούκλιν μπορεί να περηφανεύεται ότι δεν είχε σημαντικές απώλειες στην προσπάθειά του να αποκτήσει δύο All Star, αφού πρακτικά αντικατέστησε τον Ράσελ με τον Ίρβινγκ και από εκεί και πέρα από το ροτέισον της περσινής ομάδας θα λείπουν μόνο οι (πολύτιμοι, αλλά όχι αναντικατάστατοι) Ντάντλεϊ και Ντέιβις. Με την Ανατολή να χάνει (ξανά) μέρος της δύναμής της, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν τον πήχη τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με την περσινή σεζόν.

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μπρούκλιν Νετς
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Το ιδανικό σενάριο: Ο Ίρβινγκ γίνεται ο ηγέτης που ήθελαν πάντα οι Νετς. Ο ΛεΒέρτ παίζει σαν All Star, οι ρολίστες της ομάδας (Χάρις, Κούρουτς, Άλεν) κάνουν ένα βήμα μπροστά. Οι βετεράνοι (Τεμπλ, Ντίνγουϊντι, Τσάντλερ, Τζόρνταν) βρίσκουν άμεσα τον ρόλο τους. Ο Ντουράντ επιστρέφει γύρω στον Μάρτιο και είναι σε καλή κατάσταση, δίνοντας έξτρα ώθηση. Οι Νετς κερδίζουν μία θέση στην πρώτη τετράδα της Ανατολής και μετά είναι έτοιμοι να κάνουν ζημιές.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Ίρβινγκ κάνει στους Νετς ότι και στους Σέλτικς την σεζόν 2018/19 και δεν βρίσκει ποτέ χημεία με τους νεαρούς της ομάδας. Οι ρολίστες... τρακάρουν μεταξύ τους στο παρκέ, αφού δε μπορούν να βρουν ρόλους. Η απουσία ενός σέντερ με διαφορετικά στοιχεία από τους Τζόρνταν και Άλεν αποδεικνύεται πρόβλημα για το Μπρούκλιν. Ο Ντουράντ χάνει (όπως αναμενόταν) όλη την σεζόν. Οι Νετς μπαίνουν οριακά στα playoffs.

Το Depth Chart:

PG: Καϊρί Ίρβινγκ, Σπένσερ Ντίνγουϊντι, Τέο Πίνσον

SG: Καρίς ΛεΒέρτ, Γκάρετ Τεμπλ, Τζάναν Μούσα

SF: Τζο Χάρις, Ρόντιονς Κούρουτς, Ντέιβιντ Νουάμπα, Κέβιν Ντουράντ (τραυματίας)

PF: Ταουρίν Πρινς, Γουίλσον Τσάντλερ, Χένρι Έλενσον

C: Τζάρετ Άλεν, ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Νίκολας Κλάξτον

Ποια ομάδα ακολουθεί: Σάρλοτ Χόρνετς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

AP Photo/Elise Amendola, Ben Margot, File, Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ