NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντένβερ Νάγκετς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντένβερ Νάγκετς
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Ντένβερ Νάγκετς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Ντένβερ Νάγκετς, οι οποίο εντυπωσίασαν την σεζόν 2018/19 με την συνέπειά τους και την πορεία τους μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, ψάχνοντας πλέον το βήμα παραπάνω.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Νάγκετς για την σεζόν 2019/20:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 54-28

Έμειναν: Γουίλ Μπάρτον, Μαλίκ Μπίσλεϊ, Γκάρι Χάρις, Μόντε Μόρις, Τζαμάλ Μάρεϊ, Τόρεϊ Κρεγκ, Χουάν Ερνανγκόμεθ, Πολ Μίλσαπ, Μάικλ Πόρτερ, Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, Μέισον Πλάμλι, Νίκολα Γιόκιτς, Τζόμας Βελς (two-way)

Έφυγαν: Αϊζάια Τόμας (free agent – Γουίζαρντς), Τρέι Λάιλς (free agent – Σπερς), Μπράντον Γκούνγουιν (free agent – Χοκς), Τάιλερ Λίντον (free agent – Κινγκς)

Ήρθαν: Τζεράμι Γκραντ (ανταλλαγή – Θάντερ), Μπολ Μπολ (NBA Draft)

Καλύτερη προσθήκη: Τζεράμι Γκραντ

Oklahoma City Thunder's Jerami Grant shoots a free throw during the first half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks Wednesday, April 10, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Oklahoma City Thunder's Jerami Grant shoots a free throw during the first half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks Wednesday, April 10, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Μεγαλύτερη απώλεια: Τρέι Λάιλς

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Νάγκετς ήταν η ομάδα που... περίμεναν όλοι. Το Ντένβερ θεωρείτο μία από τις ομάδες που θα εμφανιζόταν βελτιωμένη την σεζόν 2018/19 και θα έμπαινε στα playoffs. Μόνο οι πιο αισιόδοξοι – και ίσως ούτε και αυτοί – δεν πρέπει να περίμεναν βέβαια ότι οι Νάγκετς δεν θα έμπαιναν απλώς στα playoffs, αλλά θα είχαν για μεγάλο μέρος της σεζόν το καλύτερο ρεκόρ στην Δύση, πριν τελικά κατακτήσουν την 2η θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Το Ντένβερ έκανε άλματα στην εξέλιξή του, παρά την στασιμότητα (λόγω τραυματισμών) των Χάρις και Μπάρτον. Με μπροστάρη τον Νίκολα Γιόκιτς και συμπαραστάτη του τον Τζαμάλ Μάρεϊ, οι ισορροπημένοι Νάγκετς έπαιξαν όμορφο μπάσκετ και έφτασαν τελικά μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, όπου αποκλείστηκαν από τους “καυτούς” Μπλέιζερς.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος : Δεδομένου ότι κράτησαν όλους τους παίκτες τους από την περσινή σεζόν και πρόσθεσαν ακόμα έναν πολύτιμο ρολίστα (Τζεράμι Γκραντ), οι Νάγκετς θέλουν να κάνουν τουλάχιστον όσα και την σεζόν 2018/19. Κατά προτίμηση θα ήθελαν να φτάσουν έστω μέχρι τους τελικούς της Δύσης και να κερδίσουν αναγνώριση από το ΝΒΑ ως πραγματικοί διεκδικητές του τίτλου, κάτι που στην ανταγωνιστική Δύση θα σημαίνει σίγουρα πολλά.

Το ιδανικό σενάριο: Οι Νάγκετς συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι. Η χημεία είναι εμφανής. Ο Γιόκιτς κάνει πάλι τα... δικά του. Ο Μάρεϊ ανεβαίνει επίπεδο και παίζει σαν All Star. Οι Χάρις, Μπάρτον, Μόρις και Μπίσλεϊ συνεχίζουν να βελτιώνονται. Οι έμπειροι ρολίστες (Μίλσαπ, Πλάμλι, Κρεγκ, Γκραντ), συνεχίζουν να είναι σταρ στον ρόλο τους. Ο Μάικλ Πόρτερ γίνεται μέρος του ροτέισον και προσφέρει λύσεις. Οι Νάγκετς βρίσκονται σταθερά στην πρώτη 3αδα της Δύσης.

Το χειρότερο σενάριο: Το Ντένβερ δείχνει να μένει στάσιμο. Οι Μπίσλεί και Μόρις ζητούν μεγαλύτερο ρόλο και μπλέκονται με τους βασικούς. Οι ρολίστες της ομάδας τρακάρουν μεταξύ τους. Ο Πόρτερ δεν καταφέρνει να δώσει το κάτι διαφορετικό. Με τον ανταγωνισμό στην Δύση να έχει γιγαντωθεί, οι Νάγκετς μένουν εκτός τετράδας, με αποτέλεσμα να έχουν μειονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs.

Το Depth Chart:

PG: Τζαμάλ Μάρεϊ, Μόντε Μόρις

SG: Γκάρι Χάρις, Μαλίκ Μπίσλεϊ

SF: Γουίλ Μπάρτον, Τόρεϊ Κρεγκ, Χουάν Ερνανγκόμεθ, Μάικλ Πόρτερ (τραυματίας)

PF: Πολ Μίλσαπ, Τζεράμι Γκραντ, Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, Μπολ Μπολ

C: Νίκολα Γιόκιτς, Μέισον Πλάμλι, Τόμας Βελς (two way συμβόλαιο)

Ποια ομάδα ακολουθεί: Ντιτρόιτ Πίστονς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

AP Photo/David Zalubowski, Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ