NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Λ.Α Κλίπερς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Λ.Α Κλίπερς
AP Photo/Ringo H.W. Chiu AP PHOTO/RINGO H.W. CHIU

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Κλίπερς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Λος Άντζελες Κλίπερς, η ομάδα που έκανε τον μεγαλύτερο θόρυβο στην offseason με την απόκτηση των Κουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ, έχοντας πλέον βλέψεις που φτάνουν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Κλίπερς:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 48-34

Έμειναν: Ντοκ Ρίβερς (προπονητής), Πάτρικ Μπέβερλι, Λου Γουίλιαμς, Λάντρι Σάμετ, Μοντρέζλ Χάρελ, Τζερόμ Ρόμπινσον, Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ, ΤζαΜάικαλ Γκριν, Ίβιτσα Ζούμπατς, Τζόναθαν Μότλεϊ (two way συμβόλαιο)

Έφυγαν: Ντανίλο Γκαλινάρι (ανταλλαγή – Θάντερ), Σάι Γκίγκλεους-Αλεξάντερ (ανταλλαγή – Θάντερ), Σιντάριους Θόρνγουελ (free agent – Καβαλίερς), Ταϊρόν Γουάλας (free agent – Τίμπεργουλβς), Γκάρετ Τεμπλ (free agent – Νετς), Γουίλσον Τσάντλερ (free agent – Νετς)

Ήρθαν: Κουάι Λέοναρντ (free agent – Ράπτορς), Πολ Τζορτζ (ανταλλαγή – Θάντερ), Μο Χάρκλες (ανταλλαγή – Μπλέιζερς), Μφιόντου Καμπενγκέλε (NBA Draft), Τέρανς Μαν (NBA Draft), Ντέρικ Γουόλτον (μη εγγυημένο συμβόλαιο), Αμίρ Κόφι (undrafted – two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Κουάι Λέοναρντ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Λ.Α Κλίπερς
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Μεγαλύτερη απώλεια: Ντανίλο Γκαλινάρι

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Κλίπερς ξεπέρασαν κάθε προσδοκία την περσινή σεζόν. Έχοντας χτίσει ένα ρόστερ από τα... αποφάγια των άλλων ομάδων, η ομάδα του Λ.Α ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν και βρέθηκε κάποια στιγμή στην πρώτη 4αδα της πιο ανταγωνιστικής Δύσης όλων των εποχών. Το εντυπωσιακό δε, ήταν πως συνέχισαν να βρίσκονται άνετα σε τροχιά playoffs ακόμα και μετά την αιφνιδιαστική ανταλλαγή του Τομπάιας Χάρις στους Σίξερς στα μέσα της σεζόν, κάτι που έκανε πολλούς να υποστηρίζουν ότι το γύρισαν στο... tanking.

Οι Κλίπερς ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήξεραν τι έκαναν. Μένοντας πιστοί στην φιλοσοφία του Ντοκ Ρίβερς, προκρίθηκαν με άνεση στα playoffs, κατακτώντας την 7η θέση. Στην postseason, φρόντισαν να δείξουν τα δόντια τους, αφού ζόρισαν τους Γουόριορς πριν αποκλειστούν με 4-2 νίκες, νικώντας τους δύο φορές στο Γκόλντεν Στέιτ! Στο μεσοδιάστημα, κατάφεραν μάλιστα στο Game 2 να κάνουν τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στην ιστορία των playoffs, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων, μεταξύ των οποίων – όπως αποδείχθηκε το καλοκαίρι – και των Κουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Έχοντας ίσως το πιο γεμάτο ρόστερ στην ιστορία τους, ο στόχος είναι ένας για τους Κλίπερς: Το πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι σε ένα ρόστερ γεμάτο εξαιρετικούς ρολίστες προστέθηκε το δίδυμο των Κουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες στο Λ.Α, με τους Κλίπερς να θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Το ιδανικό σενάριο: Οι Λέοναρντ και Τζορτζ κάνουν το τέλειο δίδυμο και γίνονται όσα ονειρεύονται οι Κλίπερς και ακόμα περισσότερα. Οι ρολίστες της ομάδας (Μπέβερλι, Σάμετ, Γουίλιαμς, Χάρελ, Χάρκλες, Ζούμπατς, Γκριν) “κουμπώνουν” ιδανικά στο πλευρό τους, ο καθένας απολαμβάνει τον ρόλο του και οι Κλίπερς παίζουν όμορφο μπάσκετ, το οποίο ξεκινάει από την κυριαρχία τους στην άμυνα. Η ομάδα του Λ.Α διαχειρίζεται σωστά τους σταρ της ώστε να είναι “φρέσκοι” στα playoffs. Οι Κλίπερς κατακτούν την πρώτη θέση στην Δύση στο τέλος της κανονικής περιόδου και φτάνουν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Τζορτζ καθυστερεί να ενταχθεί στο σύνολο λόγω των εγχειρίσεων που υποβλήθηκε στους δύο ώμους στην offseason και αργεί πολύ να βρει χημεία με τον Λέοναρντ. Κάποιοι ρολίστες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το κενό στην θέση του back up πόιντ γκαρντ “πληγώνει” την ομάδα. Οι Κλίπερς χάνουν έδαφος στην κανονική περίοδο μέχρι να κάνουν “κολλήσουν” όλοι οι παίκτες μεταξύ τους και τερματίζουν οριακά στην πρώτη τετράδα της Δύσης. Στην postseason το μειονέκτημα έδρας τους στοιχίζει τελικά και αποκλείονται νωρίτερα από ότι περίμεναν.

Το Depth Chart:

PG: Πάτρικ Μπέβερλι, Λάντρι Σάμετ, Ντέρικ Γουόλτον

SG: Πολ Τζορτζ, Λου Γουίλιαμς, Τζερόμ Ρόμπινσον

SF: Κουάι Λέοναρντ, Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ, Τέρανς Μαν, Αμίρ Κόφι (two way συμβόλαιο)

PF:Μο Χάρκλες, ΤζαΜάικαλ Γκριν, Τζόναθαν Μότλεϊ (two way συμβόλαιο)

C: Ίβιτσα Ζούμπατς, Μοντρέζλ Χάρελ, Μφιόντου Καμπενγκέλε

Ποια ομάδα ακολουθεί: Λ.Α Λέικερς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

AP Photo/Ringo H.W. Chiu, Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ