NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Κλίβελαντ Καβαλίερς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Κλίβελαντ Καβαλίερς
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Κλίβελάντ Καβαλίερς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίο ετοιμάζονται για μία ακόμα σεζόν που γράφει “tanking” σε όλα τα επίπεδα, αφού οι “Ιππότες” παλεύουν ακόμα για να συνέλθουν από την αποχώρηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Καβαλίερς της σεζόν 2019/20.

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 19-63

Έμειναν: Τζόρνταν Κλάρκσον, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Μπράντον Νάιτ, Κόλιν Σέξτον, Τζον Χένσον, Λάρι Νανς, Τσέντι Οσμάν, Κέβιν Λαβ, Τρίσταν Τόμπσον, Άντε Ζίζιτς

Έφυγαν: Ντέιβιντ Νουάμπα (free agent – Νετς), Κάμερον Πέιν (free agent – Ράπτορς), Τζέι Αρ Σμιθ (free agent), Νικ Στάουσκας (free agent), Ντενγκ Αντέλ (free agent – Νετς), Τζαρόν Μπλόσονγκεϊμ (free agent), Μαρκίς Κρις (φόργουορντ/σέντερ)

Ήρθαν: Ντάριους Γκάρλαντ (NBA Draft), Κέβιν Πόρτερ (NBA Draft), Ντίλαν Βίντλερ (NBA Draft), Ντιν Γουέιντ (two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Ντάριους Γκάρλαντ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Κλίβελαντ Καβαλίερς
AP Photo/Mark Humphrey AP PHOTO/MARK HUMPHREY

Μεγαλύτερη απώλεια: Τζέι Αρ Σμιθ

Τι έκαναν πέρυσι: Μπαίνοντας στην πρώτη σεζόν της “μετά ΛεΜπρόν Τζέιμς” εποχής, οι Καβαλίερς δεν έτρεφαν αυταπάτες. Ήξεραν ότι το μόνο στο οποίο μπορούν να στοχεύσουν ήταν το... Νο1 του ΝΒΑ Draft 2019, ελπίζοντας στο μεσοδιάστημα να δουν τον Κόλιν Σέξτον (Νο8 στο ΝΒΑ Draft 2018) να παίρνει εμπειρίες, τους Τσέντι Οσμάν και Λάρι Νανς να βελτιώνονται και τον Κέβιν Λαω να παίζει σαν All Star. Με κάποιο τρόπο ωστόσο, κατάφεραν να μην πετύχουν σχεδόν κανέναν στόχο τους!

Ο Σέξτον πήρε πράγματι ευκαιρίες, αλλά γενικά ήταν ασταθής, ο Οσμάν είχε θετική σεζόν, αλλά πολλά πάνω-κάτω, ο Νανς έμεινε στάσιμος και ο Λαβ έπαιξε μόλις σε 22 αγώνες λόγω τραυματισμών. Το μόνο “θετικό” για τους Καβς ήταν ότι είχαν το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, αλλά ακόμα και αυτό δεν ήταν αρκετό τελικά, αφού στην κλήρωση του ΝΒΑ Draft έπεσαν στο Νο5 και έχασαν την ευκαιρία να επιλέξουν τον Ζάιον Γουίλιαμσον!

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Οι Καβς θέλουν απλώς να περάσει... αναίμακτα αυτή η σεζόν. Έχοντας ακόμα τα “βαρίδια” των συμβολαίων των Τρίσταν Τόμπσον, Τζόρνταν Κλάρκσον και Λάρι Νανς από την εποχή που γέμιζαν την ομάδα με ρολίστες για χάρη του ΛεΜπρόν Τζέιμς προκειμένου να κάνουν πρωταθλητισμό, δεν πήραν ούτε έναν free agent, αφού δεν είχαν χώρο στο σάλαρι καπ. Κάπως έτσι, οι τρεις νέοι παίκτες της ομάδας ήρθαν από το ΝΒΑ Draft (Γκάρλαντ – Νο5, Βίντλερ – Νο28, Πόρτερ – Νο 30).

Αυτό που θέλουν οι Καβαλίερς είναι τουλάχιστον ένας εκ των Σέξτον, Γκάρλαντ ή Οσμάν να δείξει ότι έχει δυνατότητες να γίνει σταρ, ποντάροντας κυρίως στον δεύτερο, τον οποίο επέλεξαν στο Νο5 του ΝΒΑ Draft 2019. Παράλληλα θέλουν να δουν και τους άλλους ρούκι (Βίντλερ και Πόρτερ) να δείξουν ότι άξιζαν το ρίσκο. Τελικός στόχος είναι το... Νο1 του ΝΒΑ Draft 2020. Σημειωτέον, υπολογίζεται ότι οι Καβς θα έχουν κοντά στα 40 εκατ. δολάρια να ρίξουν στην free agency το καλοκαίρι του 2020, αφού λήγουν τα υψηλά συμβόλαια των Τόμπσον, Νάιτ, Κλάρκσον, Χένσον και Ντελαβεντόβα.

Cleveland Cavaliers' Kevin Love shoots in the second half of an NBA basketball game against the Brooklyn Nets, Wednesday, Oct. 24, 2018, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Το ιδανικό σενάριο: Οι Σέξτον και Γκάρλαντ βρίσκουν άμεσα χημεία και δημιουργούν ένα πολλά υποσχόμενο δίδυμο στις θέσεις των γκαρντ. Ο Οσμάν κάνει ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξή του. Ο Βίντλερ δίνει βοήθειες. Ο Πόρτερ δείχνει ότι έχει δυνατότητες να αποδειχθεί η “κλοπή” του ΝΒΑ Draft 2019. Οι Καβς βρίσκουν μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο και της στέλνουν τον Τρίσταν Τόμπσον για ένα μελλοντικό ντραφτ πικ πρώτου γύρου ή τον Κέβιν Λαβ για κάτι ακόμα καλύτερο, αδειάζοντας ακόμα περισσότερο χώρο στο σάλαρι καπ ενόψει του καλοκαιριού του 2020.

Το χειρότερο σενάριο: Οι Σέξτον και Γκάρλαντ επιβεβαιώνουν τον φόβο ότι δε μπορούν να συνυπάρξουν και να μαρκάρουν κανένα, αφού αμφότεροι έχουν ύψος 1.88 μέτρα. Ο Οσμάν και ο Νανς μένουν στάσιμοι. Ο Λαβ εμφανίζεται χωρίς κίνητρο και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για τους Καβς να τον ανταλλάξουν. Οι Καβς υποχρεώνονται να εξαγοράσουν τα συμβόλαια των Ζίζιτς και Χένσον για να τους αφήσουν να πάνε σε ομάδες που στοχεύουν στα playoffs, μην παίρνοντας τίποτα σε αντάλλαγμα.

Το Depth Chart:

PG: Κόλιν Σέξτον, Μάθιου Ντελαβεντόβα

SG: Ντάριους Γκάρλαντ, Τζόρνταν Κλάρκσον, Κέβιν Πόρτερ, Μπράντον Νάιτ

SF: Τσέντι Οσμάν, Ντίλαν Βίντλερ

PF: Κέβιν Λαβ, Λάρι Ναντς, Ντιν Γουέιντ (two way συμβόλαιο)

C: Τρίσταν Τόμπσον, Άντε Ζίζιτς, Τζον Χένσον

Ποια ομάδα ακολουθεί: Ντάλας Μάβερικς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

AP Photo/Tony Dejak, AP Photo/Mark Humphrey, Tony Dejak

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ