NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντιτρόιτ Πίστονς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντιτρόιτ Πίστονς
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, παρουσιάζοντας και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Ντιτρόιτ Πίστονς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση την αμερικανική αλφάβητο. Σειρά παίρνουν σήμερα οι Ντιτρόιτ Πίστονς, οι οποίοι επέστρεψαν πέρυσι σταplayoffsύστερα από διετή απουσία, χωρίς όμως να κάνουν και ένα βήμα παραπάνω.

Χωρίς μεγαλύτερη χρονοτριβή, ιδού το προφίλ των Ντιτρόιτ Πίστονς για την σεζόν 2019/20.

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19:41-41

Έμειναν:Μπλέικ Γκρίφιν, Άντρε Ντράμοντ, Ρέτζι Τζάκσον, Λουκ Κενάρντ, Θον Μέικερ, Λάνγκστον Γκάλογουεϊ, Μπρους Μπράουν, Σβιάτοσλαβ Μίχαλιουκ, Κάιρι Τόμας.

Έφυγαν:Ις Σμιθ(free agent -Γουίζαρντς), Γουέιν Έλινγκτον(free agent -Νικς), Τζον Λούερ (ανταλλαγή - Μπακς, εν συνεχεία έμεινε ελεύθερος), Ζάζα Πατσούλια(free agent), Γκλεν ΡόμπινσονIII (free agent -Γουόριορς), Χοσέ Καλντερόν (free agent).

Ήρθαν:Ντέρικ Ρόουζ(free agent -Τίμπεργουλβς), Μαρκίφ Μόρις(free agent -Θάντερ), Τόνι Σνελ(ανταλλαγή - Μπακς), Σέκου Ντουμπούγια (Draft), Τιμ Φρέιζιερ(free agent -Μπακς), Κρίστιαν Γουντ (free agent -Πέλικανς), Τζόρνταν Μπόουν (two way).

Καλύτερη προσθήκη:Ντέρικ Ρόουζ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντιτρόιτ Πίστονς
AP Photo/Jim Mone AP PHOTO/JIM MONE

Μεγαλύτερη απώλεια:Ις Σμιθ

Τι έκαναν πέρυσι:Μια τρύπα στο νερό. Άρχισαν τη χρονιά με το 7ο μεγαλύτεροpayrollστο ΝΒΑ, με φιλοδοξίες, με νέο προπονητή (τον Ντουέιν Κέισι), με τον Μπλέικ Γκρίφιν στην δεύτερη χρονιά του. Τον ελάχιστο στόχο τον πέτυχαν, την είσοδο στα... ρηχά ανατολικάplayoffs,έστω και την ύστατη στιγμή και με ρεκόρ 41-41 στην κανονική περίοδο. Η εικόνα όμως που μένει στο τέλος είναι η αποκαρδιωτική εμφάνισή τους στην σειρά τωνplayoffsμε τους Μπακς, την οποία έχασαν με ένα από τα πιο καθαρά και επιβλητικάsweeps στην ιστορία του ΝΒΑ: 0-4 με 23,7 πόντους διαφορά ανά αγώνα. Χώρια το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ που κατέγραψαν, φτάνοντας τις 14 σερί ήττες σταplayoffs,όπου αγνοούν τη νίκη από το 2008.

Η ουσία είναι ότι ο Μπλέικ Γκρίφιν δεν ανέβασε επίπεδο τους Πίστονς παρά τηνall-starχρονιά του, ο Άντρε Ντράμοντ δεν έκανε την διαφορά, παρά τα πολύ καλά νούμερα του, ενώ ο Ρέτζι Τζάκσον παρέμεινε μία χρυσή μετριότητα. Αν υπάρχει μία νότα αισιοδοξίας στο Ντιτρόιτ από την μέτρια περσινή χρονιά, αυτή προέρχεται από τις εμφανίσεις που έκανε ο δευτεροετής Λουκ Κενάρντ, ειδικά τον τελευταίο μήνα της κανονικής περιόδου και στη σειρά τωνplayoffsμε τους Μπακς, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος:Οι Πίστονς κράτησαν ουσιαστικά αναλλοίωτο τον βασικό κορμό και πρόσθεσαν 2-3 σημαντικά κομμάτια ( Ρόουζ , Μόρις, Σνελ ), έχοντας πια αυτό που τους έλειπε αισθητά πέρυσι: βάθος στον πάγκο. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι ένα καλό βήμα ενόψει της σεζόν 2019/20, κατά την οποία θα προσπαθήσουν να κάνουν καλύτερη πορεία στην κανονική περίοδο και να προκριθούν -τουλάχιστον- μέχρι τον δεύτερο γύρο τωνplayoffs.

Το ιδανικό σενάριο:OΤζάκσον βρίσκεται σε χρονιά συμβολαίου και αναγεννιέται, ο Κενάρντ εξελίσσεται στον καλύτερο περιφερειακό σκόρερ της ομάδας και ο Μπρους Μπράουν εμφανίζεται πολύ βελτιωμένος -και με επαρκές περιφερειακό σουτ. Ο Ρόουζ, δε, γίνεται ο σκόρερ που έλειπε στο Ντιτρόιτ ερχόμενος από τον πάγκο και είναι υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου 6ου παίκτη. Οι Πίστονς αίφνης σουτάρουν καλά από την περιφέρεια, κάνουν 50 νίκες στην κανονική περίοδο και μπαίνουν στην πρώτη τετράδα της Ανατολής.

Το χειρότερο σενάριο:Ο Γκρίφιν και ο Τζάκσον δεν καταφέρνουν να βγάλουν υγιείς όλη τη χρονιά, ο Ντράμοντ παραμένει στάσιμος, ο Κενάρντ δεν κάνει τοstep-upκαι στο Ντιτρόιτ θυμούνται πάλι ότι το 2017 θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει στοDraftτον Ντόνοβαν Μίτσελ... Ο Ρόουζ δεν κάνει ανάλογη χρονιά με την περσινή στη Μινεσότα και οι Πίστονς όχι μόνο δεν ανεβαίνουν επίπεδο, αλλά μένουν ακόμα και εκτός ανατολικώνplayoffs.

Τοdepth chart:

PG:Ρέτζι Τζάκσον, Ντέρικ Ρόουζ, Τιμ Φρέιζιερ, Τζόρνταν Μπόουν (two way συμβόλαιο)

SG:Λουκ Κενάρντ, Λάνγκστον Γκάλογουεϊ,Σβιάτοσλαβ Μίχαλιουκ, Κάιρι Τόμας

SF: Μπρους Μπράουν, Τόνι Σνελ, Σέκου Ντουμπούγια

PF:Μπλέικ Γκρίφιν, Μαρκίφ Μόρις, Κρίστιαν Γουντ

C:Άντρε Ντράμοντ, Θον Μέικερ

Ποια ομάδα ακολουθεί: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Photo credits: AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ