NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντάλας Μάβερικς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντάλας Μάβερικς
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Μάβερικς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Μάβερικς, οι οποίοι ετοιμάζονται να γυρίσουν σελίδα στη ιστορία τους μετά την αποχώρηση από τα παρκέ του εμβληματικού ηγέτη τους, Ντιρκ Νοβίτσκι.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Μάβερικς:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 33-49

Έμειναν: Ρικ Καρλάιλ (προπονητής), Τζέιλεν Μπράνσον, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Κούρτνεϊ Λι, Τζέι Τζέι Μπαρέα, Ράιαν Μπρόκχοφ, Λούκα Ντόντσιτς, Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ, Τζάστιν Τζάκσον, Μάξ Κλέμπερ, Κρίσταπς Πορζίνγκις, Ντουάιτ Πάουελ

Έφυγαν: Ντιρκ Νοβίτσκι (αποσύρθηκε), Τρέι Μπερκ (free agent – Σίξερς), Κώστας Αντετοκούνμπο (free agent – Λέικερς)

Ήρθαν: Σεθ Κάρι (free agent – Μπλέιζερς), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (free agent – Σίξερς), Ντελόν Ράιτ (sign and trade – Γκρίζλις), Τζος Ριβς (undrafter – two way συμβόλαιο), Αντόνιους Κλίβελαντ (free agent – two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Ντελόν Ράιτ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ντάλας Μάβερικς
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Μεγαλύτερη απώλεια: Ντικ Νοβίτσκι

Τι έκαναν πέρυσι: Έζησαν στον αστερισμό του Λούκα Ντόντσιτς. Οι Μάβερικς αρχικά είχαν – στα χαρτιά – ως στόχο την είσοδο στα playoffs. Στην πραγματικότητα ωστόσο ήθελαν απλώς να φανούν όσο πιο ανταγωνιστικοί γινόταν για να τιμήσουν τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της ομάδας.

Οι Μάβερικς έγιναν η ομάδα του Ντόντσιτς. Είδαν τον ρούκι Σλοβένο να γίνεται ο ηγέτης τους σχεδόν από την πρώτη μέρα και να δίνει ξανά ελπίδα στους φίλους της ομάδας. Στο μεσοδιάστημα, απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον Κρίσταπς Πορζίνγκις από τους Νικς, ελπίζοντας ότι στο πρόσωπό του θα βρουν τον διάδοχο του Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά δεν τον άφησαν να αγωνιστεί, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο. Σε γενικές γραμμές, οι Μαβς έκαναν αυτό που ήθελαν: Γύρισαν σελίδα και ελπίζουν ότι τα καλύτερα έρχονται.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Με την Δύση να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, το Ντάλας πιστεύει ότι έχει βρει τους δύο πυλώνες του για το μέλλον (Ντόντιστς-Πορζίνγκις) προκειμένου να κοιτάξουν με αισιοδοξία στο μέλλον. Το πρώτο πραγματικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι να κάνουν μία πορεία που θα τους βρει σε τροχιά playoffs την φετινή σεζόν και, ιδανικά, στην πρώτη 8αδα.

Το ιδανικό σενάριο: Οι Ντόντσιτς και Πορζίνγκις βρίσκουν αμέσως χημεία και γίνονται ένα από τα καλύτερα νεανικά δίδυμα στο ΝΒΑ, παίζοντας αμφότεροι σαν All Star. Οι ρολίστες της ομάδας (Ράιτ, Κάρι, Χάρνταγουεϊ, Πάουελ) ανεβάζουν επίπεδο στην απόδοσή τους. Το Ντάλας παίζει όμορφο μπάσκετ, πιστό στις αρχές του Ρικ Καρλάιλ. Οι Μάβερικς επιστρέφουν στα playoffs playoffs.

Το χειρότερο σενάριο: O Πορζίνγκις δείχνει επηρεασμένος από την αποχή σχεδόν 1.5 χρόνου από τα παρκέ και δεν βρίσκει ποτέ ρυθμό και κατ' επέκταση χημεία με τον Ντόντσιτς. Ο Ράιτ και ο Κάρι δείχνουν να μην “κολλάνε” καλά στην περιφέρεια. Ο Χάρνταγουεϊ κάνει ακόμα ένα βήμα πίσω στην εξέλιξή του. Η τριάδα των Πάουελ-Κλέμπερ-Μαριάνοβιτς αδυνατεί να τα βάλει με τους αντίπαλους σέντερ. Οι Μαβς βρίσκονται ξανά στην... λοταρία

Το Depth Chart:

PG: Ντελόν Ράιτ, Σεθ Κάρι, Τζέιλεν Μπράνσον, Τζέι Τζέι Μπαρέα (τραυματίας)

SG: Λούκα Ντόντσιτς, Κούρτνεϊ Λι, Αντόνιους Κλίβελαντ (two way συμβόλαιο)

SF: Τιμ Χάρνταγουεϊ, Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ, Τζάστιν Τζάκσον, Ράιαν Μπρόκχοφ,

PF: Κρισταπς Πορζίνγκις, Μαξ Κλέμπερ

C: Ντουάιτ Πάουελ, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς

Ποια ομάδα ακολουθεί: Ντένβερ Νάγκετς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

AP Photo/Tony Gutierrez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ