NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ιντιάνα Πέισερς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ιντιάνα Πέισερς
AP Photo/Darron Cummings AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Πέισερς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Ιντιάνα Πέισερς, οι οποίοι έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους σε σχέση με την περσινή σεζόν, ελπίζοντας ότι όλες αυτές οι (υποχρεωτικές σε έναν βαθμό) αλλαγές θα τους βγουν σε καλό.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Πέισερς.

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 48-34

Έμειναν: Νέιτ ΜακΜίλαν (προπονητής), Βίκτορ Ολαντίπο, Ντομάντας Σαμπόνις, Μάιλς Τέρνερ, Άαρον Χόλιντεϊ, Αλίζ Τζόνσον, Τι Τζέι Λιφ, Νταγκ ΜακΝτέρμοτ, Έντμοντ Σάμνερ

Έφυγαν: Ντάρεν Κόλισον (αποσύρθηκε), Κόρι Τζόζεφ (free agent – Κινγκς), Ταϊρίκ Έβανς (αποβλήθηκε απο΄το ΝΒΑ), Γουέσλι Μάθιους (free agent – Μπακς), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (free agent – Τζαζ), Θαντέους Γιάνγκ (free agent – Μπουλς), Κάιλ Ο'Κουίν (free agent – Σίξερς)

Ήρθαν: Μάλκολμ Μπρόγκντον (sign and trade – Μπακς), Τζάστιν Χόλιντεϊ (free agent – Γκρίζλις), Τζέρεμι Λαμπ (free agent – Χόρνετς), Τι Τζέι ΜακΚόνελ (free agent – Σιξερς), Γκόγκα Μπιτάτζε (ΝΒΑ Draft), Τζακάρ Σάμπσον (free agent - Μπουλς), Τι Τζέι Γουόρεν (ανταλλαγή – Σανς), Ναζ Μήτρου-Λονγκ (two-way συμβόλαιο – Τζαζ), Μπράιαν Μπόουεν (undrafted – two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Μάλκολμ Μπρόγκντον

30 ομάδες σε 30 μέρες: Ιντιάνα Πέισερς
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

Μεγαλύτερη απώλεια: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Πέισερς ξεκίνησαν αθόρυβα την σεζόν στην σκιά της τετράδας των Μπακς, Ράπτορς, Σίξερς και Σέλτικς. Όσο περνούσε ο καιρός ωστόσο ανέβαιναν διαρκώς, διεκδικώντας με αξιώσεις την τρίτη θέση στην Ανατολή, μέχρι που έχασαν τον Βίκτορ Ολαντίπο με σοβαρό τραυματισμό.

Ενώ όμως άλλες ομάδες θα είχαν διαλυθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η Ιντιάνα συνέχισε να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της και έχασε την τελευταία στιγμή την 4η θέση στην Ανατολή από τους Σέλτικς, μέχρι – εξαντλημένη πια – να αποκλειστεί με “sweep” (4-0) στον πρώτο γύρο, χάνοντας και τα 4 παιχνίδια με διαφορά μικρότερη των 10 πόντων.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος : Στην Ιντιάνα είχαν μερικές σημαντικές απώλειες, αφού πρακτικά θα ξεκινήσουν την σεζόν με την βασική τους πεντάδα αλλαγμένη κατά τα 4/5, αφού έχασαν τους Κόλισον, Μπογκντάνοβιτς, Γιανγκ και περιμένουν τον Ολαντίπο να αποθεραπευτεί. Παρόλα αυτά, οι Πέισερς πιστεύουν ότι έχουν το ταλέντο και το βάθος να μείνουν εντός playoffs μέχρι να επιστρέψει ο Βίκτορ Ολαντίπο, ελπίζοντας πως όταν επιστρέψει ο ηγέτης τους θα μπορέσουν να κοιτάξουν μέχρι και στην πρώτη 4αδα της Ανατολής.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον εξελίσσεται στον ηγέτη της ομάδας μέχρι να επιστρέψει ο Ολαντίπο. Οι Λαμπ και Γουόρεν δίνουν αρκετές λύσεις στο σκοράρισμα. Οι Σαμπόνις και Τέρνερ βρίσκουν τρόπο να “κολλήσουν” και φτιάχνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Ο Ολαντίπο επιστρέφει πάνω στην ώρα από τον τραυματισμό του και δίνει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα για να παλέψει για μία θέση στην πρώτη 4αδα της αδύναμης Ανατολής.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Μπρόγκντον δεν αντέχει τον ρόλο του κύριου δημιουργού της ομάδας. Λαμπ και Γουόρεν δίνουν λύσεις μπροστά, αλλά δέχονται πόντους στην άμυνα. Οι Σαμπόνις και Τέρνερ εξακολουθούν να μην βρίσκουν ιδανική χημεία, αφού είναι και οι δύο σέντερ. Η έλλειψη βάθους στον πάγκο – ειδικά στις θέσεις των ψηλών – στοιχίζει στην ομάδα. Ο Ολαντίπο είναι αναμενόμενα σκουριασμένος όταν επιστρέφει. Οι Πέισερς παλεύουν να μπουν στα playoffs και τα καταφέρνουν οριακά ή – ακόμα χειρότερα – μένουν εκτός 8αδας.

Το Depth Chart:

PG: Μάλκολμ Μπρόγκντον, Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Άαρον Χόλιντεϊ

SG: Τζέρεμι Λαμπ, Έντμοντ Σάμερ, Σι Τζέι Γουίλκοξ, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Βίκτορ Ολαντίπο (τραυματίας)

SF: Σι Τζέι Γουόρεν, Τζάστιν Χόλιντεί, Ντακ ΜακΝτέρμοτ, Μπράιαν Μπόουεν (two way συμβόλαιο)

PF: Ντομάντας Σαμπόνις, Τι Τζέι Λιφ, Αλίζ Τζόνσον

C: Μάιλς Τέρνερ, Γκόγκα Μπιτάτζε

Ποια ομάδα ακολουθεί: Λ.Α Κλίπερς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

AP Photo/Darron Cummings, Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ