NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μιλγουόκι Μπακς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μιλγουόκι Μπακς
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Μπακς του MVP της σεζόν 2018/19, Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι θέλουν την σεζόν 2019/20 να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Μπακς:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 60-22

Έμειναν: Μάικ Μπουντενχόλζερ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κρις Μίντλετον, Μπρουκ Λόπεζ, Έρικ Μπλέντσο, Στέρλινγκ Μπράουν, Πατ Κόνατον, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Τζορτζ Χιλ, Ερσάν Ιλιασόβα, Ντι Τζέι Γουίλσον

Έφυγαν: Μάλκολμ Μπρόγκντον (sign and trade – Πέισερς), Τιμ Φρέιζερ (free agent – Πίστονς), Τόνι Σνελ (ανταλλαγή – Πίστονς), Πάου Γκασόλ (free agent – Μπλέιζερς), Νίκολα Μίροτιτς (free agent – Μπαρτσελόνα), Τζον Λούερ (free agent)

Ήρθαν: Κάιλ Κόρβερ (free agent – Τζαζ), Γουέσλι Μάθιους (free agent – Πέισερς), Θανάσης Αντετοκούνμπο (free agent – Παναθηναϊκός), Ντράγκαν Μπέντερ (free agent – Σανς), Ρόμπιν Λόπεζ (free agent – Μπουλς), Λιουκ Μάγιε (μη εγγυημένο συμβόλαιο), Φρανκ Μέισον (two way συμβόλαιο), Κάμερον Ρέινολντς (two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Γουέσλι Μάθιους

Indiana Pacers' Wesley Matthews during an NBA basketball game Tuesday, March 19, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Indiana Pacers' Wesley Matthews during an NBA basketball game Tuesday, March 19, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Μεγαλύτερη απώλεια: Μάλκολμ Μπρόγκντον

Τι έκαναν πέρυσι: Σόκαραν τον κόσμο! Οι Μπακς βίωσαν μία ονειρεμένη κανονική περίοδο. Έχοντας τον ( MVP της σεζόν) Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ρόλο ηγέτη και τοποθετώντας στο πλευρό του συνήθως τέσσερις σουτέρ, το Μιλγουόκι ήταν ασταμάτητο στην κανονική περίοδο, ολοκληρώνοντάς την με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Στα playoffs ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν.

Οι Μπακς έφτασαν εύκολα μέχρι τους τελικούς της Ανατολής και βρέθηκαν μπροστά με 2-0 κόντρα στους Ράπτορς. Εκεί όμως που έμοιαζαν έτοιμοι να δώσουν το τελικό χτύπημα, ο Κουάι Λέοναρντ πήρε το Τορόντο από το χέρι και το οδήγησε μόνος του στην πρόκριση και, τελικά στην συνέχεια, στο πρωτάθλημα.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Έχοντας ως παρακαταθήκη την περσινή ονειρεμένη σεζόν, οι Μπακς θέλουν να κάνουν το βήμα μπροστά και να φτάσουν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Σύμμαχός τους σε αυτό φαίνεται να είναι το γεγονός ότι η Ανατολή έχασε μέρος της δύναμής της. Κι αυτό γιατί ο Λέοναρντ μετακόμισε στην Δύση και τους Κλίπερς, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ ήρθε μεν στους Νετς, αλλά λογικά θα χάσει ολόκληρη την σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα που μοιάζει πραγματικά να τους απειλεί είναι οι Σίξερς.

Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια του Μπρόγκντον είναι μεγάλη για το Μιλγουόκι, που πρακτικά δεν τον αντικατέστησε. Παρόλα αυτά, οι Μπακς θα ξεκινήσουν την σεζόν ως ένα από τα δύο φαβορί της Ανατολής, στοχεύοντας να πάνε μακριά.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να κάνει τα δικά του και Κρις Μίντλετον να παίζει τον ρόλο του δεύτερου βιολιού. Οι σουτέρ της ομάδας, με πρώτο τον Μπρουκ Λόπεζ, βάζουν τα τρίποντα με το... κιλό, ανοίγοντας χώρους. Η άμυνα της ομάδας παραμένει μία εκ των κορυφαίων στο ΝΒΑ. Το Μιλγουόκι κυριαρχεί στην Ανατολή και τερματίζει ξανά στην κορυφή της περιφέρειας, φτάνοντας τελικά μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Γιάννης δεν βρίσκει τους χώρους που είχε πέρυσι, αφού πλέον διαβάζεται καλύτερα το παιχνίδι του. Η απουσία του Μπρόγκντον – κυρίως στον τομέα της δημιουργίας – πληγώνει την ομάδα. Ο Μίντλετον δεν κάνει το βήμα μπροστά στην εξέλιξή του. Τα τρίποντα δεν μπαίνουν με την ίδια συχνότητα. Οι Μπακς τερματίζουν μεν στην πρώτη τετράδα της Ανατολής, αλλά στα playoffs αποτυγχάνουν να κάνουν την υπέρβαση.

Το Depth Chart:

PG: Έρικ Μπλέντσο, Τζορτζ Χιλ, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Φρανκ Μέισον (two way συμβόλαιο)

SG: Γουέσλι Μάθιους, Πάτ Κόνατον, Στέρλινγκ Μπράουν, Κάμερον Ρέινολντς (wo way συμβόλαιο)

SF: Κρις Μίντλετον, Κάιλ Κόρβερ, Θανάσης Αντετοκούνμπο

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Έρσαν Ιλιασόβα, Ντράγκαν Μπέντερ, Λιουκ Μάγιε

C: Μπρουκ Λόπεζ, Ρόμπιν Λόπεζ, Ντι Τζέι Γουίλσον

Ποια ομάδα ακολουθεί: Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

AP Photo/Aaron Gash, Marcio Jose Sanchez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ