NBA

Μπακς: Τα σουτ μπήκαν, οι χώροι άνοιξαν

Μπακς: Τα σουτ μπήκαν, οι χώροι άνοιξαν
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Οι Μπακς δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτα στο Game 2 με τους Σέλτικς σε σχέση με το Game 1. Έκαναν ωστόσο κάτι που δεν έκαναν στο Game 1: Έβαλαν τα σουτ, ανοίγοντας χώρους για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι Μπακς έδειξαν τα δόντια τους στο Game 2 με τους Σέλτικς. Θυμίζοντας την ομάδα που εντυπωσίασε στην κανονική περίοδο, διέλυσαν την Βοστώνη ( 123-102 ) και έκαναν το 1-1 στην σειρά. Τι έκαναν όμως διαφορετικά σε σχέση με το Game 1; Πρακτικά... τίποτα.

Μοιάζει ακραίο να υποστηρίξει κάποιος ότι οι Μπακς ανέτρεψαν εντελώς τα δεδομένα στο Game 2 κάνοντας ουσιαστικά ότι και στο Game 1. Είναι όμως μία πραγματικότητα, με τους παίκτες του Μιλγουόκι να έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους από την προηγούμενη μέρα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κρις Μίντλετον είχαν δηλώσει μία μέρα πριν το Game 2 πως δεν χρειαζόταν να αλλάξουν στυλ παιχνιδιού οι Μπακς επειδή ηττήθηκαν σε έναν αγώνα. Έπρεπε απλώς να εκτελέσουν το πλάνο τους καλύτερα. Αυτό ακριβώς έκαναν και αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετό.

Ο ΑΣΤΟΧΟΣ ΜΙΡΟΤΙΤΣ ΑΝΟΙΞΕ ΧΩΡΟΥΣ

Είχε αναφερθεί ότι μία από τις αλλαγές που ενδεχομένως να έκαναν οι Μπακς να ήταν η τοποθέτηση του Νίκολα Μίροτιτς στην αρχική πεντάδα αντί του Στέρλινγκ Μπράουν προκειμένου να ανοίξει το γήπεδο για τον Γιάννη. Αυτό ακριβώς έγινε. Κι αν ο Μαυροβούνιος φάνηκε να μην δικαιώνει την απόφαση του Μάικ Μπούντενχολζερ, αφού έκανε δύο γρήγορα φάουλ και τελείωσε τον αγώνα με 9 πόντους με 3/10 σουτ και μόνο η παρουσία του στο παρκέ αρκούσε για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Αν η παρουσία του Μίροτιτς έδωσε μία αρχική ώθηση στο Μιλγουόκι, η τρομερή εμφάνιση του Μίντλετον ήταν αυτή που άλλαξε εντελώς τα δεδομένα για τους Μπακς. Ο All Star φόργουορντ πήρε δύσκολα σουτ στο πρώτο ημίχρονο, άλλα στο transition και άλλα με προσωπική ενέργεια σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε, δίνοντας ενέργεια στο Μιλγουόκι σε δύσκολες στιγμές.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΟΙΞΕ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΙΣΕ

Στην τρίτη περίοδο οι Σέλτικς αναγκάστηκαν να αλλάξουν ελαφρώς το αμυντικό τους πλάνο. Υποχρεώθηκαν να ανοίξουν λίγο περισσότερο την άμυνά τους για να καλύψουν τους σουτέρ των Μπακς. Τα πράγματα είχαν πάρει σιγά-σιγά τον δρόμο τους. Οι ρολίστες των Μπακς είχαν πάρει αυτοπεποίθηση, τα σουτ ήταν πιο εύκολο να μπουν, με τους Μπακς να σημειώνουν άλλα 6 τρίποντα στην τρίτη περίοδο. Η περιφερειακή άμυνα των Σέλτικς έγινε πιο επιθετική. Οι χώροι για τον Γιάννη είχαν ανοίξει.

Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές ο Γιάννης δεν έκανε μεγάλο παιχνίδι. Για τα δικά του υψηλά στάνταρ τουλάχιστον. Απλώς είχε ένα τρομερό τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου σημείωσε τους 15 από τους 29 πόντους του . Τα μόλις 5/12 δίποντα και συνολικά 7/16 σουτ το δείχνουν αυτό, όπως και το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά την φετινή σεζόν που ο Γιάννης σούταρε με ποσοστό χαμηλότερο του 50% σε δύο σερί παιχνίδια! Οι Σέλτικς εξακολουθούν να κάνουν καλή δουλειά πάνω του. Όσο όμως οι συμπαίκτες του Γιάννη βάζουν τα τρίποντα, ο περιορισμός της δράσης του σταρ των Μπακς θα γίνεται όλο και πιο δύσκολος.

ΟΙ ΣΕΛΤΙΚΣ... ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ

Την ίδια στιγμή που οι Μπακς έβρισκαν τον ρυθμό τους και τα πατήματά τους, οι Σέλτικς έχαναν τα δικά τους. Αυτό βέβαια από τη μία πλευρά έχει και εξήγηση, κυρίως επειδή στο Game 1 σούταραν με εξωπραγματικά ποσοστά, όχι απλώς για τα δικά τους δεδομένα, αλλά γενικά για οποιαδήποτε ομάδα.

Το μάκρος στην άμυνα των Μπακς - και η επιλογή τους να κάνουν αλλαγές στα Πικ εν Ρολ που έστεινε ο Ίρβινγκ - επηρέασε τους Σέλτικς σε αυτό το παιχνίδι, που σούταραν με... γήινα ποσοστά. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι η Βοστώνη είναι μία από τις λίγες ομάδες που δεν έχει πρόβλημα να σουτάρει από μέση απόσταση – με την τετράδα των Ιρβινγκ, Χόρφορντ, Τέιτουμ, Χέιγουορντ να είναι εξαιρετική σε αυτό το σουτ – και οι Μπακς είναι μία ομάδα που... λατρεύει να δίνει αυτό το σουτ στους αντιπάλους, αφού εστιάζουν στο να μαρκάρουν το τρίποντο και το “ζωγραφιστό”. Κοινώς, όπως γίνεται σαφές, το πώς θα σουτάρουν οι Σέλτικς από μέση απόσταση θα κρίνει πολλά στην συνέχεια.

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΣΕΙΡΑ

Οι Μπακς έβγαλαν την απαραίτητη αντίδραση, ξέροντας ότι μία 2η σερί ήττα στο Μιλγουόκι θα τους καταδίκαζε. Η αυτοπεποίθησή τους επανήλθε στα προ συντριβής στο Game 1 επίπεδα. Οι Σέλτικς βέβαια από την πλευρά τους έχουν κι αυτοί τους λόγους τους να είναι ικανοποιημένοι. Ο στόχος τους ήταν εξ αρχής να πάρουν ένα παιχνίδι στο Μιλγουόκι και αυτό έκαναν.

Μπακς: Τα σουτ μπήκαν, οι χώροι άνοιξαν
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

AP Photo/Morry Gash, Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ