NBA

Μπρουκ Λόπεζ: Ο X-Factor των Μπακς

Μπρουκ Λόπεζ: Ο X-Factor των Μπακς
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν άφαντος στην σειρά με τους Σέλτικς. Στο Game 1 με τους Ράπτορς ωστόσο ήταν ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες. Όπως κάνει δηλαδή αθόρυβα όλη την σεζόν.

Ο Μπρουκ Λόπεζ είχε κουραστεί στην σειρά με τους Σέλτικς να βλέπει τα σουτ του να καταλήγουν οπουδήποτε εκτός από τον... στόχο. Άλλα σουτ έβρισκαν μόνο την στεφάνη. Άλλα σουτ έβρισκαν ταμπλό. Άλλα και τα δύο. Άλλα... τίποτα από τα δύο. Ήταν εμφανώς εκνευρισμένος, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να σουτάρει.

Το τέλος της σειράς των Μπακς με τους Σέλτικς βρήκε το Μιλγουόκι να παίρνει την πρόκριση με 4-1 νίκες. Ο Λόπεζ ωστόσο έμοιαζε με παραφωνία την μελωδία της παρέας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ολοκλήρωσε τους αγώνες με τους “Κέλτες” έχοντας 5.4 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 1 κόψιμο μέσο όρο με 22% στο τρίποντο σε 25 λεπτά συμμετοχής. Είχε συνολικά 6/27 τρίποντα σε 5 αγώνες. Στο Game 5 έπιασε πάτο, μένοντας άποντος με 0/7 σουτ (όλα πίσω από την γραμμή του τριπόντου) και 5 φάουλ.

Στο Μιλγουόκι δεν θέλησαν να τον αγχώσουν περισσότερο. Το μόνο που του έλεγαν όλοι, με πρώτο τον Μάικ Μπουντενχόλζερ, ήταν ότι έπρεπε να συνεχίσει να σουτάρει. Η λογική πίσω από αυτή την προτροπή όλων ήταν συγκεκριμένη: Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Κάποια στιγμή πρέπει να ισορροπήσουν. Ο Λόπεζ μπορεί να έχασε πολλά σουτ κόντρα στους Σέλτικς, ωστόσο μπορεί να τα έβαζε στο επόμενο παιχνίδί. Ή στο μεθεπόμενο. Στo Game 1 με τους Ράπτορς ( νίκη με 108-100 ) ήρθε η δικαίωση.

ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ

Οι Ράπτορς επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τους Μπακς με τον ίδιο τρόπο που τους έχουν αντιμετωπίσει όσοι έχουν προσπαθήσει να τους σταματήσουν: Γεμίζοντας το “ζωγραφιστό” για να κλείσουν τους διαδρόμους στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ήλπιζαν ότι είχαν αρκετό μάκρος στην περιφέρεια για να εμποδίσουν τους σουτέρ του Μιλγουόκι. Σε έναν βαθμό δικαιώθηκαν από αυτή την επιλογή, αφού ο Γιάννης είχε ένα μέτριο επιθετικά – για τα δικά του δεδομένα πάντα – παιχνίδι, μένοντας στους 24 πόντους με 7/16 σουτ και οι Μπακς είχαν συνολικά 11/44 τρίποντα. Το πλάνο αυτό ωστόσο πήγε στράφι εξαιτίας του Μπρουκ Λόπεζ.

Ο σέντερ του Μιλγουόκι συνέχισε να τα.. σπάει από την περιφέρεια για αρκετή ώρα, αφού στις τρεις πρώτες περιόδους του αγώνα είχε μόλις 1/6 τρίποντα. Την ίδια στιγμή ωστόσο είχε προλάβει να κάνει ζημιά στο Τορόντο, αφού δεν αρκέστηκε στο να σουτάρει από την περιφέρεια. Τουναντίον, έμοιαζε να θυμάται τις εποχές που “ζούσε” στο “ζωγραφιστό” και επιτέθηκε στις close out άμυνες των Καναδών, πόσταρε τους αντιπάλους του και σκόραρε έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ. Έγινε – για λίγο – ένας σέντερ... παλαιάς κοπής για να βρει ρυθμό, σημειώνοντας 16 πόντους στις τρεις πρώτες περιόδους. Όταν ένιωσε άνετα, έγινε ξανά ο... φετινός Λόπεζ, το απόλυτο Stretch-5 του ΝΒΑ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Με τους Ράπτορς να συνεχίζουν να γεμίζουν το “ζωγραφιστό” για να σταματήσουν τον Γιάννη, ο άλλοτε παίκτης των Νετς και των Λέικερς βρήκε ξανά ελεύθερα σουτ, μόνο που αυτή τη φορά δεν λάθεψε. Αρχικά, ευστόχησε σε δύο μαζεμένα τρίποντα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, εκκινώντας έτσι την αντεπίθεση των Μπακς, δίνοντας ψυχολογία στην ομάδα του

με ένα τρίποντο σε κατάσταση δευτερεύοντος αιφνιδιασμού έκανε το σκορ 104-100 , με 2 λεπτά να μένουν για το φινάλε.

Οι Μπακς είχαν μόλις καθαρίσει το παιχνίδι , με τον Λόπεζ να ολοκληρώνει τελικά τον αγώνα με 29 πόντους (13 στην τρίτη περίοδο) με 12/21 σουτ, 11 ριμπάουντ και 4 κοψίματα. Οι 29 πόντοι που σημείωσε είναι ρεκόρ καριέρας στα playoffs. Τα 21 σουτ που επιχείρησε, τα περισσότερα που έχει πάρει από τότε που εντάχθηκε στους Μπακς. Ο άλλοτε παίκτης των Νετς και Λέικερς βρήκε μία ευκαιρία και την άρπαξε. Κάποιος μπορεί να πει βέβαια ότι απλώς έκανε την δουλειά του, όπως όλη την χρονιά.

Ο Λόπεζ την φετινή σεζόν εξελίχθηκε στον X-Factor των Μπακς. Η απόκτησή του έγινε με συγκεκριμένο στόχο, με το Μιλγουόκι να ζητάει από τον άλλοτε All Star σέντερ απλώς να στέκεται στην περιφέρεια για να ανοίξει χώρους στον Γιάννη. Ο Μπουντενχόλζερ αποφάσισε να τον μετατρέψει στον... ψηλότερο σούτινγκ γκαρντ του ΝΒΑ. Ο Λόπεζ ανταποκρίθηκε μία χαρά στον ρόλο του κι ας υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να βρίσκεται έξω από τα νερά του. Στο Game 1 με τους Ράπτορς ωστόσο ήταν ακριβώς εκεί που ήθελε. Βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και ήταν ο MVP του Μιλγουόκι. Οι Μπακς μοιάζουν πιο επικίνδυνο από ποτέ.

AP Photo/Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ