NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
AP Photo/Kamil Krzaczynski AP PHOTO/KAMIL KRZACZYNSKI

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι έπειτα από μία 5ετία που βρέθηκαν σε ισάριθμους τελικούς του ΝΒΑ ετοιμάζονται να γυρίσουν σελίδα, αφού θα ζήσουν την "μετά Κέβιν Ντουράντ" εποχή.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Γουόριορς:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 57-25

Έμειναν: Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν, Κεβόν Λούνι, Αλφόνζο ΜακΚίνι, Ντάμιον Λι, Τζέικομπ Έβανς, Ντάμιον Λι (two way συμβόλαιο)

Έφυγαν: Κέβιν Ντουράντ (sign and trade – Νετς), ΝτεΜάρκους Κάζινς (free agent – Λείκερς), Κουίν Κουκ (free agent – Λέικερς), Σον Λίβινγκστον (free agent), Άντρε Ιγκουοντάλα (ανταλλαγή – Γκρίζλις), Τζούλιαν Γουάσμπουρν (free agent), Τζόρνταν Μπελ (free agent – Γουλβς), Ντάμιαν Τζόουνς (ανταλλαγή – Χοκς), Γιόνας Γερέμπκο (free agent), Άντριου Μπόγκουτ (free agent - Σίντνεϊ Κινγκς), Μάρκους Ντέρικσον (free agent - Χοκς)

Ήρθαν: Ντι Άντζελο Ράσελ (sign and trade – Νετς), Άλεκ Μπερκ (free agent – Κινγκς), Ομάρι Σπέλμαν (ανταλλαγή – Χοκς), Γκλεν Ρόμπινσον (free agent – Πίστονς), Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν (free agent – Κινγκς), Τζόρνταν Πουλ (NBA Draft), Άλεν Σμάιλαγκιτς (NBA Draft), Έρικ Πασκάλ (NBA Draft), Κάι Μπόουμαν (two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Ντι Άντζελο Ράσελ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
AP Photo/Mary Altaffer AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Μεγαλύτερη απώλεια: Κέβιν Ντουράντ

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Γουόριορς ξεκίνησαν την σεζόν ως το απόλυτο φαβορί μετά την προσθήκη και του ΝτεΜάρκους Κάζινς, αλλά και με... σκιές λόγω της επικείμενης free agency του Κέβιν Ντουράντ. Όπως αναμενόταν, η σεζόν τους ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα και αρκετές εντάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ.

Το Γκόλντεν Στέιτ ήταν η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στο ΝΒΑ όσον αφορά την πρώτη 6αδα παικτών, αλλά από τις θέσεις 7-15 υπήρχε εμφανής πτώση. Ακόμα κι έτσι – και παρά τις πολλές εντάσεις – οι Γουόριορς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ στην Δύση.

Στα playoffs, έφτασαν άνετα μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ παρά τις (προσωρινές) απώλειες των Κάζινς και Ντουράντ. Στους τελικούς κόντρα στους Ράπτορς, πήγε στραβά... ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, με το Γκόλντεν Στέιτ να χάνει με σοβαρούς τραυματισμούς τους Ντουράντ (ρήξη αχίλλειου τένοντα) και Τόμπσον (ρήξη χιαστού) και τελικά να χάνει τον τίτλο με 4-2 νίκες από τους Ράπτορς. Μία νέα σελίδα ετοιμαζόταν να ανοίξει για την ομάδα.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Οι εποχές που οι Γουόριορς θεωρούντο το φαβορί έχουν περάσει μετά την απώλεια του Ντουράντ και τον τραυματισμό του Τόμπσον. Ο πρώτος στόχος των Γουόριορς είναι να εντάξουν ομαλά στην ομάδα τον Ντι Άντζελο Ράσελ και ακολούθως τον Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν και τους ρούκι που πήραν στο ΝΒΑ Draft. Ακολούθως – και ενώ θα περιμένουν την επιστροφή του Κλέι Τόμπσον από τον τραυματισμό του που χρονολογείται για τον Φλεβάρη στο καλό σενάριο – θέλουν να μπουν σε τροχιά playoffs και να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Ράσελ βρίσκει άμεσα χημεία με τον Κάρι και δημιουργούν ένα εκρηκτικό δίδυμο. Ο Γκριν – που βρίσκεται σε χρονιά συμβολαίου – παίζει όπως στα περσινά playoffs, όντας ένα τέρας στην άμυνα και ιδανικός δημιουργός στην επίθεση. Ο Κόλεϊ-Στάιν εξελίσσεται σε... κανονικό σέντερ παίζοντας με τρεις δημιουργούς στο πλευρό του. Τουλάχιστον ένας εκ των τριών ρούκι των Γουόριορς εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί της ομάδας. Ο Τόμπσον επιστρέφει από τον τραυματισμό του και είναι σαν να μην έλειψε μία μέρα. Οι Γουόριορς κατακτούν μία θέση στην πρώτη τετράδα της Δύσης.

Το χειρότερο σενάριο: Κάρι και Ράσελ τρακάρουν μεταξύ τους, με τον δεύτερο να μην βρίσκει ποτέ ρυθμό, παρά μόνο όταν απουσιάζει ο πρώτος για λόγους ξεκούρασης (ή κάποιου εκ των γνωστών τραυματισμών του). Ο Γκριν εμφανίζεται όπως ήταν στην περσινή κανονική περίοδο (υπέρβαρος, νευρικός και χωρίς όρεξη) και οι Γουόριορς χάνουν έδαφος. Ο Τόμπσον αποφασίζει να κάτσει εκτός για όλη την χρονιά για να μην ρισκάρει. Οι νεαροί παίκτες της ομάδας δεν καταφέρνουν να προσαρμοστούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Το Γκόλντεν Στέιτ κινείται στη μετριότητα και παλεύει απεγνωσμένα να μπει στα playoffs.

Το Depth Chart:

PG: Στεφ Κάρι, Τζέικομπ Έβανς, Κάι Μπόουμαν (two way συμβόλαιο)

SG: Ντι Άντζελο Ράσελ, Άλεκ Μπερκς, Τζόρνταν Πουλ, Κλέι Τόμπσον (τραυματίας)

SF: Αλφόνδο ΜακΚίνι, Γκλεν Ρόμπινσον, Ντάμιον Λι (two way συμβόλαιο)

PF: Ντρέιμοντ Γκριν, Ομάρι Σπέλμαν, Έρικ Πασκάλ

C: Κεβον Λούνι, Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν, Άλεν Σμάιλαγκιτς

Ποια ομάδα ακολουθεί: Χιούστον Ρόκετς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

AP Photo/Kamil Krzaczynski, Mary Altaffer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ