NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: MVP με ποσοστό 77%!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: MVP με ποσοστό 77%!
AP Photo/Carlos Osorio AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το βραβείο του ΝΒΑ, όπου φάνηκε ότι το 77% των ψηφοφόρων έδωσε την πρώτη ψήφο του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου για την σεζόν 2018/19 στο ΝΒΑ, γράφοντας ιστορία, πριν συγκλονίσει στην συνέχεια με τον λόγο που έβγαλε όταν παρέλαβε το βραβείο. Λίγο αργότερα, το ΝΒΑ έκανε γνωστά τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όπου αποδείχθηκε ότι ο Γιάννης... δεν είχε αντίπαλο!

Συγκεκριμένα, από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν - οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν 5 επιλογές - οι 78 έδωσαν την 1η θέση τον Γιάννη, ενώ οι άλλοι 23 του έδωσαν την ψήφο τους για την δεύτερη θέση! Κοινώς, το 77% των ψηφοφόρων έκρινε ότι ο Γιάννης ήταν ο MVP της σεζόν, σε ένα ισοπεδωτικό αποτέλεσμα!

Βάσει κανονισμών, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ οφείλουν να δώσουν 5 επιλογές. Η 1η επιλογή αξίζει 10 πόντους, η δεύτερη 7 πόντους, η τρίτη 5 πόντους, η τέταρτη 3 πόντους και η πέμπτη 1 πόντο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει ο Γιάννης 941 πόντους, έναντι 776 του δεύτερου Τζέιμς Χάρντεν (που παρέλαβε 23 ψήφους για 1η θέση και 78 για την δεύτερη) και 356 πόντους του τρίτου, Πολ Τζορτζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: MVP με ποσοστό 77%!

AP Photo/Carlos Osorio

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ