NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Χιούστον Ρόκετς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Χιούστον Ρόκετς
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Χιούστον Ρόκετς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι ανανεωμένοι Χιούστον Ρόκετς, οι οποίοι μπαίνουν σε μία νέα εποχή. Μία νέα εποχή στην οποία θα κυριαρχεί το δίδυμο των Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Ρόκετς.

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 53-29

Έμειναν: Τζέιμς Χάρντεν, Έρικ Γκόρντον, Κλιντ Καπέλα, Πι Τζέι Τάκερ, Όστιν Ρίβερς, Τζέραλντ Γκριν, Ντάνουελ Χάουζ, Αϊζάια Χάρντενσταϊν, Μάικλ Φρέιζερ, Γκάρι Κλαρκ, Νένε

Έφυγαν: Κρις Πολ (ανταλλαγή – Θάντερ), Τρέβον Ντουβάλ (free agent – Μπακς), Ιμάν Σάμπερτ (free agent), Βινς Έντουαρντς (free agent), Κένεθ Φαρίντ (free agent), Ντεγιόντα Ντέιβις (free agent), Κρις Κιόζα (free agent)

Ήρθαν: Ράσελ Γουέστμπουκ (ανταλλαγή – Θάντερ), Μπεν ΜάκΛεμορ (free agent – Κινγκς), Άντονι Μπένετ (free agent – G League), Ταϊσόν Τσάντλερ (free agent – Λέικερς)

Καλύτερη προσθήκη: Ράσελ Γουέστμπρουκ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Χιούστον Ρόκετς
AP Photo/David J. Phillip AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Μεγαλύτερη απώλεια: Κρις Πολ

Τι έκαναν πέρυσι: Απέτυχαν... Μπορεί να μοιάζει βαρύ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρουν όλοι στο Χιούστον. Προερχόμενοι από μία σεζόν 2017/18 όπου έφτασαν μία... θλάση του Κρις Πολ μακριά από τους τελικούς του ΝΒΑ, οι Ρόκετς έβαλαν ως στόχο το πρωτάθλημα την σεζόν 2018/19, έχοντας ως σημαντικότερη προσθήκη τον Καρμέλο Άντονι. Πολύ γρήγορα ωστόσο κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν θα πήγαιναν όπως ήθελαν.

Η χημεία των Ρόκετς ήταν περίεργη, με το Χιούστον ουσιαστικά να αποβάλλει τον Μέλο από το σύστημά του και τελικά να χρειαστούν μία σειρά από διορθωτικές κινήσεις (Φαρίντ, Ρίβερς, Σάμπερτ) και μία μυθική σεζόν του Χάρντεν για να βρεθεί η ομάδα στο φινάλε της κανονικής περιόδου μόλις με το 4ο καλύτερο ρεκόρ στην Δύση.

Στα playoffs, οι Ρόκετς απέκλεισαν πρώτα τους Τζαζ και μετά είχαν το αναμενόμενο συναπάντημα με τους Γουόριορς. Εκεί όμως αποδείχθηκαν “λίγοι”, αφού αποκλείστηκαν με 4-2 νίκες, χάνοντας το Game 6 στο Χιούστον, παρά το γεγονός ότι το Γκόλντεν Στέιτ παρατάχθηκε χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Οι Ρόκετς τα παίζουν όλα για όλα. Η απόφασή τους να υποθηκεύσουν το μέλλον τους στέλνοντας τον Κρις Πολ στους Θάντερ για χάρη του Ράσελ Γουέστμπρουκ το υποδηλώνει αυτό ξεκάθαρα. Το Χιούστον έχει στο μυαλό του μόνο το πρωτάθλημα, ελπίζοντας ότι οι Χάρντεν και Γουέστμπρουκ θα μπορέσουν να πάνε την ομάδα μέχρι το τέλος του δρόμου.

Το ιδανικό σενάριο: Οι Γουέστμπρουκ και Χάρντεν θυμούνται τις ημέρες των Θάντερ και βρίσκουν άμεσα χημεία, συνθέτοντας το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στο ΝΒΑ. Τα τρίποντα των γύρω-γύρω παικτών συνεχίζουν να πέφτουν.. βροχή. Ο Κλιντ Καπέλα παίζει σαν All Star. Οι ρολίστες της ομάδας (Ρίβερς, Γκόρντον, Τάκερ, Χάουζ, Τσάντλερ) προσφέρουν ό,τι έχουν. Το Χιούστον φτάνει μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ στην ίσως πιο ανταγωνιστική Δύση όλων των εποχών.

Το χειρότερο σενάριο: Οι Γουέστμπρουκ και Χάρντεν απλώς δεν... κολλάνε και τρακάρουν στο παρκέ. Η έλλειψη μεγέθους στις θέσεις των φόργουορντ “πληγώνουν” την ομάδα στην άμυνα, αφού ο Τάκερ... δεν μπορεί να τους μαρκάρει όλους. Οι ρολίστες της ομάδας βλέπουν ότι δεν περισσεύουν και πολλά σουτ για αυτούς και απογοητεύονται. Ο Καπέλα δεν κάνει το βήμα μπροστά στην εξέλιξή του. Οι Ρόκετς μένουν εκτός τετράδας στην Δύση και συνειδητοποιούν ότι το ταβάνι τους είναι ο δεύτερος γύρος των playoffs ή – ακόμα χειρότερα – ο πρώτος γύρος, κάνοντας ακόμα ένα βήμα πίσω στην εξέλιξή τους.

Το Depth Chart:

PG: Ράσελ Γουέστμπρουκ, Όστιν Ρίβερς, Μάικλ Φρέιζερ

SG: Τζέιμς Χάρντεν, Μπεν ΜάκΛεμορ

SF: Έρικ Γκόρντον, Ντάνουελ Χάουζ, Τζέραλντ Γκριν

PF: Πι Τζέι Τάκερ, Γκάρι Κλαρκ, Άντονι Μπένετ

C: Κλιντ Καπέλα, Ταϊσόν Τσάντλερ, Νένε, Αϊζάια Χάρτενσταϊν

Ποια ομάδα ακολουθεί: Ιντιάνα Πέισερς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

AP Photo/Ben Margot, David J. Phillip

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ