NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Ορλάντο Μάτζικ

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Ορλάντο Μάτζικ
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Σήμερα παρουσιάζεται η Ορλάντο Μάτζικ.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνει σήμερα το Ορλάντο, το οποίο κινήθηκε ελάχιστα αυτό το καλοκαίρι, επιλέγοντας να επενδύσει ουσιαστικά στην περσινή ομάδα. Η Μάτζικ κράτησε λοιπόν τους τέσσερις σημαντικότερουςfree agents ( Βούτσεβιτς , Ρος , Κάρτερ-Γουίλιαμς, Μπιρτς ) και πρόσθεσε απλά έναν παίκτη-εργαλείο για τις θέσεις "3"-"4" (Αμίνου) , περιμένοντας παράλληλα να παίξει για πρώτη φορά και ο Φουλτζ.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το προφίλ της Μάτζικ:

Το ρεκόρτηςτη σεζόν 2018/19: 42-40

Έμειναν: Στιβ Κλίφορντ (προπονητής), Νίκολα Βούτσεβιτς, Άαρον Γκόρντον, Εβάν Φουρνιέ, Τζόναθαν Άιζακ, Τέρενς Ρος, Μοχάμεντ Μπάμπα, Μαρκέλ Φουλτζ, Ντι Τζέι Όγκαστιν, Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς, Κεμ Μπιρτς, Γουέσλι Ιγούντου, Μέλβιν Φρέιζιερ, Αμίλ Τζέφερσον (two wayσυμβόλαιο).

Έφυγαν: Τζέριαν Γκραντ (free agent), Τζαρέλ Μάρτιν (free agent), Τιμοφέι Μόζγκοβ (free agent -Χίμκι), Τρόι Κοπέιν (free agent).

Ήρθαν: Αλ-Φαρούκ Αμίνου (free agent -Μπλέιζερς), Τζος Μάτζετ (free agent -two wayσυμβόλαιο), Χασάνι Γκράβετ (free agent - exhibit 10συμβόλαιο), Βικ Λο (free agent - exhibit 10συμβόλαιο), ΝταΚουάν Τζέφρις (free agent - exhibit 10συμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη: Αλ-Φαρούκ Αμίνου

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Ορλάντο Μάτζικ
AP Photo/Craig Mitchelldyer AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Μεγαλύτερη απώλεια: Τζέριαν Γκραντ

Τι έκανεπέρυσι: Βήματα προόδου . Πολλά. Η Μάτζικ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με θετικό ρεκόρ (42-40) και 17 νίκες παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατέκτησε τον τίτλο στην Southeast Divisionκαι επέστρεψε σταPlayoffsτης ανατολικής περιφέρειας ύστερα από απουσία έξι ετών. Εκεί, βέβαια, άντεξε μόνο πέντε αγώνες απέναντι στους μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς.

Oλάτρης της άμυνας Στιβ Κλίφορντ άφησε ξεκάθαρα το στίγμα του στο Ορλάντο της σεζόν 2018/19. Η ομάδα της Φλόριντα είχε την 5η καλύτερη άμυνα σε όλο το ΝΒΑ (ενώ ήταν 21η τη σεζόν 2017/18), ο Νίκολα Βούτσεβιτς έγινεAll-Star,ο Τέρενς Ρος πραγματοποίησε καταπληκτική χρονιά ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Τζόναθαν Άιζακ φανέρωσε σημάδια εξέλιξης.

Τι θέλεινα κάνειφέτος: Να συνεχίσει να γίνεται καλύτερο, χτίζοντας σταθερά πάνω στον κορμό παικτών που δημιούργησε τα τελευταία 2-3 χρόνια. Δεν κράτησε τυχαία άλλωστε 13 παίκτες από την περσινή ομάδα οgeneral managerΤζον Χάμοντ! Πλέον, το Ορλάντο θέλει να πάει ακόμα καλύτερα στην κανονική περίοδο, να μπει πάλι σταPlayoffsκαι (γιατί όχι;) να προχωρήσει λίγο παραπέρα.

Παράλληλα, βέβαια, θα ήθελε να δει τον Βούτσεβιτς να παίζει στα περσινάAll-Starεπίπεδα μετά το τετραετές συμβόλαιο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε το καλοκαίρι και να δικαιωθεί για την (περσινή) προσθήκη του Φουλτζ. Επίσης , δεν θα έλεγε... όχι στο να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο του παιχνιδιού τους οι Γκόρντον, Άιζακ και Μπάμπα, οι παίκτες στους οποίους στηρίζει το μέλλον του.

Το ιδανικό σενάριο: Το Ορλάντο θα παρουσιαστεί πιο "δεμένο", με ακόμα καλύτερη χημεία και πιο σφριγηλή άμυνα μετά την προσθήκη του Αλ-Φαρούκ Αμίνου. Ο Μαρκέλ Φουλτζ θα πάει ολοταχώς για το... βραβείο τουcomebackτης χρονιάς και ο Νίκολα Βούτσεβιτς θα παίξει πάλι σανAll-Star.Με αυτά και με αυτά, η Μάτζικ όχι μόνο θα ξαναμπεί σταPlayoffs,αλλά θα φτάσει μέχρι και τον δεύτερο γύρο.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Βούτσεβιτς θα στρογγυλοκάτσει αναπαυτικά πάνω στο συμβόλαιο που υπέγραψε φέτος και δεν θα πλησιάσει καν τα περσινά νούμερα, ο Γκόρντον θα παραμείνει στάσιμος επιθετικά, ο πάγκος θα αποδειχθεί ανεπαρκής και ο Φουλτζ θα εξακολουθεί να ψάχνει το χαμένο του σουτ. Η επίθεση δεν θα είναι ανάλογα καλή με την άμυνα και η είσοδος σταPlayoffsδεν θα έρθει ποτέ.

Τοdepth chart:

PG:Ντι Τζέι Όγκαστιν, Μαρκέλ Φουλτζ, Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς,Τζος Μάτζετ (two wayσυμβόλαιο)

SG:Εβάν Φουρνιέ, Τέρενς Ρος, Βικ Λο (exhibit 10συμβόλαιο), Χασάνι Γκράβετ (exhibit 10συμβόλαιο)

SF:Άαρον Γκόρντον, Γουέσλι Ιγούντου, Μέλβιν Φρέιζιερ, ΝταΚουάν Τζέφρις (exhibit 10συμβόλαιο)

PF:Τζόναθαν Άιζακ, Αλ-Φαρούκ Αμίνου, Αμίλ Τζέφερσον (two wayσυμβόλαιο)

C:Νίκολα Βούτσεβιτς, Μοχάμεντ Μπάμπα, Κεμ Μπιρτς

Ποια ομάδα ακολουθεί: Φιλαντέλφια 76ερς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Photo credits: AP Photo/John Raoux, AP Photo/Craig Mitchelldyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ