NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Νιου Γιορκ Νικς

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Νιου Γιορκ Νικς
AP Photo/John Locher AP PHOTO/JOHN LOCHER

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Σειρά έχουν οι Νιου Γιορκ Νικς.

Με τον θόρυβο τηςFreeAgency να έχει κοπάσει πια και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν σήμερα οι Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι επένδυσαν τα πάντα στηνFree Agency και στοDraft,εντούτοις έχασαν αρχικά το Νο. 1 και εν συνεχεία δεν κατόρθωσαν να πιάσουν ούτε κάποιο από τα μεγάλα "ψάρια" της ελεύθερης αγοράς, με συνέπεια να κλείσουν το ρόστερ τους με δευτεροκλασάτους παίκτες και μικρά σε διάρκεια συμβόλαια.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Νιου Γιορκ Νικς:

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 17-65

Έμειναν: Ντέιβιντ Φιζντέιλ (προπονητής), Φρανκ Ντιλικίνα, Ντένις Σμιθ, Ντέιμιαν Ντότσον, Κέβιν Νοξ, Μίτσελ Ρόμπινσον, Αλόνζο Τρίερ.

Έφυγαν: ΝτιΆντρε Τζόρνταν (free agent -Νετς), Εμάνουελ Μούντιεϊ (free agent –Τζαζ), Νόα Βόνλε (free agent -Τίμπεργουλβς), Μάριο Χεζόνια (free agent -Μπλέιζερς), Λουκ Κορνέτ (free agent -Μπουλς), Λανς Τόμας (free agent), Χένρι Έλενσον (free agent -Νετς), Καντίμ Άλεν (free agent), Τζον Τζένκινς (freeagent), Αϊζάια Χικς (free agent -Άβτοντορ Σάρατοβ), Μπίλι Γκάρετ (free agent -Σαλόν).

Ήρθαν: Αρ Τζέι Μπάρετ (Draft),Ίγκνας Μπραζντέικις (Draft),Τζούλιους Ραντλ (free agent -Πέλικανς), Ταζ Γκίμπσον (free agent -Τίμπεργουλβς), Μπόμπι Πόρτις (free agent -Γουίζαρντς), Γουέιν Έλινγκτον (free agent -Πίστονς), Ελφριντ Πέιτον (free agent -Πέλικανς), Μάρκους Μόρις (free agent -Σέλτικς), Ρέτζι Μπούλοκ (free agent - Λέικερς), Κένι Γούτεν (free agent - exhibit 10συμβόλαιο), Λαμάρ Πίτερς (free agent).

Καλύτερη προσθήκη: Τζούλιους Ραντλ

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Νιου Γιορκ Νικς
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Μεγαλύτερη απώλεια: ΝτιΆντρε Τζόρνταν

Τι έκαναν πέρυσι: Βάσει αποτελεσμάτων ισοφάρισαν την χειρότερη σεζόν της73χρονηςιστορίας τους. Οι Νικς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 17-65, όσο είχαν δηλαδή και τη σεζόν 2014/15, μένοντας φυσικά εκτόςPlayoffs -από τις 4 Μαρτίου- για 6η συνεχόμενη χρονιά. Ουσιαστικά τα πάντα πήγαν στραβά για την ομάδα της Νέας Υόρκης τη σεζόν 2018/19 και η πηγή του κακού ήταν ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος απαίτησε μεσούσης της κανονικής περιόδου ανταλλαγή .

Οι Νικς τον έστειλαν δίχως καν να το διαπραγματευτούν ιδιαίτερα στο Ντάλας , λαμβάνοντας δύο συμβόλαια που έληγαν (Τζόρνταν, Μάθιους), τον Ντένις Σμιθ και δύοdraft-picks.Όλα αυτά έγιναν με το σκεπτικό να κάνουν χώρο στοsalary capκαι να κυνηγήσουν τους Κέβιν Ντουράντ, Καϊρί Ιρβινγκ το καλοκαίρι. Φευ. Η απώλεια της πρώτης επιλογής στοDraftέμοιαζε σαν χτύπημα της μοίρας τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και τον προάγγελο της κακήςoff seasonπου θα επακολουθούσε...

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Ένα νέο ξεκίνημα. Από το μηδέν. Από τη στιγμή που έμειναν χωρίςfranchise playerμετά την ανταλλαγή του Πορζίνγκις, έχασαν τον Ζάιον Γουίλιαμσον στοDraftκαι δεν μπόρεσαν να προσελκύσουν κάποιον σούπερ σταρ το καλοκαίρι, γέμισαν το ρόστερ τους με οικονομικά συμβόλαια μικρής διάρκειας, έχοντας σαν φόντο την επόμενηFree Agency.Και την μεθεπόμενη. Ενδεχομένως και αυτήν που έπεται...

Ο αυτοσκοπός των Νικς είναι η εξέλιξη των πολλών νεαρών, ταλαντούχων παικτών που διαθέτουν, όπως είναι οι Μπάρετ, Νοξ, Ρόμπινσον, Τρίερ, Ντιλικίνα, Σμιθ, Ντότσον. Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να επενδύσουν στον Τζούλιους Ραντλ , τη σημαντικότερη φετινή τους προσθήκη και να "κερδίσουν" κάποιον από τους υπόλοιπουςfree agentsγια το άμεσο μέλλον. Τα αποτελέσματα έρχονται (και φέτος) σε δεύτερο πλάνο.

Το ιδανικό σενάριο: Ο νεανικός κορμός δεν θα παράξει μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και άμεσα αποτελέσματα. Ο Μπάρετ θα αποδειχτεί "έτοιμος παίκτης" από την πρώτη του χρονιά, ο Νοξ και ο Σμιθ θα κάνουν το προσδοκώμενο ξεπέταγμα και ο Ρόμπινσον θα παρουσιαστεί ακόμα πιο βελτιωμένος. Ο Ραντλ θα γίνει σταρ,οι νεοφερμένοι "βετεράνοι" θα βοηθήσουν στην χημείακαι οι Νικς θα αποτελέσουν την έκπληξη της χρονιάς και μία από τις πιοfun to watchομάδες του ΝΒΑ, χτυπώντας ακόμα και την πόρτα των Playoffs.

Το χειρότερο σενάριο: Αυτό που βλέπουν εδώ και έξι χρόνια οι φίλοι των Νικς. Ήττες, πολλές και μαζεμένες. Οι νεαροί παίκτες δεν θα έχουν την εξέλιξη που περιμένουν στη Νέα Υόρκη, ο βαθύς πάγκος θα δημιουργήσει συνεχώς διαφορετικάrotations,ο χρόνος συμμετοχής δεν θα φτάνει για όλους και μοιραία θα αρχίσει και η γκρίνια. Άλλη μία σεζόν θα μοιάζει πεταμένη στα σκουπίδια από τον Φεβρουάριο και ο απαιτητικός κόσμος θα (συνεχίσει να) ζητάει από τον Τζέιμς Ντόλαν να πουλήσει την ομάδα.

Τοdepth chart:

PG:Ντένις Σμιθ, Ελφριντ Πέιτον, Φρανκ Ντιλικίνα,Λαμάρ Πίτερς

SG:Αρ Τζέι Μπάρετ, Αλόνζο Τρίερ, Ντέιμιαν Ντότσον, Ρέτζι Μπούλοκ

SF:Κέβιν Νοξ, Μάρκους Μόρις, Γουέιν Έλινγκτον, Ίγκνας Μπραζντέικις

PF:Τζούλιους Ραντλ, Ταζ Γκίμπσον

C:Μίτσελ Ρόμπινσον, Μπόμπι Πόρτις,Κένι Γούτεν (exhibit 10 συμβόλαιο)

Ποια ομάδα ακολουθεί: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Photo credits: AP Photo/John Locher, AP Photo/Brandon Dill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ