NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μινεσότα Τίμπεργουλβς

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μινεσότα Τίμπεργουλβς
AP Photo/Andy Clayton-King AP PHOTO/ANDY CLAYTON-KING

Το Sport24.gr συνεχίζει τον απολογισμό των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20, όπου θα παρουσιάσει και τις 30 ομάδες. Την σκυτάλη παίρνουν οι Τίμπεργουλβς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν τώρα οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, οι οποίοι έπειτα από μία αποτυχημένη σεζόν προσπαθούν να χτίσουν κάτι καλό γύρω από τον Καρλ-Άντονι Τάουνς, ελπίζοντας ότι οι Άντριου Γουίγκινς και Τζάρετ Κάλβερ θα ανταποκριθούν στο ύψος των προσδοκιών.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Τίμπεργουλβς:

Το ρεκόρ τους την σεζόν 2018/19: 36-46

Έμειναν: Ράιαν Σόντερς (προπονητής), Καρλ Άντονι-Τάουνς, Άντριου Γουίγκινς, Τζεφ Τιγκ, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Τζος Οκότζι, Κέιτα Μπάτες-Ντιόπ, Γκοργκούι Τζενγκ

Έφυγαν: Τάιους Τζόουνς (free agent – Γκρίζλις), Κάμερον Ρέινολντς (free agent – Μπακς), Ντέρικ Ρόουζ (free agent – Πίστονς), Ταζ Γκίμπσον (free agent – Νικς), Ντάριο Σάριτς (ανταλλαγή – Σανς), Άντονι Τόλιβερ (free agent – Μπλέιζερς), Τζέριντ Μπέιλες (free agent), Μίτσελ Κρικ (free agent – Σάουθ Ισ Μέλμπουρν Φοίνιξ), Τζάρεντ Τέρελ (free agent), Σι Τζέι Γουίλιαμς (free agent), Λουόλ Ντενγκ (free agent)

Ήρθαν: Σαμπάζ Νέιπιερ (ανταλλαγή – Γουόριορς), Τάιρον Γουάλας (free agent – Κλίπερς), Τρεβέον Γκράχαμ (ανταλλαγή – Γουόριορς), Τζόρνταν Μπελ (free agent – Γουόριορς), Τζέικ Λέιμαν (ανταλλαγή – Μπλέιζερς), Νόα Βόνλε (free agent – Νικς), Τζάρετ Κάλβερ (NBA Draft), Τζέιλεν Νόουελ (NBA Draft), Ναζ Ριντ (Undradted), Τζόρνταν ΜακΛόγκιν (free agent – two way συμβόλαιο)

Καλύτερη προσθήκη: Τζάρετ Κάλβερ

30 ομάδες σε 30 μέρες: Μινεσότα Τίμπεργουλβς
AP Photo/Matt York AP PHOTO/MATT YORK

Μεγαλύτερη απώλεια: Ντέρικ Ρόουζ

Τι έκαναν πέρυσι: Οι Γουλβς τα... είδαν όλα την σεζόν 2018/19, με το κλίμα να στραβώνει πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν όταν ο Τζίμι Μπάτλερ απαίτησε ανταλλαγή. Με αυτή να μην έρχεται, ο All Star γκαρντ/φόργουορντ υποχρεώθηκε να επιστρέψει – με πολύ θόρυβο είναι η αλήθεια – στην ομάδα, παίρνοντας αρχικά μέρος σε μία προπόνηση όπου με τα... τρίτα της ομάδας νίκησε τους βασικούς! Όταν η σεζόν ξεκινάει έτσι, λογικό είναι να μην καταλήξει όμορφα.

Οι Γουλβς προσπάθησαν να αντέξουν τον τυφώνα Μπάτλερ μέχρι να βρουν ομάδα να τον δώσουν, στέλνοντάς τον τελικά στους Σίξερς. Το κλίμα ωστόσο πλέον είχε στραβώσει για τα καλά, κάτι που οδήγησε στην απόλυση του Τομ Θίμποντο. Όταν στην εξίσωση προστέθηκαν οι τραυματισμοί των Τιγκ, Κόβινγκτον και η κακή χρονιά του Γουίγκινς, τα πράγματα πήραν τον... κακό δρόμο τους, με τη Μινεσότα να μένει νωρίς εκτός playoffs.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Θέλουν να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι μπορούν ξανά να γίνουν μία ομάδα που θα θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη. Έχοντας ως άρμα μάχης τον Καρλ-Άντονι Τάουνς, οι Γουλβς ελπίζουν να βρουν τον δρόμο τους. Σε αυτό θα παίξει ρόλο βέβαια και ο Άντριου Γουίγκινς και κατά πόσο θα μπορέσει να παίξει επιτέλους σαν ένας παίκτης που αμείβεται με σχεδόν 30 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Παράλληλα στη Μινεσότα πιστεύουν ότι ο Τζάρετ Κάλβερ (Νο6 στο ΝΒΑ Draft) θα μπορέσει να δικαιολογήσει όλο τον θόρυβο που υπήρχε γύρω από το όνομά του, ο Οκότζι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και ότι οι Τιγκ, Κόβινγκτον, Τζενγκ, Λέιμαν θα δώσουν το κάτι παραπάνω.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Τάουνς γίνεται σούπερ σταρ. Ο Γουίγκινς παίζει σαν All Star και εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ. Οι Κάλβερ, Οκότζι, Κόβινγκτον Λέιμαν και Μπελ δείχνουν να “κολλάνε” μεταξύ τους, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Οι βετεράνοι της ομάδας όπως ο Τιγκ και ο Τζενγκ βοηθούν στο να φτιάξει το κλίμα. Οι Γουλβς παλεύουν για να μπουν στα playoffs.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Τάουνς είναι υπερβολικά μόνος για ακόμα μία σεζόν και αρχίζει να έχει τάσεις φυγής. Ο Γουίγκινς κάνει ακόμα ένα βήμα πίσω στην εξέλιξή του. Ο Κόβινγκτον δε μπορεί να μείνει υγιής. Ο Κάλβερ χρειάζεται χρόνο για να εξελιχθεί. Οι βετεράνοι της ομάδας χάνουν το κίνητρό τους. Οι Γουλβς επιστρέφουν στον πάτο του ΝΒΑ.

Το Depth Chart:

PG: Τζεφ Τιγκ, Σαμπάζ Νέιπιερ, Τζόρνταν ΜακΛόγκιν (two way συμβόλαιο)

SG: Τζος Οκότζι, Τζάρετ Κάλβερ, Τρεβέον Γκράχαμ, Τζέιλεν Νόουελ

SF: Άντριου Γουίγκινς, Τζέικ Λέιμαν, Κέιτ Μπάτες-Ντιόπ, Τάιρον Γουάλας

PF: Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Νόα Βονλέ

C: Καρλ-Άντονι Τάουνς, Γκοργκούι Τζενγκ, Τζόρνταν Μπελ Ναζ Ριντ

Ποια ομάδα ακολουθεί: Νιου Ορλίνς Πέλικανς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

AP Photo/Andy Clayton-King , Matt York,

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ