NBA

Τορόντο Ράπτορς: 10+1 στιγμές στον δρόμο προς τον τίτλο

Τορόντο Ράπτορς: 10+1 στιγμές στον δρόμο προς τον τίτλο
AP Photo/Tony Avelar AP PHOTO/TONY AVELAR

Με τους Ράπτορς να κατακτούν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, το Sport24.gr παρουσιάζει τις 10+1 στιγμές μέσα στην σεζόν που ξεχώρισαν στον δρόμο προς την κατάκτηση του μπασκετικού Έβερεστ.

Οι Ράπτορς γιορτάζουν. Με τη νίκη τους στο Game 6 μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ, οι Καναδοί πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους . Η πορεία τους βέβαια προς τον τίτλο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Το Τορόντο μόχθησε όλη την σεζόν για να φτάσει μέχρι εδώ. Δεν του χαρίστηκε τίποτα. Ρίσκαρε το καλοκαίρι με την απόκτηση του Καγουάι Λέοναρντ και δικαιώθηκε . Στον δρόμο για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας του, υπήρξαν στιγμές που ξεχώρισαν. Στιγμές που πλέον μοιάζουν με σημάδια.

Το Sport24.gr ξεχώρισε τις 10+1 στιγμές που ξεχώρισαν στην φετινή πορεία των Ράπτορς και τις παρουσίαζει:

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Οι Ράπτορς ξεκίνησαν την σεζόν ως ένα από τα φαβορί της Ανατολής, αλλά με ένα μεγάλο ερωτηματικό να τους ακολουθεί, αφού κανείς δεν ήξερε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο Λέοναρντ. Πολύ σύντομα πάντως το Τορόντο θα έδιωχνε τις αμφιβολές, αφού άνοιξε την σεζόν με 6 σερί νίκες, αλλά και 12 νίκες στους 13 πρώτους αγώνες. Η εντυπωσιακή νίκη από όλες, κυρίως για λόγους συμβολισμού, ήρθε μόλις στον δεύτερο αγώνα της σεζόν στις 19 Οκτωβρίου 2019, όταν το Τορόντο υπέταξε με 113-101 τους Σέλτικς, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την διπλή τάπα των Ντάνι Γκριν και Καγουάι Λέοναρντ στον Τζέισον Τέιτουμ, λίγο πριν το τέλος του αγώνα:

ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ, ΤΟ... ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ

Στις 29 Νοεμβρίου 2018 οι Ράπτορς υποδέχθηκαν τους Γουόριορς, που παρατάχθηκαν πάντως χωρίς τους Στεφ Κάρι, Ντρέιμοντ Γκριν (και ΝτεΜάρκους Κάζινς), σε ένα preview των τελικών. Αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν πάντως ντέρμπι το ματς, με το Τορόντο να επικρατεί τελικά στην παράταση με 131-128 έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι, με τον Καγουάι Λέοναρντ να έχει 37 πόντους, έναντι.. 51 πόντων του Κέβιν Ντουράντ. Το πρώτο μήνυμα είχε σταλεί κι ας στάθηκαν αρκετοί στις απουσίες των Γουόριορς. Δύο εβδομάδες αργότερα ωστόσο κανείς δεν θα αμφισβητούσε τους Ράπτορς.

Ο ΣΙΑΚΑΜ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝΣ

Γίνεται ένας εντός έδρας αγώνας κόντρα στην 2η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ να αποτελεί σταθμό για τους πρωταθλητές; Κι όμως γίνεται όταν σε αυτό το παιχνίδι φάνηκαν πράγματα για τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας αλλά και τους ρόλους που φάνηκε να έχουν μπει σε μία σειρά.

με τον Σιάκαμ να αποδεικνύεται καθοριστικός στην πορεία προς τον τίτλο .

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ

Το Τορόντο ήταν μία εξαιρετική ομάδα, ωστόσο ήθελε να γίνει ακόμα καλύτερη. Έχοντας στο μυαλό της το πιθανό συναπάντημα στα playoffs με τους Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ, αλλά και τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία μεγάλη κίνηση την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών, αποκτώντας τον Μαρκ Γκασόλ από τους Γκρίζλις για χάρη των Γιόνας Βαλαντσιούνας, Ντελόν Ράιτ και Σι Τζέι Μάιλς . Οι Ράπτορς πρακτικά άδειασαν τον πάγκο τους για χάρη του Ισπανού, παίρνοντας ακόμα ένα μεγάλο ρίσκο, για το οποίο τελικά δικαιώθηκαν.

Τορόντο Ράπτορς: 10+1 στιγμές στον δρόμο προς τον τίτλο
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΤΕΡΟΖΑΝ

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν επέστρεψε στο Τορόντο στις 22 Φεβρουαρίου 2019 ως αντίπαλος για πρώτη φορά, όντας πλέον παίκτης των Σπερς και γνώρισε την αποθέωση. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φίλους των Ράπτορς να αποθεώνουν τον Καγουάι Λέοναρντ. Ο λόγος; Αυτή η φάση:

O ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ.. ΣΙΞΕΡΣ

Το buzzer-beater του Λέοναρντ κόντρα στους Σίξερς στο Game 7 του δεύτερου γύρου των playoffs έχει μείνει στην ιστορία (περισσότερα πάνω σε αυτό σε λίγο). Αυτό που πολύς κόσμος έχει ξεχάσει, είναι ότι σχεδόν 2.5 μήνες νωρίτερα ο Λεοναρντ είχε σημειώσει σχεδόν το ίδιο νικητήριο σουτ, πάλι με 4 αναπηδήσεις στη στεφάνη (!) κόντρα στους Μπλέιζερς!

Ήταν 1 Μαρτίου 2019 όταν οι Ράπτορς υποδέχθηκαν το Πόρτλαντ. Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού, ο Λέοναρντ πήρε την μπάλα, κατευθύνθηκε στην δεξιά γωνία και εκτέλεσε μπροστά στον Ντέιμιαν Λίλαρντ, κάνοντας στο σκορ 119-117. Πριν η μπάλα καταλήξει στο καλάθι, αναπήδησε τέσσερις φορές. Τυχερό ή όχι, αυτό το σουτ έδειξε ένα πράγμα: Οι Ράπτορς έχουν βρει τον άνθρωπο που θα τους δώσει το κάτι παραπάνω.

Η ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΤΖΙΚ

Οι Ράπτορς μπήκαν στα playoffs από την 2η θέση της Ανατολής, έχοντας πλέον ως ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα. Στον πρώτο αγώνα της postseason (13/4), κόντρα στους μέτριους Μάτζικ, ήρθε όμως και η πρώτη σφαλιάρα. Το Ορλάντο πήγε μέσα στο Τορόντο και νίκησε με 104-101. Οι πρώτες γκρίνιες δεν άργησαν να εμφανιστούν, ωστόσο οι Ράπτορς έδειξαν πολύ ψύχραιμοι για τα δεδομένα τους. Δέκα ημέρες αργότερα θα καταλάβαιναν όλοι γιατί.

ΤΟ GAME 4 ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΞΕΡΣ

Το Τορόντο ξεκίνησε εντυπωσιακά την σειρά με την Φιλαντέλφεια, νικώντας εύκολα με 108-95 στο Game 1. Εκεί όμως που όλοι τους αποθέωναν, οι Σίξερς απάντησαν με “διπλό” στο Game 2 στο Τορόντο (89-94) και... πάρτι στο Game 3 (116-95). Οι Ράπτορς ήταν πίσω με 1-2 στην σειρά και το Game 4 γινόταν στην Φιλαντέλφεια. Τα πράγματα έδειχναν – και ήταν – πολύ άσχημα για το Τορόντο, που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.

Στο Game 4 οι Ράπτορς έπαιζαν πρακτικά το μέλλον τους και στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών. Με τον Λέοναρντ να είναι ασταμάτητος (39 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ), το Τορόντο πήρε τη νίκη με 101-96 και ισοφάρισε σε 2-2 την σειρά.

LEONARD AT THE BUZZER!

Τα Game 5 και 6 στην σειρά με τους Σίξερς κύλησαν... αναμενόμενα, με τις δύο ομάδες να νικάνε στην έδρα τους. Το Game 7 όμως ήταν μία άλλη ιστορία. Το άγχος και οι σφυγμοί βρισκόντουσαν στο κόκκινο. Στο παρκέ των Ράπτορς... έπεφταν κορμιά, Οι πόντοι έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Με 4 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος, ο Τζίμι Μπάτλερ ευστόχησε σε λέι-απ και ισοφάρισε σε 90-90. Η τελευταία επίθεση ήταν στα χέρια των Ράπτορς.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ

Οι πανηγυρισμοί από την πρόκριση επί των Σίξερς σταμάτησαν σύντομα μπροστά στην πρόκληση των Μπακς στους τελικούς της Ανατολής. Μετά τις δύο ήττες στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, το Τορόντο είχε ήδη προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Στο Game 3 οι Ράπτορς έφτασαν μία ανάσα από το 0-3, κάτι που θα σήμαινε πρακτικά και τον αποκλεισμό τους. Τελικά, έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι, το Τορόντο πήρε τη νίκη με 118-112 έπειτα από δύο παρατάσεις και έμεινε ζωντανό. Η συνέχεια θα ήταν ακόμα καλύτερη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Οι Γουόριορς έμοιαζαν με πληγωμένο θηρίο, αφού θα ξεκινούσαν την σειρά των τελικών χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ. Μόλις στο Game 2 ωστόσο έδειξαν γιατί είναι οι πρωταθλητές, νικώντας με 109-104 μέσα στο Τορόντο. Ο Λέοναρντ και η παρέα του ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με δύο μεγάλες νίκες μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ έκαναν το 3-1. Η σειρά όμως είχε ακόμα δρόμο μπροστά της.

Στο Game 5 οι Γουόριορς έδειξαν χαρακτήρα και παρά το σοκ της απώλειας του Κέβιν Ντουράντ πήραν τη νίκη με 106-105. Στο Game 6, ωστόσο, οι Ράπτορς βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη έπειτα από ένα μεγάλο παιχνίδι με 114-110. Οι Καναδοί ήταν πρωταθλητές με 4-2 νίκες!

AP Photo/Tony Avelar, Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ