NBA

30 ομάδες σε 30 μέρες: Νιου Όρλεανς Πέλικανς

New Orleans Pelicans' Zion Williamson (1) smiles during the team's NBA summer league basketball game against the New York Knicks on Friday, July 5, 2019, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus)
AP Photo/Steve Marcus AP PHOTO/STEVE MARCUS

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2019/20. Την σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς.

Με τον θόρυβο της free agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό τηςoff seasonγια τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν σήμερα οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς, οι οποίοι άλλαξαν σελίδα μετά την ανταλλαγή του Άντονι Ντέιβις και την έλευση του Ζάιον Γουίλιαμσον , το δεύτερο Νο. 1 της ιστορίας τους στοDraftμετά τον "Brow".

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ιδού το προφίλ των Νιου Όρλεανς Πέλικανς:

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 33-49

Έμειναν: Άλβιν Τζέντρι (προπονητής), Τζρου Χόλιντεϊ, Τζαλίλ Όκαφορ, Ι' Τουάν Μουρ, Φρανκ Τζάκσον, Ντάριους Μίλερ, Κένριτς Γουίλιαμς.

Έφυγαν: Άντονι Ντέιβις (ανταλλαγή - Λέικερς), Τζούλιους Ραντλ (free agent -Νικς), Έλφριντ Πέιτον (free agent -Νικς), Στάνλεϊ Τζόνσον (free agent -Ράπτορς), Σόλομον Χιλ (ανταλλαγή - Γκρίζλις), Τσέικ Ντιάλο (free agent –Σανς), Ίαν Κλαρκ (free agent –Σιντζάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς), Ντάιρις Μπέρτανς (free agent- Χίμκι), Κρίστιαν Γουντ (free agent -Πίστονς).

Ήρθαν: Ζάιον Γουίλιαμσον (Draft),Τζάκσον Χέιζ (Draft),Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (Draft),Μπράντον Ινγκραμ (ανταλλαγή - Λέικερς), Λόνζο Μπολ (ανταλλαγή - Λέικερς), Τζος Χαρτ (ανταλλαγή - Λέικερς), Ντέρικ Φέιβορς (ανταλλαγή-Τζαζ), Τζέι Τζέι Ρέντικ (free agent -76ερς), Νικολό Μέλι (free agent -Φενέρμπαχτσε). Τζος Γκρέι (free agent - two wayσυμβόλαιο),Ζάιλαν Κλίθαμ (free agent - two way συμβόλαιο), Καβέλ Μπίγκμπι-Γουίλιαμς (free agent - exhibit 10συμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη: Ζάιον Γουίλιαμσον

30 ομάδες σε 30 μέρες: Νιου Όρλεανς Πέλικανς
AP Photo/Steve Marcus AP PHOTO/STEVE MARCUS

Μεγαλύτερη απώλεια: Άντονι Ντέιβις

Τι έκαναν πέρυσι: Ένα χρόνο μετά την 6η θέση στη Δύση, την είσοδο σταPlayoffsκαι τοsweepεπί των Μπλέιζερς στον 1ο γύρο (πριν προσγειωθούν στην πραγματικότητα από τους μετέπειτα πρωταθλητές Γουόριορς), τίποτα δεν πήγε βάσει προγράμματος για τους Πέλικανς. Η σεζόν 2018/19 ήταν η απόλυτη καταστροφή για τη Νέα Ορλεάνη, καθώς ήρθε σε ρήξη με τον σούπερ σταρ της ομάδας, τον Άντονι Ντέιβις , με αποτέλεσμα ο "Brow" να τεθεί στο περιθώριο από τα μέσα της σεζόν , πριν γίνει τελικά ανταλλαγή στους Λέικερς στις αρχές Ιουλίου.

Κάπως έτσι οι "πελεκάνοι" ξέχασαν από πολύ νωρίς ταPlayoffsκαι τους μεγαλεπήβολους στόχους που είχαν θέσει πριν από το ξεκίνημα της χρονιάς και επί της ουσίας προετοιμάζονταν από τον Φεβρουάριο για τοDraftκαι τηνoff season. Εν τέλει οι Πέλικανς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 33-49, το 3ο χειρότερο στην δυτική περιφέρεια και 5ο χειρότερο της 17ετούς ιστορίας τους.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Τοrestartήταν αναπόφευκτο για τη Νέα Ορλεάνη μετά το τέλος της σχέσης της με τον Άντονι Ντέιβις. Και θα γίνει σχεδόν αναίμακτα. Η τύχη ευνόησε τους Πέλικανς την βραδιά τουDraft , καθώς τους έστειλε το Νο. 1 και μαζί τον Ζάιον Γουίλιαμσον. Παράλληλα, η Νέα Ορλεάνη... έγδυσε τους Λέικερς για να τους παραχωρήσει τον Ντέιβις, λαμβάνοντας ως ανταλλάγματα τρεις έτοιμους παίκτες (Ινγκραμ, Μπολ, Χαρτ) και ένα τσουβάλιdraft picks,εξασφαλίζοντας παράλληλα και το μέλλον της.

Ξεχάστε λοιπόν τοtankingγια τη Νέα Ορλεάνη.Όπως είπε άλλωστε και πριν από ένα μήνα σε μία τηλεοπτική εμφάνισή του στοESPNο Ντέιβιντ Γκρίφιν, ο general managerτης ομάδας, οι Πέλικανς έχουν βάλει στόχο την επιστροφή σταPlayoffsγια την επόμενη σεζόν, εξελίσσοντας παράλληλα και τον νεανικό κορμό τους.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Ζάιον Γουίλιαμσον θα επιβεβαιώσει ότι είναι ένας παίκτης που βγαίνει μια φορά κάθε 20 χρόνια και θα γίνει από την πρώτη του σεζόνAll-Star,δημιουργώντας μαζί με τον Τζρου Χόλιντεϊ ένα εκρηκτικό δίδυμο.Οι νεοφερμένοι Μπολ, Ινγκραμ, Χαρτ, Ρέντικ και Φέιβορς θα "δέσουν" καλά με τους υπόλοιπους και με την βοήθεια των ρούκι Χέιζ, Αλεξάντερ-Γουόκερ, οι Πέλικανς θα κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν πέρυσι: θα μπουν στα δυτικάPlayoffs.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Μπράντον Ινγκραμ δεν θα "ανθίσει" στη Νέα Ορλεάνη και ο Λόνζο Μπολ δεν θα βρει ποτέ τον ρόλο του πίσω ή δίπλα στον Τζρου Χόλιντεϊ, μετατρέποντας πάλι τον γκρινιάρη πατέρα του, ΛαΒάρ, σε αρνητικό πρωταγωνιστή στο παρασκήνιο. Οι Χέιζ και Αλεξάντερ-Γουόκερ δεν θα ενθουσιάσουν στην πρώτη χρονιά τους, η έλλειψη πολλών έμπειρων παικτών θα φανεί κάποια στιγμή και ταPlayoffsθα αποδειχτούν όνειρο θερινής νυχτός για τους Πέλικανς.

Τοdepth chart:

PG:Τζρου Χόλιντεϊ,Λόνζο Μπολ, Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Τζος Γκρέι (two wayσυμβόλαιο)

SG:Τζέι Τζέι Ρέντικ, Τζος Χαρτ, Φρανκ Τζάκσον,Ι' Τουάν Μουρ

SF:Μπράντον Ινγκραμ,Ντάριους Μίλερ, ΚένριτςΓουίλιαμς,Ζάιλαν Κλίθαμ (two wayσυμβόλαιο)

PF:Ζάιον Γουίλιαμσον,Νικολό Μέλι, Καβέλ Μπίγκμπι-Γουίλιαμς (exhibit 10συμβόλαιο)

C:Ντέρικ Φέιβορς,Τζαλίλ Όκαφορ, Τζάκσον Χέιζ

Ποια ομάδα ακολουθεί: Νιου Γιορκ Νικς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Photo credits: AP Photo/Steve Marcus

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ