FORMULA 1

Τι λέει ο Βολφ για τον διάδοχο του Χάμιλτον στη Mercedes F1, καθώς όλοι μιλούν για τον Φερστάπεν

AP Photo/Darko Bandic
Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, στο πλαίσιο του GP Μπαχρέιν 2024 AP PHOTO/DARKO BANDIC

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ φέρεται να είχε δείπνο με τον Γιος Φερστάπεν το βράδυ της Παρασκευής, αλλά -εν μέσω της “θύελλας” που εξελίσσεται στη Red Bull Racing- επισήμως υποστηρίζει ότι δεν θα βιαστεί να λάβει την απόφασή του για την αντικατάσταση του Λιούις Χάμιλτον το 2025.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου που “έσκασε η βόμβα” της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari το 2025, η δεύτερη θέση της Mercedes F1 βρίσκεται στο επίκεντρο των δημοσιογραφικών ερευνών και εικασιών.

Στο πλαίσιο του GP του Μπαχρέιν, ωστόσο, άρχισε να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος το ενδεχόμενο να σκάσει και μια δεύτερη “βόμβα”, η αντικατάσταση του Χάμιλτον από τον Μαξ Φερστάπεν στην ομάδα του Μπράκλεϊ από του χρόνου κιόλας, αν κλιμακωθεί και διαταράξει την RBR η υπόθεση Χόρνερ - που πολλοί εκτιμούν ότι κρύβει πίσω της μια μάχη ισχύος για τον έλεγχο της Red Bull.

Πέραν όλης αυτής της “παραφιλολογίας”, που αναφέρει ότι ο Φερστάπεν ίσως μπορέσει να σπάσει το συμβόλαιό του με την RBR αν φύγει ο Κρίστιαν Χόρνερ και έτσι ενεργοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι του συμβολαίου, και φυσικά αν το θελήσει, για τη Mercedes έχουν ακουστεί επίσης τα ονόματα των Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ, Άλεξ Άλμπον, καθώς και του νεαρού Αντρέα Κίμι Αντονέλι.

Συνεπώς, με όλη την υπόθεση Χόρνερ εξ εξελίξει, η σοφή κίνηση του Βολφ αυτή τη στιγμή είναι να περιμένει, για να αδράξει την ευκαιρία του Μαξ αν τυχόν προκύψει. Ο Αυστριακός δήλωσε πάντως, μιλώντας στο motorsport.com, ότι η στάση αναμονής που τηρεί έχει να κάνει και με τον ίδιο τον Αντονέλι, που θα είναι προσεκτικός να μην τον χάσει όπως έχασε τον Φερστάπεν πριν από περίπου μία δεκαετία.

Η ομάδα Prema του Αντονέλι ξεκίνησε με μεγάλες δυσκολίες φέτος στη Formula 2, και ο Βολφ τόνισε: “Η 17η και 18η θέση για μια πρωταθλήτρια της F2 δεν είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να βρίσκεται. Νομίζω ότι μπορούμε να τον συγκρίνουμε [τον Αντονέλι] με τον ομόλογό του, αυτή είναι μία από τις συγκρίσεις, και πιστεύω ότι ο Όλιβερ Μπέρμαν [της Ακαδημίας της Ferrari] είναι κορυφαίος οδηγός.

Όμως, όπως έχω ξαναπεί, είμαι πάντα ένοχος για το ότι μιλάω πολύ. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενοι αγώνες. Δεν βιάζομαι να αποφασίσουμε για τους οδηγούς μας. Με έκανε ο Λιούις να βιάζομαι. Οπότε αυτή τη φορά θα κάνω ένα βήμα πίσω και θα κάνω εκτιμήσεις για την αγορά”, πρόσθεσε ο Αυστριακός.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL MERCEDES F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ