FORMULA 1

Στέλλα: "Ο Αλόνσο είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός, δεν έχει καμία αδυναμία"

MCLAREN MEDIA CENTRE
Ο διευθυντής της McLaren F1, Αντρέα Στέλλα MCLAREN MEDIA CENTRE

Ο διευθυντής της McLaren F1 Αντρέα Στέλλα ανέφερε ποιοί είναι -κατά την άποψή του- οι τρεις κορυφαίοι εν ενεργεία οδηγοί της Formula 1 - και σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Αντρέα Στέλλα, πριν ακολουθήσει τον Φερνάντο Αλόνσο από τη Ferrari στη McLaren το 2015, υπήρξε στο Μαρανέλο μηχανικός του Μίκαελ Σουμάχερ, του Κίμι Ράικονεν και έπειτα του ίδιου του Αλόνσο. Και σήμερα λέει ότι ο Ισπανός είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός της F1.

Μαζί με τον δις πρωταθλητή, στο δικό του Top3 των εν ενεργεία οδηγών του σπορ ο Ιταλός φυσικά προσθέτει και τον τρις πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν και βεβαίως και έναν από τους οδηγούς της McLaren, της οποίας ανέλαβε την αγωνιστική διεύθυνση στις αρχές του 2023: τον Λάντο Νόρις, που μετά το ριζικό ανασχεδιασμό της MCL60 από τον Ιούνιο ανέβηκε επτά φορές στο βάθρο των φετινών GP της F1. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Στέλλα είχε πλέξει ξανά το εγκώμιο του νεαρού Βρετανού.

AP Photo/Nelson Antoine
Ο Αντρέα Στέλλα με τον Φερνάντο Αλόνσο, τον καιρό που ήταν αρχιμηχανικός του Ισπανού στη Ferrari AP PHOTO/NELSON ANTOINE


Οι τρεις κορυφαίοι οδηγοί με ίδιο μονοθέσιο πρέπει να είναι ο Μαξ Φερστάπεν, ο Λάντο Νόρις και ο Φερνάντο Αλόνσο” είπε ο Στέλλα. “Ο Λάντο είναι ήδη ένας από τους καλύτερους στο σπορ. Είναι πολύ γρήγορος, πολύ καλός στον αγώνα και στη διαχείριση των ελαστικών. Όταν σκέφτομαι τον Λάντο, σκέφτομαι πως αν του δίναμε ένα καλό αυτοκίνητο θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Όταν μιλάμε για τον πιο ολοκληρωμένο οδηγό, σίγουρα σκέφτομαι τον Φερνάντο Αλόνσο. Βασικά δεν έχει καμία αδυναμία. Πιστεύω πως αυτό τον κάνει μοναδικό. Δεν είναι ο καλύτερος σε πολλούς τομείς, αλλά είναι πολύ δυνατός σε όλους”, πρόσθεσε ο διοικητής της McLaren F1.

Επίσης, ο Στέλλα μίλησε και για τον νέο οδηγό της ομάδας του, Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος έκανε το 2023 την πιο εντυπωσιακή πρώτη χρονιά ενός rookie μετά τον Λιούις Χάμιλτον το 2007. “Ο Όσκαρ είναι πολύ ταλαντούχος, και επιτρέψτε μου να πω και έξυπνος. Οι νοητικές του ικανότητες είναι πολύ υψηλές και έχει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Θα έλεγα ότι είναι πολύ ήρεμος.

Στον Όσκαρ βλέπω το δυνατό του μυαλό, είναι αναμφίβολα σαν τον Φερνάντο. Μπορεί να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς ενώ οδηγεί. Από την άλλη, η εξέλιξη του Λάντο θα τον κάνει επίσης το ίδιο ολοκληρωμένο. Μου θυμίζει λίγο τον Φερνάντο”, κατέληξε ο Αντρέα Στέλλα.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΑΝΤΡΕΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ