FORMULA 1

Αντρέα Στέλλα: “Ο Νόρις μπορεί να συγκριθεί με τους Σουμάχερ και Αλόνσο”

McLaren Media Centre
Lando Norris, McLaren MCLAREN MEDIA CENTRE

Πλέκοντας το εγκώμιο του Λάντο Νόρις, ο διευθυντής της McLaren Αντρέα Στέλλα δήλωσε πως ο Βρετανός οδηγός της ομάδας διαθέτει αρετές που είχε συναντήσει στο παρελθόν σε θρύλους με τους οποίους συνεργάστηκε - όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Στέλλα ανέλαβε στο ξεκίνημα του 2023 τη διεύθυνση της ομάδας του Ουόκινγκ, και υπό την ηγεσία του παρουσιάστηκε η ριζικά ανασχεδιασμένη MCL60 στο GP Αυστρίας στις αρχές Ιουλίου που μεταμόρφωσε την απόδοση της ομάδας - κάνοντάς την πρωταγωνίστρια της Formula 1.

Ο Ιταλός κατά το παρελθόν του στη Ferrari υπήρξε μηχανικός του Μίκαελ Σουμάχερ (το 2002-’06), του Κίμι Ράικονεν (2007-’08) και τέλος του Φερνάντο Αλόνσο (2010-’14) που εντέλει τον ακολούθησε το 2015 στη McLaren.

McLaren Media Centre
Ο διευθυντής της McLaren F1, Αντρέα Στέλλα MCLAREN MEDIA CENTRE

Και τώρα, κάνοντας τις συγκρίσεις με τον Νόρις, είπε μιλώντας στο podcast Beyond the Grid της Formula 1: Νομίζω πως όλα τα συστατικά που απαιτούνται για να πετύχει ο Λάντο, συστατικά που είχαν αυτοί οι οδηγοί που πέτυχαν, αρχίσουν να συντίθενται. Από άποψη φυσικής ταχύτητας, πιστεύω ότι ο Λάντο μπορεί να συγκριθεί με μεγάλα ονόματα όπως ο Σουμάχερ ή ο Φερνάντο Αλόνσο.

Πρώτα από όλα ο Λάντο παρουσιάζει το χαρακτηριστικό, που είχαν κι άλλοι κορυφαίοι οδηγοί με τους οποίους είχα την τύχη να συνεργαστώ, ότι η αντίληψή τους για το χρόνο είναι σε μεγάλο βαθμό πιο εστιασμένη. Περιγράφει κάτι που έχει συμβεί σε μισό δευτερόλεπτο σαν να έχει συμβεί σε μία ώρα. Η δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να ξεχωρίζει όλες τις λεπτομέρειες από την δική του οπτική του οδηγού, για όσα συμβαίνουν στο αυτοκίνητο, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή”,πρόσθεσε.

McLaren Media Centre
Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren MCL60 MCLAREN MEDIA CENTRE


Ο Στέλλα αναγνώρισε ότι ο Νόρις διέθετε την ικανότητα να αξιοποιήσει τη βελτιωμένη McLaren και να κατακτήσει, έτσι, μια σειρά από θέσεις στο βάθρο από την Αυστρία και μετά: Ο βασικότερος παράγοντας επιτυχίας είναι να αναπτύσσεις την αγωνιστική τεχνική σου όλο και περισσότερο, να γίνεσαι όλο και πιο προσαρμοστικός, διότι δεν θα έχεις ποτέ το τέλειο αυτοκίνητο. Ποτέ δεν θα βρίσκεσαι σε μια τέλεια περίσταση, μπορεί απλώς να συμβεί.

Μπορούμε να πετύχουμε όταν είναι μοιρασμένες 50/50 οι πιθανότητες να συμβεί. Τότε πρέπει να κάνεις τη διαφορά μέσω της διαρκούς βελτίωσής σου, της προσαρμοστικότητας, της κατανόησης της κατάστασης καλύτερα από τους ανταγωνιστές σου, ώστε να αποκτήσεις ένα αγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αναμφίβολα ο Λάντο είναι σε πολύ καλό δρόμο από την άποψη αυτή, και πιστεύω ότι η απόδειξη είναι το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που του δώσαμε ένα μονοθέσιο ικανό να διεκδικεί θέσεις στο βάθρο, τα κατάφερε. Είναι ξεκάθαρα στο επίπεδο που πρέπει. Περισσότερο από καθετί άλλο, είναι πιο πολύ στο χέρι μας να του δώσουμε τον εξοπλισμό για να αξιοποιήσει τις ικανότητές του”, κατέληξε ο Αντρέα Στέλλα.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ