FORMULA 1

Λεκλέρ: "Ήξερα για τον Χάμιλτον πριν υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο με τη Ferrari"

FERRARI F1 GP GIAPPONE VENERDI 22/09/2023 credit @Scuderia Ferrari Press Office
FERRARI F1 GP GIAPPONE VENERDI 22/09/2023 credit @Scuderia Ferrari Press Office SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Λίγες μέρες πριν τη μεταγραφική “βόμβα” της Ferrari με τον Λιούις Χάμιλτον, ο Σαρλ Λεκλέρ υπέγραψε την πολυετή επέκταση του δικού του συμβολαίου, λέγοντας ότι η δική του συμφωνία δεν σχετιζόταν με του Λιούις και ότι η Scuderia “επέλεξε να έχει διαφάνεια ώστε να μην το μάθω κι εγώ εκ των υστέρων”.

Με τη δήλωσή του αυτή ο Μονεγάσκος έκανε εμμέσως σαφές ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παρουσία του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο, από το 2025, και αφήνει να εννοηθεί ότι στη νέα του συμφωνία δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος όρος περί προτεραιότητάς του στην ιταλική ομάδα.

Εξηγώντας ότι η ανακοίνωση της 1ης Φεβρουαρίου 2024 της Ferrari για τη συμφωνία με τον Χάμιλτον το 2025 δεν τον αιφνιδίασε, όπως έγραψε μερίδα του ξένου Τύπου, ο Λεκλέρ είπε: Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους συμφωνίες δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Οπότε, χρειάζεται χρόνος. Και ήξερα για αυτές τις συζητήσεις πριν υπογράψω τη δική μου συμφωνία. Έτσι, δεν ήταν έκπληξη για μένα.

Ο Λιούις είναι ένας εκπληκτικός οδηγός, ο πιο επιτυχημένος της ιστορίας και με πολλή εμπειρία επίσης, την οποία θα φέρει στην ομάδα και προφανώς και σε ένα, που είναι καλό. Όμως, με τον Κάρλος ήταν σπουδαία και έχουμε άλλη μία χρονιά μαζί για να προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά”, πρόσθεσε ο 25χρονος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι το θέμα Χάμιλτον δεν επηρέασε σε τίποτα τις δικές του συζητήσεις με τη Scuderia: “Όχι, αυτό δεν άλλαξε τίποτα στις δικές μου συζητήσεις διότι, και πάλι, αφοσιώνομαι στον εαυτό μου και σε ό,τι είναι καλό για μένα. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις δικές που απαιτήσεις ή οτιδήποτε.

Αυτό δεν ήταν μέρος των δικών μου συζητήσεων. Νομίζω, πάντως, ότι η ομάδα επέλεξε να έχει διαφάνεια ώστε να μην το μάθω κι εγώ εκ των υστέρων. Και πάλι, δεν άλλαξε τίποτα για μένα..

Είχαμε συζητήσεις με τον Λιούις, ειδικά μετά από τις ανακοινώσεις, όταν όλα έγιναν επίσημα. Αλλάξαμε μηνύματα φυσικά. Είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής με τόση εμπειρία και επιτυχία> οπότε έχει πάντοτε ενδιαφέρον να έχεις έναν νέο οδηγό δίπλα σου στην ομάδα, διότι μαθαίνεις διαφορετικούς τρόπους να δουλεύεις, να οδηγείς, και ειδικά όταν αυτός είναι επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής”, κατέληξε ο Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ