FORMULA 1

Ferrari και Λεκλέρ υπέγραψαν νέο πολυετές συμβόλαιο

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε τη νέα της συμφωνία με τον Σαρλ Λεκλέρ, που θα κρατήσει τον Μονεγάσκο στο Μαρανέλο πέραν του 2024 και για “αρκετά ακόμη χρόνια” σύμφωνα με την ιταλική ομάδα.

Το νέο συμβόλαιο του Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia ήταν θέμα χρόνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν από το Μαρανέλο τους τελευταίους δύο μήνες. Η στιγμή της ανακοίνωσης ήρθε σήμερα (25/1), και παρότι δεν διευκρινίστηκε η διάρκεια της συμφωνίας πιστεύεται ότι είναι πενταετής, δηλαδή εκτείνεται μέχρι το τέλος της σεζόν του 2029.

Ο 26χρονος Μονεγάσκος έκανε το ντεμπούτο του με τη Scuderia το 2019, μετά από μια προπαρασκευαστική σεζόν που πέρασε το 2018 με την Alfa Romeo F1, και με τη νίκη του το ‘19 στο GP Βελγίου έγινε ο νεαρότερος οδηγός της ιστορίας που έχει κερδίσει αγώνα της Formula 1 με μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας.

Αμέσως μετά τη νίκη του στο Σπα, ο Λεκλέρ κέρδισε και μέσα στη Μόντσα αμυνόμενος στις λυσσαλέε επιθέσεις του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes, κι έτσι κέρδισε αμέσως περίοπτη θέση στις καρδιές των τιφόζι - μαζί, φυσικά, με την εμπιστοσύνη της Scuderia να δομήσει πάνω του το μέλλον της.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Μονεγάσκος κέρδισε μόνο 3 GP ακόμη, όλα το 2022, πριν η Red Bull πάρει τα σκήπτρα και κυριαρχήσει στη Formula 1. Ωστόσο, δίπλα στις 5 νίκες του ο Λεκλέρ έχει και 23 πολ ποζίσιον, όλες με το Cavallino, που πείθουν διαρκώς τους τιφόζι πως έχει την ταχύτητα να γίνει πρωταθλητής όταν θα αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Scuderia Ferrari Press Office
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο κόκπιτ της Ferrari SF-23 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον γνωρίζω ότι θα φοράω την αγωνιστικήφόρμα της Scuderia Ferrari για αρκετές ακόμη σεζόν”, τόνισε ο Λεκλέρ. “Το να αγωνιστώ για αυτήν την ομάδα ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν τριών ετών: συνήθιζα να παρακολουθώ το GP του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου στη στροφή St Devote και πάντα πρόσεχα τα κόκκινα αυτοκίνητα.

Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου από τότε που μπήκα στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, παλεύοντας σκληρά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται, και ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η σεζόν, να σημειώσω περαιτέρω πρόοδο και να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα.

Το όνειρό μου παραμένει να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια, θα απολαύσουμε υπέροχες στιγμές μαζί και θα κάνουμε τους υποστηρικτές μας χαρούμενους”, κατέληξε ο Μονεγάσκος.

FERRARI F1 GP SINGAPORE SABATO 16/09/2023 credit @Scuderia Ferrari Press Office
FERRARI F1 GP SINGAPORE SABATO 16/09/2023 credit @Scuderia Ferrari Press Office FERRARI MEDIA CENTRE

Ο διευθυντής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, είπε από την πλευρά του: “Το δέσιμο του Σαρλ με τη Scuderia ξεπερνά τον δεσμό ενός οδηγού και μιας ομάδας, καθώς είναι μέλος της οικογένειας της Ferrari εδώ και οκτώ χρόνια, πριν καν φορέσει το έμβλημα με το αλογάκι στη στολή του.

Οι αξίες του και της ομάδας μας είναι αλληλένδετες, και έτσι ήταν φυσικό να συμφωνήσουμε για την επέκταση της συνεργασίας μας. Τον γνωρίζουμε για την αδιάκοπη επιθυμία του να πιέσει τον εαυτό του στα άκρα και εκτιμούμε τις εξαιρετικές του ικανότητες όταν πρόκειται για μια μάχη και μια προσπέραση στον αγώνα.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στον Σαρλ ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και ξέρω ότι η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή του είναι στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, βοηθώντας μας να πετύχουμε τους στόχους μας”, κατέληξε ο Γάλλος.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ