FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Ο Λεκλέρ ταχύτερος και στις τρίτες δοκιμές στο Ζάντβουρτ

Ο οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, στο GP Ολλανδίας
Ο οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, στο GP Ολλανδίας AP IMAGES

Ο Σαρλ Λεκλέρ συνέχισε τη χθεσινή φόρμα της Ferrari σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο για τη Ferrari, όπως και ο Τζορτζ Ράσελ αντίστοιχα της Mercedes πλησιάζοντας τον Μονεγάσκο στα 66 χιλιοστά. Τρίτος, 016'' πιο πίσω, ο Μαξ Φερστάπεν.

Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας διαμόρφωσαν ένα αρκετά ανταγωνιστικό σκηνικό ενόψει των κατατακτήριων του 15ου φετινού αγώνα της Formula 1, που ξεκινούν -μία ώρα νωρίτερα του αρχικού προγραμματισμού- σήμερα στις 16:00.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν με μια σειρά από ταχείς γύρους του Φερστάπεν με τη μαλακή γόμα, ταχύτερους του χθεσινού πρώτου που σημείωσε ο Λεκλέρ. Όμως, ο Ολλανδός διαπίστωσε ότι στη ζέστη της πίστας της πατρίδας του είχε πρόβλημα στη θερμική διαχείριση της μαλακής γόμας μετά από μόλις έναν γύρο.

Η Ferrari απάντησε, όμως, αργότερα με τον Λεκλέρ, προχωρώντας σε μια σειρά αλλαγών στις ρυθμίσεις της F1-75 και τοποθετώντας ένα νέο σετ φρέσκιας μαλακής γόμας. Ο Μονεγάσκος ήταν άμεσα περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος στο δεύτερο ημίωρο των δοκιμών, και με χρόνο 1:11.632 έδειξε ότι διατηρεί τη χθεσινή του ταχύτητα και ενόψει των κατατακτήριων.

Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας
Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας

Ο Φερστάπεν προσπάθησε εκ νέου να ανέβει στην κορυφή των χρόνων, αλλά ένα γλίστρημα -υπερστροφής ισχύος- στην έξοδο της στροφής 3 του κόστισε λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου στον πρώτο του γύρο. Στη δεύτερή του προσπάθεια είχε μικροέξοδο ακριβώς στο ίδιο σημείο, και έτσι έμεινε 0,161 δευτ. στη γραμμή του τερματισμού πίσω από το χρόνο του Λεκλέρ.

Ο Ράσελ, από την πλευρά του, απέδειξε και σήμερα πόσο ταιριάζει το Ζάντβουρτ στη Mercedes W13, καθώς και την πολύ κατεύθυνση που βρήκε από χθες η πρωταθλήτρια στις ρυθμίσεις του μονοθεσίου της για αυτό το τριήμερο.

Ο Βρετανός ήταν μπροστά τόσο από τον Φερστάπεν όσο και από την έτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ, που έμεινε σχεδόν τριάμισι δέκατα μακριά από τον Λεκλέρ. Αντίστοιχα, ούτε ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στο ρυθμό του Ράσελ, αλλά βρέθηκε 20 χιλιοστά μπροστά από τον Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη RB18.

Την πρώτη οκτάδα έκλεισαν οι δύο πρώην πρωταθλητές, Φερνάντο Αλόνσο και Σεμπάστιαν Φέτελ, στα 7 και οκτώμισι δέκατα αντίστοιχα πίσω από τον Λεκλέρ. Αντίστοιχη πρόοδο έκανε και ο Μικ Σουμάχερ μπαίνοντας με τη Haas στη δεκάδα, ενώ αντίθετα ο Λάντο Νόρις δεν εμφάνισε σήμερα τη χθεσινή φόρμα της McLaren: περιορίστηκε στη 10η θέση, και το ένα δέκατο της χθεσινής του υστέρησης από την κορυφή σήμερα αυξήθηκε στο ένα δευτερόλεπτο.

Ο Πιέρ Γκασλί γλίτωσε στο τέλος τα χειρότερα μετά από έξοδο στη στροφή 9, ενώ η Alfa Romeo έμεινε με ελάχιστους γύρους προετοιμασίας καθώς μηχανικά προβλήματα και στα δύο μονοθέσια, των Βάλτερι Μπότας και Γκουάνιου Τσόου, άφησαν και τους δύο για πολλή ώρα στο γκαράζ.

TAGS FORMULA 1 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ MERCEDES F1 RED BULL ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΜΙΚ ΣΟΥΜΑΧΕΡ HAAS MCLAREN ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ