GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Formula 1 - Άμπου Ντάμπι: Ξανά ταχύτερος ο Χάμιλτον στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές

Ο Χαμίλτον στις ελεύθερες δοκιμές ενόψει του τελικού στο Άμπου Ντάμπι
Ο Χαμίλτον στις ελεύθερες δοκιμές ενόψει του τελικού στο Άμπου Ντάμπι AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον συνέχισε και σήμερα την κυριαρχία του στις ελεύθερες δοκιμές του GP του Άμπου Ντάμπι, αφήνοντας 2 δέκατα πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν. Στις 15:00 ξεκινούν οι δοκιμές κατάταξης.

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέβασε τον χθεσινό (10/12) του ταχύτερο χρόνο κατά 4 δέκατα ακόμη σήμερα, στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές του GP Αμπου Ντάμπι, 22ου και τελευταίου φετινού αγώνα της Formula 1. Ο Άγγλος ήταν ταχύτερος κατά 2 δέκατα από τον μεγάλο του αντίπαλο για το φετινό τίτλο, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είχε εμφανή προβλήματα ανισορροπίας της RB16B-Honda.

Ο Βρετανός κυριάρχησε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των ωριαίων δοκιμών, που ωστόσο διεξήχθησαν σε διαφορετικές συνθήκες, υπό το φως του ηλίου, σε σχέση με τις δοκιμές κατάταξης που ξεκινούν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), την ώρα του λυκόφωτος στο Εμιράτο της Μέσης Ανατολής.

Παρότι δεν γνωρίζουμε, ούτε αυτή τη φορά, τα φορτία καυσίμων και τις ρυθμίσεις του κινητήρα, είναι εμφανές ότι ο Χάμιλτον έχει την ταχύτητα και μια αρκετά ισορροπημένη Mercedes W12. Αν και αυτός ο χρόνος του σημειώθηκε και λίγο με τη βοήθεια του Βάλτερι Μπότας, που θυσίασε το δικό του γρήγορο γύρο για να προσφέρει ένα αεροδυναμικό κενό στον Λιούις.

Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές του GP Αμπου Ντάμπι
Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές του GP Αμπου Ντάμπι

Αντίθετα, ο Φερστάπεν και η RBR έχουν αρκετούς περισσότερους μπελάδες. Έχασε αρκετούς γρήγορους γύρους με τη μαλακή γόμα χάρη σε αστάθειες του αυτοκινήτου, ή ενδεχομένως και λάθη του ίδιου του Ολλανδού, δεν έκανε ποτέ το πέρασμα που θα ήθελε και από τα τρία τμήματα της πίστας μαζί.

Παράλληλα, ο Μαξ αντιμετώπισε προβλήματα με την πίσω πτέρυγα - την οποία αναγκάστηκε να αλλάξει στα μισά της διαδικασίας η ομάδα του Μίλτον Κινς. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, που ο Φερστάπεν κατάφερε να κάνει έναν αξιοπρεπή γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα, ο Ολλανδός παρέμενε 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Άγγλος. Και είχε μεγαλύτερα προβλήματα με τις σκληρότερες γόμες.

Ο Μπότας, θυσιάζοντας και τον γύρο του, έμεινε επτάμισι δέκατα μακριά, όπως και ο Σέρχιο Πέρεθ με την έτερη RBR. Ο Λάντο Νόρις κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο από τους "υπόλοιπους", μπροστά από την Alpha Tauri των Γιούκι Τσουνόντα και Πιέρ Γκασλί, που δείχνει αρκετά ισχυρή αυτό το τριήμερο.

TAGS GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ F1 RED BULL MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ