SERIE A

Ισοπαλία-σοκ για Ίντερ, θρίαμβος Μίλαν, Ρόμα!

Ισοπαλία-σοκ για Ίντερ, θρίαμβος Μίλαν, Ρόμα!
New Image

"Βόμβα" στην πρεμιέρα, με την Ίντερ να μένει στο 1-1 με Ουντινέζε. Θρίαμβος Μίλαν στο "Μαράσι" (vds)!

Επίδειξη δύναμης από την Μίλαν, η οποία πέρασε θριαμβευτικά από το "Λουίτζι Φεράρις" επικρατώντας με 3-0 της Τζένοα (και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο), με τον Κακά να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο τέρματα.
Η Φιορεντίνα, στο πρώτο της ματς στην μετά-Τόνι εποχή επικράτησε με 3-1 της Έμπολι στο μίνι ντέρμπι της Τοσκάνης, χωρίς νικητή (1-1) έληξε η αναμέτρηση στο "Γκρανίλο" ανάμεσα σε Ρετζίνα και Αταλάντα.

Με τον Βιντσέντσο Μοντέλα να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 86ο λεπτό, η Σαμπντόρια πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Σιένα, "ψυχρολουσία" για τη Νάπολι στο "Σαν Πάολο" η οποία ηττήθηκε με 2-0 από την Κάλιαρι, στην επιστροφή των "παρτενοπέι" στη Serie A μετά από έξι χρόνια.

Ισοπαλία με πολλά γκολ (2-2) στο Πάρμα-Κατάνια, η αυλαία της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε το βράδυ, με την Ρόμα να αλώνει το "Ρέντσο Μπαρμπέρα" επικρατώντας με 2-0 της Παλέρμο.

Κακός δαίμονας η Ουντινέζε
Mε τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η Ίντερ την προσπάθεια για την υπεράσπιση του σκουντέτο που κατέκτησε πέρυσι, καθώς υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία 1-1 στο "Μεάτσα" κόντρα στην Ουντινέζε, την μοναδική ομάδα της Serie A που κατάφερε πέρυσι να μείνει αήττητη κόντρα στους "νερατζούρι" (δύο ισοπαλίες).

Αυτό ήταν ουσιαστικά το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς την περασμένη Κυριακή είχε γνωρίσει την ήττα στο ίδιο γήπεδο από τη Ρόμα με 1-0, στον μονό τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ.

Το παιχνίδι πρόσφερε έντονες συγκινήσεις από το ξεκίνημα, με τον Βάλτερ Σάμουελ (πήρε τη θέση του τραυματία Μάρκο Ματεράτσι στο κέντρο της άμυνας) να αποκρούει με το σώμα στο 7ο λεπτό το επικίνδυνο σουτ μέσα από την περιοχή του Κουαλιαρέλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα το "Μεάτσα" πήρε φωτιά...

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς έσπασε το τεχνητό οφσάιντ που επιχείρησαν να εφαρμόσουν οι παίκτες της Ουντινέζε (τροφοδοτήθηκε όμορφα από τον Ιμπραΐμοβιτς), μπήκε σαν βέλος από τα δεξιά και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κιμέντι για να κάνει το 1-0.

Λίγο αργότερα ο σκόρερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα προσωπικά του, με την Ουντινέζε να "απαντά" δυναμικά, με τον Ασαμόα να αγγίζει δύο φορές την ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι "φριουλάνι" μπήκαν δυνατά για την ισοφάριση, με τους Κουαλιαρέλα και Σίβοκ να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ, ενώ στο 57ο λεπτό έγινε η φάση που σημάδεψε -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- το ματς.

Μετά από βαθιά μπαλιά προς την περιοχή της Ίντερ, ο Σέζαρ έκανε λανθασμένο υπολογισμό, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πιάσει τη μπάλα με το χέρι για να μην επιτρέψει στον Ασαμόα να γίνει κάτοχός της και τον ρέφερι να του δείχνει δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα.

Ο Τόλντο πέρασε στη θέση του και η Ίντερ αναγκάστηκε να συνεχίσει το ματς αγωνιζόμενη με 10 παίκτες. Ο Μαρίνο ρίσκαρε ρίχνοντας στο ματς και τέταρτο επιθετικό (τον Πέπε), ο Ασαμόα συνέχισε να απειλεί την εστία της Ίντερ, και τελικά... δικαιώθηκε για την εξαιρετική του εμφάνιση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέπε, ο Μέστο πήρε την πρώτη κεφαλιά, και ο Κόρντομπα -υπό την πίεση του Ασαμόα- την έστειλε άθελά του στη δεξιά γωνία του Τόλντο, για να γραφτεί το τελικό 1-1, που συνέθεσε την μεγαλύτερη έκπληξη της πρεμιέρας στο Καμπιονάτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην βασική ενδεκάδα των "νερατζούρι" δεν υπήρχε κανένας Ιταλός, με τον μόνο Ιταλό στην αποστολή να είναι ο Τόλντο που πέρασε στη συνέχεια του ματς.

Ο Κακά άλωσε τη Γένοβα

Mε μία καταιγιστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία τέρματα, η Μίλαν πέρασε σαν σίφουνας από το "Λουίτζι Φεράρις" επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 της νεοφώτιστης Τζένοα, και πραγματοποιώντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα σε μία απαιτητική χρονιά όπου θα διεκδικήσει πέντε συνολικά τρόπαια.

Μετά από το πρώτο αναγνωστικό τέταρτο, όπου αμφότεροι οι αντίπαλοι πρόσεχαν να μη δώσουν ούτε... εκατοστό χώρο ο ένας στον άλλο, οι πρωταθλητές Ευρώπης "χτύπησαν" την άμυνα της Τζένοα, στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη επίσκεψή τους στη αντίπαλη περιοχή, και μάλιστα από στημένη φάση.

Καλοστημένη εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Πίρλο από τα δεξιά, ο Αμπροζίνι πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ Ρουμπίνιο (ο μικρότερος αδερφός του γνωστού μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Ζε Ηλίας), που προσπάθησε να τη διώξει με το αριστερό του χέρι, χωρίς όμως επιτυχία.

Μετά το 0-1, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, άφησαν όμως αρκετούς κενούς χώρους και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο 34ο λεπτό. Μετά από αντεπίθεση της Μίλαν, ο Όντο βρήκε υποδειγματικά με το κεφάλι τον αμαρκάριστο στη μεγάλη περιοχή Τζιλαρντίνο, όμως το μονοκόμματο πλασέ που επιχείρησε ο 25χρονος Ιταλός φορ έφυγε μακριά άουτ.

Η Μίλαν πάντως είχε ανεβάσει στροφές και ήταν θέμα χρόνου να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, κάτι που πέτυχε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους. Ο Όντο πλαγιοκόπησε την άμυνα της Τζένοα από τα δεξιά, πάσαρε στον Ζέεντορφ, αυτός βρήκε τον Κακά, και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Μίλαν με αριστερό πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ρουμπίνιο για να κάνει το 0-2.

Ο εφιάλτης των γηπεδούχων, στο πρώτο τους παιχνίδι στη Serie A μετά από 12 χρόνια, ολοκληρώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ρουμπίνιο να ανατρέπει τον Τζιλαρντίνο μέσα στην περιοχή (βρήκε μπάλα και πόδια) και τον ρέφερι Σακάνι να υποδεικνύει το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Κακά, ο οποίος με παροιμιώδη ψυχραιμία, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρουμπίνιο, ο οποίος έπεσε στη σωστή γωνία. Με τρια γκολ πίσω στο σκορ και με αντίπαλο μία ομάδα από τις εμπειρότερες όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και την Ευρώπη, η Τζένοα δεν είχε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στα εναπομείναντα 45 λεπτά.

Πέρα από μία δύο επικίνδυνες στιγμές, ο Ντίντα δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο στην επανάληψη, με τους Μιλανέζους να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και να βάζουν τους τρεις πρώτους πόντους στο σακούλι τους.

Μάλιστα, η επιτυχία αυτή στο "Λουίτζι Φεράρις" μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορική, καθώς στα έξι προηγούμενα ραντεβού των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Τζένοα είχαν σημειωθεί ισάριθμες ισοπαλίες (προηγούμενη νίκη για τη Μίλαν τη σεζόν 1981-82 με σκορ 2-1).

Στις εξέδρες του γηπέδου έδωσε το παρών το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα των "ροσονέρι", Έμερσον, όχι όμως και οι οπαδοί τους καθώς τους είχε απαγορευτεί από την ιταλική Λίγκα να πάρουν εισιτήρια για τον αγώνα.

Με το δεξί η Ρόμα
Ιδανική πρεμιέρα για την Ρόμα που κατάφερε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Παλέρμο επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι εύτυχησε να δει τους παίκτες του να ανοίγουν το σκορ σχετικά νωρίς, μόλις στο 3ο λεπτό με γκολ του Ντε Ρόσι.

Οι Σικελοί όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν αλλά δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 37ο λεπτό ύστερα απο μακρινό σουτ βολίδα του Ακουιλάνι.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και την λήξη του αγώνα και οι "τζαλορόσι" κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη στο Ρέντσο Μπαρμπέρα (μια απο τις πιο δύσκολες έδρες του Καμπιονάτο), ξεκινώντας με το δεξί το νέο πρωτάθλημα.

Μπορούν και χωρίς Τόνι οι "βιόλα"
Στη αναμέτρηση των "Ευρωπαίων" ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Έμπολι (και οι δύο ομάδες θα εκπροσωπήσουν φέτος την Ιταλία στο Κύπελλο UEFA), οι "βιόλα" ήταν οι μεγάλοι νικητές στο μίνι-ντέρμπι της Τοσκάνης καθώς επιβλήθηκαν με το καθαρό 3-1.

Το σκορ για την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι άνοιξε στο 56ο λεπτό ο άνθρωπος που θα επωμιστεί φέτος το βαρύ φορτίο να καλύψει το κενό του Λούκα Τόνι, ο Τζαμπάολο Πατζίνι, ο οποίος πήρε στο 56ο λεπτό το ριμπάουντ μετά την ασθενή απόκρουση του γκολκίπερ Μπάλι σε σουτ του Μοντόλιβο.

Επτά λεπτά αργότερα, ο έτερος φορ της γραμμής κρούσης και άκρως φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα, Άντριαν Μούτου, έκανε το 2-0 με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το κερασάκι στην τούρτα της καθολικής επικράτησης των γηπεδούχων έβαλε ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας, Μοντόλιβο, με έξοχη προσπάθεια στο 70ο λεπτό.

Το μόνο που κατάφερε η Έμπολι ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον πρώτο της σκόρερ πέρυσι (17 τέρματα), Σαουντάτι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κριστιάν Βιέρι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Φιορεντίνα στο 74ο λεπτό, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του "Αρτέμιο Φράνκι" στη θέση του Μούτου, με την παράδοση να θέλει την Έμπολι να μην νικά στην έδρα της Φιορεντίνα από το 1997.

Νίκη στο ντεμπούτο Ματζάρι-Μοντέλα
Την περυσινή περίοδο ο Βάλτερ Ματζάρι είχε φύγει με το "τρίποντο" από την έδρα της Σιένα ως προπονητής της Ρετζίνα, και το ίδιο έκανε και φέτος με τη νυν ομάδα του, Σαμπντόρια να παίρνει μία σπουδαία νίκη με 2-1 στο "Φράνκι".

Το σκορ για τους "μπλουτσερκιάτι" άνοιξε στο 34ο λεπτό ο Μπελούτσι με εκπληκτικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή του Μάνινγκερ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 68ο λεπτό με κεφαλιά του Κορβία, αναγκάζοντας τον Αντόνιο Μιράντε, ο οποίος είχε αντικαταστήσει λίγα δευτερόλεπτα πριν τον βασικό γκολκίπερ της Σαμπντόρια, Καστελάτσι, να μαζέψει με το "καλημέρα" τη μπάλα από τα δίχτυα.

Την λύση για τη Σαμπντόρια έδωσε ο Αντόνιο Μοντέλα στο 86ο λεπτό με δυνατό σουτ με το δεξί (όχι το καλό του πόδι), σφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιστροφή του στο Καμπιονάτο (τους προηγούμενους έξι μήνες αγωνίστηκε στη Φούλαμ ως δανεικός από τη Ρόμα).

Όσο για το έτερο αστέρι της επίθεσης της Σαμπντόρια, τον Αντόνιο Κασάνο έμεινε εκτός αποστολής, προκειμένου να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα και να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν συντομότερα να τεθεί στη διάθεση του Βάλτερ Ματζάρι.

Ψυχρολουσία στο "Σαν Πάολο"
Το πρώτο ματς της Νάπολι στην μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από έξι χρόνια, όχι μόνο δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα, αλλά από μία εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι (2-0), ομάδα που έχει και αυτή ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, με τους οπαδούς των "παρτενοπέι" να αποδοκιμάζουν τους παίκτες μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους έγινε όλη η ζημιά για τους Ναπολιτάνους, με τον Λαβέτζι να μην κερδίζει το πέναλτι που ζήτησε μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε στην περιοχή της Κάλιαρι, και στην εξέλιξη της φάσης την ομάδα της Σαρδηνίας να ανοίγει το σκορ στο 48ο λεπτό με τον Μάτρι.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον πρώην στράικερ της Ρίμινι στη Serie A, το οποίο μάλιστα έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων καθώς σημειώθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα. Το τελικό 2-0 για την Κάλιαρι σημειώθηκε στο 59ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Φότζα.

Για τους "ροσομπλού" αυτό ήταν ιδανικό ξεκίνημα σε μία σεζόν που θα είνα αντικειμενικά δύσκολη για αυτούς, καθώς δεν έχουν πλέονς στις τάξεις τους παίκτες αξίας όπως οι Σουάζο, Λαντζέλα και Εσπόζιτο.

Θέαμα και... κλωτσιές στο "Ταρντίνι"
Χορταστικό ματς ανάμεσα σε Πάρμα και Κατάνια, ομάδες που πάλεψαν πέρυσι για να παραμείνουν στη Serie A, με το τελικό σκορ να είναι 2-2 και όλα τα τέρματα να σημειώνονται στο πρώτο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με τον 19χρονο Ιάπωνα άσο Μοριμότο, ο Πιζάνου έφερε το ματς στα ίσια στο 28ο λεπτό, ο Ρόσι έφερε την ολική ανατροπή με γκολ στο 43ο λεπτό, με το τελικό 2-2 να σημειώνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό με δράστη για την Κατάνια τον Μπαϊόκο.

Πέρα πάντως από τα πολλά γκολ, η αναμέτρηση του "Ταρντίνι" πρόσφερε και θέαμα εκτός του αγωνιστικού χώρου. Την ώρα που έδινε οδηγίες στους παίκτες της Κατάνια ο Σίλιβο Μπαλντίνι (είχε απολυθεί από την Πάρμα το 2004) πιάστηκε σε καυγά με τον τεχνικό της Πάρμα, Ντομένικο Ντι Κάρλο, τον οποίο και κλώτσησε κατά τη διάρκεια του καυγά.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί από τον πάγκο και να χρειαστούν αρκετά άνθρωποι από τον πάγκο των φιλοξενουμένων για να τον πάνε στις εξέδρες.

Μοιρασιά στην Καλαβρία
Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ήταν όλα τα λεφτά στο "Ορέστε Γκρανίλο" με τις Ρετζίνα και Αταλάντα να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 1-1.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 77ο λεπτό με κεφαλιά του Νίκολα Αμορούζο που νίκησε τον Κόπολα, με τους "μπεργκαμάσκι" να ισοφαρίζουν έξι λεπτά πριν το τέλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντόνι.

Απόφαση που αμφισβήτησαν πάντως έντονα οι γηπεδούχοι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα μετά από σύγκρουση των Βαλντέρ και Ζαμπάνια μέσα στην περιοχή της Ρετζίνα.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Λάτσιο-Τορίνο 2-2 (56' Πάντεφ, 61' Ρόκι / 34' Ροζίνα, 68' Βαϊλάτι)
Γιουβέντους-Λιβόρνο 5-1 (28', 86', 90' Τρεζεγκέ, 71 (πεν.), 85' Ιακουίντα / 90+ Λοβίζο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Φιορεντίνα-Έμπολι 3-1 (56' Πατζίνι, 63' Μούτου, 70' Μοντόλιβο / 92' Σουντάτι)
Τζένοα-Μίλαν 0-3 (21' Αμπροζίνι, 44', 45+ (πεν.) Κακά)
Ίντερ-Ουντινέζε 1-1 (9' Στάνκοβιτς / 92' (αυτ.) Κόρντομπα)
Νάπολι-Κάλιαρι 0-2 (49, Μάτρι, 59' (πεν.) Φότζα)
Πάρμα-Κατάνια 2-2 (28' Πιζάνου, 43' Ρόσι / 12' Μοριμότο, 44' Μπαϊόκο)
Ρετζίνα-Αταλάντα 1-1 (77' Aμορούζο / 84' (πεν.) Ντόνι)
Σιένα-Σαμπντόρια 1-2 (68' Κορβία / 33' Μπελούτσι, 86' Μοντέλα)
Παλέρμο-Ρόμα 0-2 (3' Ντε Ρόσι, 37' Ακουιλάνι)

Δείτε το γκολ του Στάνκοβιτς, με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ίντερ:



Δείτε το βίντεο με την αποβολή με κόκκινη κάρτα που είδε ο Σέζαρ:



Δείτε το βίντεο με το αυτογκόλ του Κόρντομπα, που έφερε την ισοφάριση της Ουντινέζε:



Δείτε το γκολ του Αμπροζίνι που έκανε το 1-0 για τη Μίλαν:



Δείτε το γκολ του Κακά με το οποίο έγινε το 2-0:



Δείτε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Ντε Ρόσι



Απολαύστε το πανέμορφο γκολ του Ακουιλάνι



















































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ