SERIE A

Ματς-φωτιά για Μίλαν και Ρόμα!

Ματς-φωτιά για Μίλαν και Ρόμα!
New Image

Δύσκολες αποστολές για Μίλαν και Ρόμα στην έδρα των Τζένοα και Παλέρμο, εντός έδρας ματς για Ίντερ και Γιουβέντους, στην πρεμιέρα του φετινού Καμπιονάτο

Μεγάλη μάχη αναμένεται στη Σικελία, με την Παλέρμο να υποδέχεται τη Ρόμα, ενώ η έτερη εκπρόσωπος της "αιώνιας πόλης" υποδέχεται στο πρώτο χρονικά ματς της πρεμιέρας την Τορίνο, τέσσερις μέρες πριν τον αγώνα με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο μίνι ντέρμπι της Τοσκάνης η Φιορεντίνα αντιμετωπίζει την Έμπολι, με νίκη θέλει να ξεκινήσει η Σαμπντόρια των Κασάνο-Μοντέλα στην έδρα της Σιένα.

Φιορεντίνα-Έμπολι

Η πρεμιέρα του φετινού Καμπιονάτο βρίσκει την Φιορεντίνα με δύο σημαντικότατες αλλαγές σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν. Από τη μία ξεκινάει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα έναντι των υπολοίπων διεκδικητών μίας θέσης για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αφήσει πίσω της το σκάνδαλο calciopolis και την αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε ως τιμωρία για τη συμμετοχή της σε αυτό, από την άλλη δεν υπάρχει πια στους "βιόλα" το βαρύ πυροβολικό τους τις δύο προηγούμενες σεζόν, Λούκα Τόνι, που μετακόμισε στη Μπουντεσλίγκα και τη Μπάγερν Μονάχου.

Το δίδυμο Πατζίνι-Μούτου θα είναι αυτό που θα προσπαθήσει κυρίως να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην επίθεση, ενώ τα κυριότερα νέα πρόσωπα στο "Αρτέμιο Φράνκι" είναι οι Βιέρι, Σεμιόλι, Βάντεν Μπόρε και Λούπολι. Στα χαρτιά έχουν σαφές προβάδισμα για την επικράτηση στο μίνι ντέρμπι της Τοσκάνης κόντρα στην Έμπολι, με την παράδοση να είναι ευνοική για τους γηπεδούχους που έχασαν για τελευταία φορά από τους γείτονές τους στη Serie A το 1997.

Στα αγωνιστικά, μόνο ο Σεμιόλι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο από τους νεοαποκτηθέντες, ενώ δεν υπολογίζονται από τον Πραντέλι οι Βιέρι, Μπαλτζαρέτι (τραυματίες) και Ουϊφαλούσι (τιμωρημένος).

Η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη στην ιστορία της Έμπολι στην μεγάλη κατηγορία, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση και εξασφάλισε εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFA. Αυτό που κατάφερε βέβαια η ομάδα του Λουίτζι Κάνι ήταν ένα μικρό θαύμα που δύσκολα θα επαναληφθεί, με τον στόχο να είναι φέτος ένα πλασάρισμα πάνω από την πρώτη δεκάδα.

Απώλεια μεγάλη η φυγή του ικανότατου μέσου Αλμιρόν για τη Γιουβέντους, με τον τεχνικό της Έμπολι να ποντάρει πολλά φέτος στους Τζακομάτζι (ο αντί-Αλμιρόν), Ράγκι (αμυντικός) και Σαουντάτι (φορ, πρώτος σκόρερ πέρυσι της ομάδας). Μοναδικές απώλειες για τους φιλοξενούμενους είναι οι Έντερ και Μκελίτζε.

Τζένοα-Μίλαν

Μετά από 12 χρόνια απουσίας αλλά και... προσμονής, μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ιταλίας, η Τζένοα επιστρέφει στη Serie A, με τη μοίρα να τη φέρνει αντιμέτωπη με την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μίλαν, σε μία αναμέτρηση που ξυπνά άσχημες μνήμες για τους "ροσομπλού".

Και αυτό γιατί η προηγούμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο "Μαράσι" (29 Ιανουαρίου 1985) σημαδεύτηκε από το θάνατο του Βιντσέντσο Σπανιόλο, ενός φίλου της Τζένοα, ο οποιος μαχαιρώθηκε από οπαδούς των "ροσονέρι" κατά τη διάρκεια επεισοδείων έξω από το στάδιο (μάλιστα το ματς δεν έγινε εκείνη την ημερομηνία εξαιτίας του θλιβερού περιστατικού αλλά στις 15 Φεβρουαρίου και έληξε 1-1).

Το γεγονός αυτό καθιστά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση "υψηλής επικινδυνότητας" και μάλιστα για το λόγο αυτό απαγορεύτηκε από τη Λίγκα η χορήγηση εισιτηρίων σε φιλάθλους της Μίλαν. Σε σχέση με πέρυσι, η Τζένοα δεν έχει πλέον στις τάξεις την τον Κρισίτο που υπέγραψε στη Γιουβέντους, ενώ δεν υπολογίζονται για την κόντρα με τη Μίλαν οι τραυματίες Μπόβο, Μασιέλο και Μποριέλο.

Η περυσινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τη Μίλαν στο πρωτάθλημα όπου τερμάτισε τελικά 4η (είχε το ντεζαβαντάζ ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αρκετούς βαθμούς μείον εξαιτίας του σκανδάλου calciopolis), όμως στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε ονειρικά, με τον Πάολο Μαλντίνι να σηκώνει στον ουρανό της Αθήνας στις 23 Μαΐου το 7ο Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της ομάδας.

Ο Κάρλο Αντσελότι διατήρησε αναλλοίωτο το βασικό κορμό, με μοναδικές προσθήκες αυτό το καλοκαίρι να είναι αυτή του Έμερσον από τη Ρεάλ (η μετεγγραφή του ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και είναι ανέτοιμος για την πρεμιέρα), καθώς και του 17χρονου Πάτο, ο οποίος θα μπορεί να ενισχύσει τους Μιλανέζους σε επίσημους αγώνες από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Για τη δύσκολη αναμέτρηση στη Γένοβα, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μαλντίνι και Ρονάλντο.

Ίντερ-Ουντινέζε

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου φιλοξενώντας στο "Τζουζέπε Μεάτσα" την Ουντινέζε, την μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να νικήσει πέρυσι στην προέλασή της προς το σκουντέτο (δύο ισοπαλίες).

Με δεδομένο ότι στην περσινή "αχτύπητη" Ίντερ του Μαντσίνι προστέθηκαν δύο ακόμη σημαντικές μονάδες, οι Κίβου (από Ρόμα) και Σουάζο (από Κάλιαρι), γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι "νερατζούρι" δεν είναι απλώς φαβορί για να κόψουν πρώτοι το νήμα εντός των συνόρων αλλά για να πετύχουν μεγάλα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου πέρυσι αποκλείστηκαν πάντως πρόωρα (από την φάση των 16).

Το άσχημο για τον Μανσίνι είναι ότι πέρα από τον Βιεϊρά δεν μπορεί να υπολογίζει και στον τραυματία Ματεράτσι, με τον "Μάτριξ" να υπολογίζεται ότι θα μείνει για περίπου τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό Ουγγαρία-Ιταλία το βράδυ της Τετάρτης.

Μετά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2004-05, ακολούθησαν δύο σεζόν μετριότητας για την Ουντινέζε, η οποία ελπίζει φέτος ότι θα κυνηγήσει μία θέση για το Κύπελλο UEFA της νέας σεζόν.

Μπορεί ο ηγέτης της ομάδας στην επίθεση τα τελευταία χρόνια, Βιντσέντσο Ιακουίντα, να αγωνίζεται τώρα για την ομόχρωμη Γιουβέντους, ωστόσο οι "μπιανκονέρι" εμφανίζονται φέτος ενισχυμένοι στη γραμμή κρούσης, έχοντας στις τάξεις τους την περσινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος με 13 τέρματα, τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα (απέκτησαν τα δικαιώματά του από την Ουντινέζε).

Η παρουσία του διεθνή πλέον με την Εθνικη Ιταλίας, καθώς και αυτές των Φλόρο Φλόρες και Ασαμόα επιτρέπουν στον νέο τεχνικό των "ζεβρών", Πασκουάλε Μαρίνο, να αισιοδοξεί εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Εκτός μάχης για την πρεμιέρα στο "Μεάτσα" οι Ομπόντο, Πίντζι και Ντε Μαρτίνο.

Γιουβέντους-Λιβόρνο

Ο εφιάλτης της Serie B ανήκει οριστικά στο παρελθόν (μετά τον υποβιβασμό της εξαιτίας της ανάμειξής της στο σκάνδαλο calciopolis, κατέκτησε το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία), με την Γιουβέντους των περισσοτέρων πρωταθλημάτων στην Ιταλία (29) να επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία του Καμπιονάτο με στόχο τουλάχιστον την είσοδο στην τετράδα.

Στην τεχνική ηγεσία των "μπιανκονέρι" θα βρίσκεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετά την πολύ καλή παρουσία που είχε πέρυσι με την Πάρμα, με τις "παλιές καραβάνες" Μπουφόν, Νέντβεντ, Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ και Καμορανέζι να αναμένεται να τραβήξουν το κουπί και φέτος, συνεπικουρούμενοι από τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα, Τιάγκο, Γκριγκέρα, Αντράντε, Κρισίτο, Νοτσερίνο, Αλμιρόν, Παλαντίνο και Ιακουίντα. Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός των Τορινέζων δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μπιριντέλι, Μαρκιόνι και Γκριγκέρα.

Για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στη Serie A το 2004 είναι αναγκασμένη να πορευτεί χωρίς το μεγάλο αστέρι της στην επίθεση, τον Κριστιάνο Λουκαρέλι, ο οποίος πήρε αυτό το καλοκαίρι μετεγγραφή στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το θετικό για τον νέο τεχνικό της ομάδας της Τοσκάνης, Φερνάντο Όρσι, είναι ότι το κενό του στην επίθεση θα κληθούν να καλύψουν οι Φραντσέσκο Ταβάνο και Ντιέγκο Τριστάν, αμφότεροι νέα μετεγγραφικά αποκτήματα.

Η περσινή χρονιά ήταν απογοηγευτική καθώς τερμάτισε στην 11η θέση και θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να έχει φέτος ένα καλύτερο πλασάρισμα. Εκτός μάχης από τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Τορίνου για τη Λιβόρνο θα είναι οι Τζανικέντα, Βιντιγκάλ και Ντορασό, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.

Λάτσιο-Τορίνο

Λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ραντεβού με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου στη Ρουμανία (η ρεβάνς του 1-1 στο "Ολίμπικο") για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λάτσιο υποδέχεται στη Ρώμη την Τορίνο, στην αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η αυλαία του φετινού Καμπιονάτο.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης αναμέτρησης είναι ότι με γηπεδούχο τη Λάτσιο, στις πέντε προηγούμενες σεζόν είχαμε τρεις ισοπαλίες, ενώ η τελευταία νίκη για την "γκρανάτα" εκτός έδρας σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1993 (2-1). Αρκετοί πάντως οι "πονοκέφαλοι" για τον Ντέλιο Ρόσι σε αυτό το ματς καθώς θα στερηθεί των υπηρεσιών των Κριμπάρι, Στεντάρντο, Σιβίλια, Μάουρι, Κολαρόφ, όλοι τους τραυματίες.

Η περυσινή χρονιά παραλίγο να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την Τορίνο, που έφτασε στο χείλος του... γκρεμού (υποβιβασμός), ωστόσο αυτό το καλοκαίρι προχώρησε σε πολλές σημαντικές μετεγγραφικές κινήσεις προκειμένου να έχει το κεφάλι της ήσυχο, μακριά από περιπέτειες με τη Serie B.

Ο Βάλτερ Νοβελίνο άφησε τη Σαμπντόρια για να μετακομίσει στο Τορίνο, με τους νεοαποκτηθέντες Βέντολα, Μπελάνοβιτς, Γκρέλα και Κορίνι να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να κάνουν το ντεμπούτο τους με το καλημέρα. Eπίσης, την εστία της Τορίνο θα υπερασπιστεί ο Σερένι, τον οποίο απέκτησε αυτό το καλοκαίρι από την ομάδα της Λάτσιο. Μοναδική απώλεια για τους φιλοξενούμενους είναι ο Ντι Μικέλε, με την τιμωρία του να έχει ισχύ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Νάπολι-Κάλιαρι
Μετά από έξι "προβληματικά" χρόνια που συμπεριελάμβαναν την κατρακύκα στη Serie C αλλά και τον υποβιβασμό, η ιστορική ομάδα του ιταλικού Νότου επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, με τον πρόεδρο των "παρτενοπέι", Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να έχει δημιουργήσει μία φιλόδοξη ομάδα, που έχει σκοπό να μείνει για πολλά χρόνια στη Serie A.

Ο άνθρωπος στον οποίο έχουν εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες τους για κάτι καλό φέτος οι άνθρωποι της Νάπολι είναι ο Αργεντινός φορ Λαβέτσι, μετεγγραφικό απόκτημα από τη Σαν Λορέντσο, ενώ η έλευση των Ζαλαγέτα και Μπλάζι από τη Γιουβέντους (ήρθαν "πακέτο" στη Νάπολι πριν λίγες ημέρες) αποτελεί καλό οιωνό για τη συνέχεια.

Η Νάπολι τίθεται ξανά αντιμέτωπη με την Κάλιαρι μετά από 10 χρόνια (η τελευταία τους μονομαχία στις 13 Απριλίου 1997, 1-1), με την τελευταία νίκη των γηπεδούχων να είναι 14 χρόνια πριν. Στα αγωνιστικά, ο "πρωτάρης" Ρέζα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Πάολο Καναβάρο, Ντομίτζι και Γκάτι.

Δύσκολη προβλέπετει η φετινή σεζόν για την Κάλιαρι καθώς δεν έχει πλέον στις τάξεις της μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια τον Νταβίντ Σουάζο (πήρε μετεγγραφή για την Ίντερ), με τον επιθετικό από την Ονδούρα να μετράει 36 τέρματα στις δύο τελευταίες του σεζόν με τη φανέλα των "ροσομπλού".

Πέρα από τον Σουάζο, παρελθόν για την ομάδα της Σαρδηνίας αποτελούν οι Εσπόζιτο και Λαντζέλα, με τον Μάρκο Τζαμπάολο να στηρίζει πολλά φέτος στους Ακουαφρέσκα και Μάτρι. Δύο οι απόντες για τους φιλοξενούμενους, ο τραυματίας Μαρουόκο και ο τιμωρημένος Μπουντέλ.

Παλέρμο-Ρόμα
Αν και βρέθηκε πολύ κοντά το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν σε μία θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, τελικά η Παλέρμο τερμάτισε πέρυσι στην 5η θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί φέτος στο Κύπελλο UEFA. Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των οπαδών θα είναι μεγάλες και φέτος, με τον άνθρωπο που καλείται να υλοποιήσει αυτό το όραμα να είναι ο Στέφανο Κολαντουόνο, ο οποίος πέρυσι οδήγησε τη νεοφώτιστη Αταλάντα στην όγδοη θέση, στην πρώτη του προπονητική σεζόν στη Serie A.

Καράτσολο, Κοντίνι και Ντι Μικέλε έχουν αποχωρήσει, όμως το δίδυμο Μίκολι-Αμάουρι στην επίθεση δίνει υποσχέσεις για μία χρονιά που θα έχει στο τέλος θετικό πρόσημο για τους Σικελούς. Η πρεμιέρα πάντως της φετινής Serie A είναι δύσκολη για τους "ροζανέρι", καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την ισχυρή (και) φέτος Ρόμα, από την οποία γνώρισε δύο ήττες πέρυσι. Στα αγωνιστικά, απόντες για τους γηπεδούχους θα είναι οι τραυματίες Μπιάβα, Κασάνι και οι τιμωρημένοι Ντιάνα και Μπριέντσα.

Η Ρόμα ήταν η μοναδική ομάδα που κοίταξε πέρυσι στα μάτια την Ίντερ, και με βάση την δραστηριότητά της στο φετινό μετεγγραφικό παζάρι, έχει όλα τα εχέγγυα για μία εξίσου καλή χρονιά. Η άφιξη παικτών εγνωσμένης αξίας όπως οι Ζιουλί, Ζουάν και Σισίνιο κάνει τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, ενώ η κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ κόντρα στην Ίντερ (1-0 στο "Σαν Σίρο" την περασμένη Κυριακή), ανοίγει την όρεξη των "Ρωμαίων" για μία επιτυχημένη χρονιά.

Το πρόγραμμά της πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς στις 10 πρώτες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Ίντερ, Μίλαν και Λάτσιο, σε μία περίοδο που θα έχει ταυτόχρονα υποχρεώσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός μάχης για την αναμέτρηση του "Ρέντσο Μπαρμπέρα" είναι ο τραυματίας Ζουάν και ο τιμωρημένος Περότα (δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στον τελικό του Σούπερ Καπ καθώς την ώρα που ήταν έτοιμος να περάσει στο ματς ως αλλαγή έκανε ειρωνικό σχόλιο για τον ρέφερι της αναμέτρησης!).

Πάρμα-Κατάνια
Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν με την ομάδα της Μάντοβα, ο Ντομένικο Ντι Κάρλο πήρε "προαγωγή" για την Serie A και την Πάρμα, με τον 43χρονο τεχνικό να έχει το δύσκολο έργο να διαδεχτεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο των "παρμέντσι".

Με εξαίρεση τους Ρετζινάλντο και Φαλκόνε, δεν ενισχύθηκε σημαντικά στην μετεγγραφική περίοδο, όμως η νίκη στο πρόσφατο φιλικό στην Ισπανία κόντρα στη Σαραγόσα, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της έναρξης του Καμπιονάτο. Κόντρα στην Κατάνια, οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν με επιθετικό σύστημα 4-3-3, ενώ απόντες θα είναι οι Καρντόνε (τραυματίας), Γκασμπαρόνι και Ντεσένα (τιμωρημένοι).

Μετά από 22 χρόνια απουσίας από τη Serie A, η Κατάνια επέστρεψε πέρυσι και παρότι κινδύνευσε λίγο προς το τέλος, κατάφερε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, τερματίζοντας στην 13η θέση. Στο τιμόνι φέτος δεν βρίσκεται ο Πασκουάλε Μαρίνο, που έφυγε για την Ουντινέζε, με τον Σίλβιο Μπαλντίνι να φέρνει στην ομάδα τους Τεντέσκο, Τερλίτζι καθώς και αρκετούς παίκτες από την αγορά της Αργεντινής.

Το μεγάλο όνομα των Σικελών και φέτος θα είναι ο Σπινέζι που σκόραρε πέρυσι 17 φορές, συμβάλλοντας τα μέγιστα για τη σωτηρία. Δεν υπολογίζονται για την πρεμιέρα στο "Ένιο Ταρντίνι" οι τραυματίες Κολούτσι, Μαρτίνεζ και ο τιμωρημένος Σιλβέστρι.

Ρετζίνα-Αταλάντα
Δεν αλλάζουν οι στόχοι για τη Ρετζίνα, που έχει και φέτος ως μεγάλο στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, έχοντας φέτος το... αβαντάζ ότι δεν ξεκινάει με -11 το πρωτάθλημα, κάτι που έγινε πέρυσι. Το αρνητικό είναι ότι από την Καλαβρία αποχώρησε τόσο ο τεχνικός της ομάδας τις προηγούμενες σεζόν, Βάλτερ Ματζάρι, όσο και τα μεγάλα αστέρια Μπιάνκι, Αλεσάντρο Λουκαρέλι, Μέστο και Φότζα.

Στον πάγκο βρίσκεται πλέον ο Φικαντέντι που θα στηριχθεί σε πολλούς νέους και ταλαντούχους παίκτες, με το όλο εγχείρημα να είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους Καλαβρέζους. Μοναδική απουσία για το ματς της πρεμιέρας με την Αταλάντα είναι ο τραυματίας Γκαρσία.

Στο αντίποδα, η Αταλάντα τερμάτισε πέρυσι στην 8η θέση και ελπίζει φέτος ότι δεν θα κινδυνέψει, έχοντας στον πάγκο τον έμπειρο Λουίτζι Ντελ Νέρι, και στον αγωνιστικό χώρο παίκτες αξίας τους Ντόνι, Φραντσεσκίνι, Λαντζέλα και Παντόιν, Τζαμπάνια και Ντε Ασέντις.

Απόντες πάντως από τη φετινή προσπάθεια θα είναι οι Βιέρι, Βέντολα και Ντονάτι, που αποχώρησαν αυτό το καλοκαίρι για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες. Μοναδική απώλεια για τους "μπεργκαμάσκι" είναι ο Μανφρεντίνι, που είναι τιμωρημένος μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Σιένα-Σαμπντόρια
"Καρδιοχτύπησε" την περυσινή σεζόν, όμως έστω και την ύστατη στιγμή η Σιένα πέτυχε τον στόχο της παραμονής, και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος.

Ο Αντρέα Μαντορλίνι θα στηριχθεί φέτος στους έμπειρους Κιέζα, Μακαρόνε, Φρικ, με τους Βεργκάσολα και Φορεστιέρι να αναμένεται να προσφέρουν σημαντικές βοήθειες στην ομάδα της Τοσκάνης. Το θετικό για την Σιένα είναι ότι στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Σαμπντόρια δεν έχει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα.

Η περυσινή χρονιά βρήκε τη Σαμπντόρια να κυμαίνεται σε ρηχά νερά, όμως με τις μετεγγραφές που έκανε φέτος έδειξε πως ο στόχος είναι η έξοδος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη νέα σεζόν.

Οι "μπλουτσερκιάτι" μπορούν να καμαρώνουν με την έλευση δύο επιθετικών κλάσης όπως είναι οι Μοντέλα και Κασάνο, με τον πετυχημένο στη Ρετζίνα, Βάλτερ Ματζάρι, να διαδέχεται τον Βάλτερ Νοβελίνο. Δεν υπολογίζονται για την πρεμιέρα οι τραυματίες Ακάρντι, Μπονατσόλι, Γκασταλντέλο και Πιέρι.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ





Λάτσιο-Τορίνο
Γιουβέντους-Λιβόρνο

ΚΥΡΙΑΚΗ



Φιορεντίνα-Έμπολι
Τζένοα-Μίλαν
Ίντερ-Ουντινέζε
Νάπολι-Κάλιαρι
Πάρμα-Κατάνια
Ρετζίνα-Αταλάντα
Σιένα-Σαμπντόρια
Παλέρμο-Ρόμα











































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ