SERIE A

Τα 10 "κανόνια" του Καμπιονάτο!

Τα 10 "κανόνια" του Καμπιονάτο!
New Image

Μετά τον Φραντσέσκο Τότι (26 τέρματα πέρυσι) ποιός έχει σειρά; Το SPORT 24 παρουσιάζει τους 10 παίκτες που αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ φέτος στην Ιταλία.

Κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Καμπιονάτο το μεγάλο φαβορί είναι ο αρχηγός της Ρόμα, ο οποίος κάθησε πέρσι στο θρόνο σημειώνοντας 26 τέρματα.
Υπάρχουν όμως και πολλοί που φιλοδοξούν να γκρεμίσουν τον Τότι από την κορυφή, με το SPORT 24 να σας παρουσιάζει τους 10 παίκτες που αναμένεται να διεκδικήσουν αυτή την ξεχωριστή πρωτιά στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Φραντσέσκο Τότι
Στο συστημα 4-2-3-1 του Σπαλέτι, ο Τότι είναι αυτός που αγωνίζεται στην κορυφή, κάτι που φάνηκε να ταιριάζει γάντι στον αρχηγό, ο οποίος με τα 26 τέρματα που έβαλε πέρυσι έκανε ρεκόρ καριέρας σε μία σεζόν. Φέτος ξεκινάει χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ με την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ιταλίας θα τα δώσει όλα για την αγαπημένη του Ρόμα. Γιατί όχι λοιπόν να μην βγει και πάλι πρώτος σκόρερ;

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Η επίθεση της Ίντερ είναι πιο πλήρης από ποτέ, με την παρουσία των Ιμπραΐμοβιτς, Κρέσπο, Αντριάνο, Σουάζο, Κρουζ, Ρεκόμπα, με τον Σουηδό υψηλόσωμο φορ να είναι πάντως... on fire την τελευταία διετία. Πέρυσι πέτυχε 15 τέρματα, ενώ στην τελευταία του σεζόν με τη Γιουβέντους σταμάτησε στα 16. Βέβαια υπάρχουν και τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που θα οδηγήσει σίγουρα τον Μαντσίνι στο να κάνει rotation στην επιθετική γραμμή. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε ότι έχει καλη "χημεία" με τον Σουάζο.

Ρονάλντο
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Μίλαν τον απέκτησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης που ήθελε όσο τίποτα άλλο να τον ξεφορτωθεί, με το "φαινόμενο" να δικαιώνει πάντως τους "ροσονέρι", πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 14 ματς Καμπιονάτο. Αυτό το καλοκαίρι δούλεψε πολύ στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ενώ η παρουσία του Κακά στην ενδεκάδα, αποτελεί εγγύηση ότι ο Βραζιλιάνος φορ θα έχει στην καλή του ημέρα πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο
Η σημαία της Γιουβέντους δεν καταλαβαίνει από ηλικία, και όσο περνούν τα χρόνια σκοράρει όλο και περισσότερο. Για του λόγου το αληθές, το περσινό πρωτάθλημα της Serie B, όπου ο "πιντουρίκιο" κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 20 τέρματα με 35 ματς. Η φετινή ανανεωμένη Γιουβέντους έχει ανάγκη από την κλάση και την αρχηγική του παρουσία. Μαζί με τον Τρεζεγκέ κάνει ένα καλό δίδυμο, και ο Ρανιέρι αναμένεται να του δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Φάμπιο Κουαλιαρέλα
Ήταν χωρίς αμφιβολία ο παίκτης-αποκάλυψη του περσινού Καμπιονάτο. Ξεκίνησε τη χρονιά από τον πάγκο της Σαμπντόρια και κατέληξε να ξεκινάει βασικός στην Εθνική Ιταλίας πριν μερικούς μήνες με τη Λιθουανία, όπου μάλιστα έδωσε στους "ατζούρι" τη νίκη με δύο εκπληκτικά τέρματα. Πέρυσι πέτυχε 13 γκολ στη "Σαμπ", φέτος οι οιωνοί είναι εξαιρετικοί στην Ουντινέζε, συνθέτοντας μαζί με τους Φλόρο Φλόρες και Ντι Νατάλι μίας τριπλέτα-φωτιά.

Τομάσο Ρόκι
Τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους για την εκτελεστική του δεινότητα: 16 τέρματα σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες σεζόν του με τη φανέλα της Λάτσιο. Η επέκταση της συνεργασίας του με τους "λατσιάλι" αποτέλεσε την επιβράβευση των προσπαθειών του, με την ομάδα της "αιώνιας πόλης" να ποντάρει πολλά και φέτος πάνω του.

Αντόνιο Κασάνο
Σε μία κρίσιμη καμπή της καριέρας του, η Σαμπντόρια αποφάσισε να του δώσει... χείρα βοηθείας και να εμπιστευτεί το μεγάλο ταλέντο του, αποκτώντας τον -έστω και με τη μορφή δανεισμού- από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από 1,5 χρόνια που χαράμισε στη Ρεάλ κατά τη διάρκεια του οποίου η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έκανε ελεύθερη πτώση, ο Κασάνο δεν έχει άλλα περιθώρια να αποτύχει. Το μεγάλο στοίχημα για εκείνον είναι να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του, ώστε να μπορέσει να δώσει το παρών στα τελικά του Euro 2008 με τη "σκουάντρα ατζούρα".

Τζαμπάολο Πατζίνι
Μετά την φυγή του Λούκα Τόνι, έχει την μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθεί καθώς θα είναι βασικός φορ στην φιλόδοξη Φιορεντίνα του Πραντέλι. Διαθέτει αναμφισβήτητα το ταλέντο για να τα καταφέρει, ενώ η παρουσία του Βιέρι μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να μην επαναπαυτεί. Πέρυσι ωρίμασε δίπλα στον Τόνι (7 γκολ), φέτος οφείλει να δείξει τί έμαθε από τον άσο της Μπάγερν Μονάχου.

Φαμπρίτσιο Μίκολι
Η Γιουβέντους δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι προτιμούσε να τον έχει δικό της αλλά να τον παραχωρεί κάπου με τη μορφή δανεισμού. Τις δύο τελευταίες σεζόν έβγαλε το ψωμί του στη Μπενφίκα, πετυχαίνοντας μάλιστα 10 γκολ πέρυσι, ενώ στα 28 του χρόνια έρχεται στην Παλέρμο βάζοντας ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ τερμάτων που έχει σε μία σεζόν στη Serie A: 12 ως παίκτης της Φιορεντίνα. Ο Αμάουρι φαίνεται να είναι ο ιδανικός παρτενέρ στην επίθεση για να πετύχει το σκοπό του.

Εμανουέλε Καλάιο
Προέρχεται από ένα καλό πρωτάθλημα στη Serie B, όπου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 14 φορές. Τα δύο τελευταία χρόνια ο 25χρονος Ιταλός φορ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην άνοδο των "παρτενοπέι" στην μεγάλη κατηγορία, ενώ έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους παίκτες της φετινής Νάπολι, ενώ θα έχει φέτος και τη βοήθεια του Ζαλαγέτα που ήρθε από τη Γιουβέντους.






























TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ