FORMULA 1

Βολφ για Χάμιλτον: "Κάθε οδηγός αγώνων ονειρεύεται να ντυθεί στα κόκκινα"

Sebastian Kawka / Mercedes-Benz AG
Ο Τότο Βολφ με τον Λιούις Χάμιλτον στο γκαράζ της Mercedes F1 μετά το GP του Άμπου Ντάμπι SEBASTIAN KAWKA / MERCEDES-BENZ AG

Μετά την απώλεια των υπηρεσιών του Λιούις Χάμιλτον για το 2025, οπότε ο Βρετανός θα μετακομίσει στη Ferrari, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε ότι κατανοεί την επιθυμία του επτάκις πρωταθλητή να τελειώσει την καριέρα του με τη Scuderia, λέγοντας ότι “δεν με εξέπληξε καθόλου”.

Την περασμένη Πέμπτη (1/02) ανακοινώθηκε η συμφωνία του Λιούις Χάμιλτον και της Ferrari να ενώσουν τις δυνάμεις τους από το 2025, με συμβόλαιο που πιστεύεται ότι είναι διάρκειας 2+1 ετών. Η κίνηση αυτή θα βάλει στο τέλος του 2024 τέλος στη λαμπρή πορεία του Βρετανού με τη Mercedes, και στην πιο επιτυχημένη συνεργασία οδηγού/διευθυντή στην ιστορία της Formula 1 με τον Τότο Βολφ.

Ο Αυστριακός, μιλώντας εκ νέου για το θέμα στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, έδειξε την απόλυτη κατανόηση για την απόφαση του Λιούις, λέγοντας: Κάθε οδηγός αγώνων ονειρεύεται να φορέσει την κόκκινη φόρμα μέσα στο κόκκινο αυτοκίνητο. Το είχαμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι αυτό θα ήταν συναρπαστικό για εκείνον να το έκανε μία μέρα.

Όμως, στην πορεία των ετών φτάναμε στο συμπέρασμα πως το να τελείωνε όλη του την αγωνιστική πορεία εδώ θα ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσε κανείς να είναι υπερήφανος. Ποτέ, ωστόσο, δεν αγνόησα το ενδεχόμενο μιας αλλαγής. Είτε για τη Ferrari, είτε για κάποια άλλη ομάδα. Έτσι είναι τα πράγματα. Για την ακρίβεια, δεν με εξέπληξε καθόλου. Ίσως μόνο η στιγμή, αλλά μπορώ να το καταλάβω”, πρόσθεσε ο Βολφ.

Παρά τις κατακλυσμιαίες εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, πάντως, ο διευθυντής της Mercedes F1 διαβεβαίωσε τους φίλους της ομάδας ότι η συνεργασία με τον Λιούις θα είναι αρμονική στη σεζόν του 2024, και ότι η ομάδα θα είναι απόλυτα δίκαιη απέναντί του σε σχέση με τον Τζορτζ Ράσελ, τον οδηγό στον οποίο φαίνεται πως η Mercedes θα δώσει το χρίσμα πρωταθλητισμού την επόμενη μέρα.

Νομίζω πως αυτό που ανέκαθεν προσπαθούσα να κάνω ως διευθυντής της ομάδας, όπως και όλοι μας στη Mercedes, είναι να είμαστε δίκαιοι και να έχουμε διαφάνεια. Τίποτα δεν θα αλλάξει από αυτή την άποψη το 2024. Το οφείλουμε στις αρχές μας και στην αγωνιστική μας φιλοσοφία, και θα το σεβαστούμε. Είμαι βέβαιος ότι και οι οδηγοί θα το σεβαστούν”, τόνισε ο Αυστριακός.

Πάντως, αναμφίβολα θα είναι ένα λεπτό ζήτημα για την ομάδα να διαχειριστεί, πλέον, την πρόσβαση του Χάμιλτον σε τεχνικές πληροφορίες που θα μπορούσε να μεταφέρει το 2025 στη Scuderia. Και πάλι, όμως, ο Βολφ δεν δείχνει να ανησυχεί για αυτό: “Σε σχέση με την πρόοδο της [τεχνολογικής] εξέλιξης, πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Οι κανονισμοί μένουν λίγο-πολύ οι ίδιοι.

Σε σχέση με το [αυτοκίνητο του] 2025 θα εξετάσουμε αργότερα φέτος τι συμβαίνει από την άποψη των τεχνικών πληροφοριών, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ούτε λίγο. Υπάρχουν μηχανικοί που μας αφήνουν και πάνε σε άλλες ομάδες, και η περίοδος αποχής είναι πολλές φορές μικρή, ακόμα και έξι μηνών.

Οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία για την ακεραιότητα του Λιούις, για το αν θα μοιραστεί πληροφορίες. Από την άποψη αυτή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η φετινή θα είναι μια επιτυχημένη σεζόν και για τους δύο οδηγούς, μια επιτυχημένη σεζόν για τη Mercedes, και όλοι μας θα δώσουμε το καλύτερό μας για να το πετύχουμε”, κατέληξε ο Τότο Βολφ.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ