FORMULA 1

Τότο Βολφ: "Επήλθε ένα φυσικό τέλος στη συνεργασία μας με τον Λιούις"

Οι Χάμιλτον και Βολφ της Mercedes F1
Οι Χάμιλτον και Βολφ της Mercedes F1 MERCEDES AMG F1 MEDIA

Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari το 2025, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε ότι αποδέχεται την ανάγκη του Χάμιλτον για μια φρέσκια πρόκληση, αλλά και ότι “θα είναι συναρπαστικό να σκεφτούμε τις επιλογές μας εφεξής”.

Το τέλος του 2024 θα φέρει και ένα τέλος εποχής για την πιο επιτυχημένη συνεργασία ενός οδηγού με μια ομάδα του σπορ στην ιστορία της F1. Συνεργασία που έφερε 82 νίκες, 8 διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών και 6 τίτλους οδηγών για τον Χάμιλτον.

Από όσα αρχίζουν να γίνονται γνωστά για την κατακλυσμιαία ροή των εξελίξεων από τις πρώτες ενδείξεις μέχρι τις οριστικές ανακοινώσεις για τη μετακίνηση του Χάμιλτον στο Μαρανέλο το 2025, ο Βολφ πληροφορήθηκε την απόφαση του Βρετανού μόλις μία μέρα νωρίτερα, την Τετράτη (31/1).

Κάτι τέτοιο, αν ισχύει, είναι λίγο εξωφρενικό. Άλλωστε, τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Χάμιλτον-Βολφ είχαν ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου τους για 2 χρόνια, που εντέλει ήταν 1+1 με την οψιόν στον Λιούις. Η πρώτη κίνηση του Αυστριακού, μόλις πληροφορήθηκε τις εξελίξεις, ήταν να ενημερώσει τη διοίκηση της Mercedes.

Από άποψη του διδύμου ομάδας-οδηγού, η σχέση μας έγινε η πιο επιτυχημένη που έχει δει το σπορ, κι αυτό είναι κάτι που μπορούμε στο μέλλον να θυμόμαστε με υπερηφάνεια”, ήταν τα πρώτα λόγια του Τότο Βολφ μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Mercedes και της Ferrari.

Ο Λιούις θα είναι πάντοτε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της Mercedes στο motorsport. Παρόλα αυτά, γνωρίζαμε ότι η συνεργασία μας θα έφτανε σε ένα φυσικό τέλος σε κάποιο σημείο, και αυτή η ημέρα ήρθε τώρα.

Αποδεχόμαστε την απόφαση του Λιούις να αναζητήσει μια φρέσκια πρόκληση, και θα είναι συναρπαστικό να σκεφτούμε τις επιλογές μας για το μέλλον. Αλλά προς στιγμήν έχουμε ακόμα μία σεζόν μπροστά μας, και είμαστε αφοσιωμένοι στους αγώνες για να είμαστε δυνατοί το 2024”, κατέληξε ο Αυστριακός.

Θυμίζουμε ότι ο Βολφ είχε δηλώσει πριν από περίπου έναν χρόνο, το Μάρτιο του 2023, ότι δεν θα ήταν παράλογο να έχανε η Mercedes τον Χάμιλτον αν συνέχιζε να μην του δίνει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Είχε πει, τότε: Αν ο Λιούις θέλει να κερδίσει άλλο ένα πρωτάθλημα, πρέπει να διασφαλίσει ότι θα έχει το αυτοκίνητο για να το πετύχει.

Κι αν δεν μπορούμε να δείξουμε ότι είμαστε σε θέση να του δώσουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο τα επόμενα δύο χρόνια, τότε θα χρειαστεί να κοιτάξει αλλού. Δεν πιστεύω ότι κάνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα παραπονεθώ αν αυτό συμβεί μέσα στα επόμενα ένα-δύο χρόνια”.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ