FORMULA 1

Ποια αφορμή πυροδότησε τα σενάρια Αλόνσο-Mercedes, τι λέει ο Ισπανός

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP Αυστρίας 2023
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP Αυστρίας 2023 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Μια φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram απεικονίζει τον διευθυντή της Mercedes F1 Τότο Βολφ σε συνάντηση με τον Φλάβιο Μπριατόρε, που εξακολουθεί να εκπροσωπεί τον Φερνάντο Αλόνσο. Τη φωτογραφία ανέβασε ο ίδιος ο Μπριατόρε στο λογαριασμό του.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και τον τρόπο που δουλεύει η δημιουργία εντυπώσεων στη Formula 1, από τις παραπάνω πληροφορίες μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι αυτή η φωτογραφία μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς του Ιταλού και του Αυστριακού.

Αλλά μπορεί, κατά πολλούς, να σημαίνει ότι οι Μπριατόρε και Βολφ συζήτησαν στη συνάντησή τους την ενδεχόμενη μεταγραφή του Αλόνσο στη Mercedes το 2025, για τη θέση του Λιούις Χάμιλτον που θα αποχωρήσει για τη Ferrari στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Ισπανός είναι ανάμεσα στους οδηγούς που έχουν ακουστεί για τη θέση, όμως ο ίδιος είπε ότι πρώτη προτεραιότητά του για το μέλλον, αν αποφασίσει να συνεχίσει στη Formula 1 και μετά το 2024, είναι η Aston Martin.

Αν θελήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές” τόνισε ο δις πρωταθλητής, με τη Renault F1 και διευθυντή τον Μπριατόρε το 2005 και ’06. “Η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι πάντα να καθίσουμε και να συζητήσουμε με την Aston. Μου έδωσαν την ευκαιρία πέρσι να μπω σε αυτόν τον οργανισμό, γεγονός για το οποίο είμαι πολύ περήφανος.

Με το νέο εργοστάσιο, με όλα όσα εξελίσσονται, αυτή η ομάδα έχει σπουδαίο μέλλον. Θέλω να διερευνήσω κάθε δυνατότητα να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια εδώ”, πρόσθεσε ο Αλόνσο, ο οποίος τον φετινό Ιούλιο θα κλείσει το 43ο έτος της ηλικίας του.

ASTON MARTIN F1 MEDIA
Ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin AMR23 στον τερματισμό του GP Βραζιλίας ASTON MARTIN F1 MEDIA


Και συνέχισε: “Πιστεύω ότι υπάρχουν 2-3 φάσεις που πρέπει να περάσω. Πρώτον, πρέπει να αποφασίσω ο ίδιος τι θέλω να κάνω στο μέλλον, αν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου ξανά για ορισμένα ακόμα χρόνια σε αυτό το σπορ, που αγαπώ πολύ.

Μου αρέσει η οδήγηση, όλο το χειμώνα οδηγούσα διαφορετικά αυτοκίνητα: DTM, ράλι, ράλι-κρος, καρτ. Αγαπώ τη F1, αλλά γενικώς αγαπώ την οδήγηση. Οπότε αν δεν είμαι στη F1, θα είμαι χαρούμενος και σε άλλες μορφές του μότορσπορ και ίσως θα έχω και περισσότερο χρόνο για την προσωπική ζωή μου, που είναι επίσης πολύ σημαντικά στην ηλικία που βρίσκομαι.

Όμως αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρω μόνος μου. Πρέπει να σκεφτώ, και πρέπει εντέλει να δεσμευτώ με μια ομάδα και να κατανοήσω απόλυτα ότι για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου θα είναι αυτή η ομάδα για το 100% του χρόνου μου.

Μόλις λάβω αυτή την απόφαση, έπειτα θα πρέπει να καθίσω με την Aston Martin και να πω ‘εντάξει, έλαβα αυτή την απόφαση, και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω σε αυτό το πρόγραμμα’. Διότι πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προόδου πέρσι. Χτίσαμε πολλά μαζί, έχουμε εδώ αυτές τις νέες εγκαταστάσεις, έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουμε στο μέλλον. Εμπιστεύομαι αυτό το πρόγραμμα”.

Zak Mauger / Aston Martin F1 Media
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο κόκπιτ της Aston Martin AMR23 στο GP Βραζιλίας ZAK MAUGER / ASTON MARTIN F1 MEDIA


Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Aston Martin για την ανανέωση του συμβολαίου τους πέραν του 2024, ο Αλόνσο εκτιμά ότι θα έχει κι άλλες επιλογές: “Αν δεν φτάσουμε σε συμφωνία, και θελήσω να μείνει αφοσιωμένος στη F1, ξέρω ότι θα βρίσκομαι σε προνομιακή θέση”, είπε συγκεκριμένα ο Ισπανός.

Πιθανώς είμαι ελκυστικός και για άλλες ομάδες, βάσει της απόδοσης που είδαν πέρσι, της αφοσίωσης. Υπάρχουν μόνο τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές σήμερα στη F1 και μόνο ένας είναι διαθέσιμος.

Πριν από λίγα χρόνια θα έλεγα ότι η ηλικία των 40-41 ετών είναι το όριο. Τώρα, έχοντας δει τον εαυτό μου πέρσι, με το κίνητρο και την απόδοσή μου, σκέφτομαι ότι ίσως θα μπορούσα να συνεχίσω για ορισμένα χρόνια ακόμα.

Και τώρα, αυτό το χειμώνα, ξεπέρασα λίγο τις προσδοκίες στις δοκιμασίες φυσικής κατάστασης, οπότε μπορώ να πω ότι αν έχεις το κίνητρο και θέλεις να μείνεις αφοσιωμένος, μπορείς ίσως να συνεχίσεις να οδηγείς μέχρι την ηλικία των 48 ή 49 ετών, ή ακόμα και των 50.

Όμως, την ίδια στιγμή, πρέπει να θυσιάσεις κάθε άλλη πτυχή της ζωής. Η F1 απαιτεί την απόλυτη αφοσίωσή σου. Αυτή είναι η 24η σεζόν μου, ή κάτι τέτοιο. Έδωσα τη ζωή μου για 24 χρόνια σε αυτό το σπορ, και είμαι χαρούμενος και εντάξει με αυτό, και μπορώ να συνεχίσω για ορισμένα χρόνια ακόμα”, κατέληξε ο Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 MERCEDES F1 ASTON MARTIN F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ