FORMULA 1

Όλα όσα είπε ο Μαξ Φερστάπεν για τα σενάρια περί Mercedes και για την κρίση στη Red Bull

Red Bull Content Pool
Μαξ Φερστάπεν, GP Αυστραλίας 2024 RED BULL CONTENT POOL

Ο τρις πρωταθλητής της Formula 1 Μαξ Φερστάπεν μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο πάντοκ της Μελβούρνης για τις εξελίξεις στη Red Bull Racing και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να συζητά με τη Mercedes F1 - και κράτησε αποστάσεις από τα πάντα.

Ο Ολλανδός είπε ότι η Red Bull Racing “είναι το μέρος που θέλω να βρίσκομαι” όταν κλήθηκε από τον διεθνή Τύπο να σχολιάσει όλα τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που τον θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο να σπάσει πρόωρα το συμβόλαιό του με την αυστριακή ομάδα, το οποίο λήγει στο τέλος του 2028.

Ο Φερστάπεν έχει ταχθεί στην πλευρά των Αυστριακών και του Χέλμουτ Μάρκο στον εσωτερικό ‘πόλεμο ισχύος’ που εξελίσσεται εντός των τειχών στο Μίλτον Κινς τους τελευταίους μήνες. Έτσι, πολλοί εκτιμούν ότι αν επικρατήσει η έτερη πλευρά, του διευθυντή Κρίστιαν Χόρνερ που έχει την υποστήριξη του Ταϊλανδού Σαλέρμ Γιουβίντια (κατόχου του 51% της Red Bull), ο Φερστάπεν θα αναζητήσει άλλη ομάδα για τη συνέχιση της καριέρας του από το 2025 - ενεργοποιώντας έναν σχετικό όρο αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του.

Στη Μελβούρνη, ο 26χρονος κλήθηκε να σχολιάσει όλα τα παραπάνω, και κράτησε αποστάσεις λέγοντας ότι τον κάνει χαρούμενο η κυριαρχική απόδοση της Red Bull RB20 στην πίστα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ερώτηση αν θα πάει στη Mercedes, αποκρίθηκε “ποια χρονιά;”. Παρακάτω ακολουθούν όσα είπε σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν στους δημοσιογράφους της F1 στην Αυστραλία.

Για τα σενάρια περί αποχώρησής του από τη RBR λόγω του ‘πολέμου ισχύος’ στην ομάδα: Πιστεύω πως έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι, σωστά; Το αυτοκίνητο τα πάει αληθινά καλά, υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι στην ομάδα που πιέζουν διαρκώς για καλύτερα αποτελέσματα, συνεπώς σε αυτό εστιάζω. Είμαι αφοσιωμένος στην απόδοσή μας, είμαι χαρούμενος, και όταν πηγαίνω πίσω στο σπίτι δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο διότι είμαι ήσυχος εδώ που βρίσκομαι, και εδώ είναι που θέλω να είμαι”.

Για τις δηλώσεις του διευθυντή της Mercedes F1 Τότο Βολφ ότι “κάθε ομάδα θα έκανε τούμπες για να αποκτήσει τον Φερστάπεν” και ότι “θα τον ήθελα πολύ στη Mercedes: “Δεν με επηρεάζουν σχετικά με το τι θα κάνω. Είναι πάντα καλό να ακούς κάτι τέτοιο. Ο Τότο κι εγώ είχαμε τις στιγμές μας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό ανάμεσα σε δύο ομάδες που μάχονται για το πρωτάθλημα. Αλλά ο σεβασμός υπήρχε πάντα. Από τη δική μου πλευρά, δεν αλλάζει τίποτα. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά το 2028. Δεν ξέρω αν θα μείνω στη F1 ή αν θα συνεχίσω αλλού. Μπορεί και να υπογράψω νέο συμβόλαιο. Δεν το ξέρω αυτό ακόμα”.

Red Bull Content Pool
Ο Μαξ Φερστάπεν στο πάντοκ του Άλμπερτ Παρκ, GP Αυστραλίας 2024 RED BULL CONTENT POOL


Για τις φήμες περί ενδεχόμενης αποχώρησης υψηλόβαθμων στελεχών και τεχνικών από τη Red Bull: Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους-‘κλειδιά’ στην ομάδα μακροχρόνια. Διότι εκεί είναι που βρίσκεται η απόδοση. Το ίδιο ισχύει και για μένα, αν δεν απέδιδα δεν θα ήμουν εδώ. Οπότε ξέρω πως πάνε αυτά. Σκοπός μου είναι να παραμείνω εδώ μέχρι τέλους. Θα είναι ωραία ιστορία και για μένα να φτάσω το συμβόλαιο μέχρι το τέλος, διότι θα σημαίνει ότι θα είμαι μέρος μίας οικογένειας και μίας ομάδας”.

Για την υπόθεση Χόρνερ και τον ‘πόλεμο ισχύος’ στη Red Bull: Όλοι θέλουμε το ίδιο, θέλουμε να αποδίδουμε στην πίστα. Σε αυτό πρέπει να εστιάζουμε ως ομάδα. Εξάλλου, δεν θέλω να εμπλέκομαι διαρκώς σε τέτοιου είδους πράγματα. Διότι, στο τέλος της ημέρας, εγώ είμαι ο οδηγός και είμαι εδώ για να κοιτάζω τα πράγματα από την οπτική της αγωνιστικής απόδοσης. Για αυτό με προσέλαβαν. Όμως, από όσα γνωρίζω, όλα ελέγχονται με το σωστό τρόπο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για αυτή την πλευρά, διότι δεν ξέρω περισσότερα. Και δεν θέλω να ξέρω, διότι δεν είναι αυτή η δουλειά μου ή το καθήκον μου μέσα στην ομάδα”.

Για το φετινό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της F1: Πιστεύω πως φέτος είχα προσωπικά το καλύτερό μου ξεκίνημα με το αυτοκίνητο από κάθε άλλη χρονιά. Είναι τόσο καλά ισορροπημένο, και επίσης ως ομάδα λειτουργούμε πολύ καλά, χωρίς πολλά λάθη. Οπότε, φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό, κι ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Προσπαθούμε να συνεχίζουμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, και αυτό είναι πολύ θετικό”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 RED BULL MERCEDES F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ