FORMULA 1

Ο Τότο Βολφ ενημερώνει τους εργαζόμενους της Mercedes για την αποχώρηση του Χάμιλτον

Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον στην ομαδική φωτογραφία της Mercedes F1 στο GP Άμπου Ντάμπι 2023 MERCEDES-BENZ AG

Πλήρης επιβεβαίωση και από τους Βρετανούς για τη συμφωνία Χάμιλτον-Ferrari: το δίκτυο Sky Sports γράφει με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Βρετανός θα είναι οδηγός της Scuderia του χρόνου, ενώ το BBC αναφέρει ότι ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ θα ενημερώσει το απόγευμα τους εργαζόμενους της ομάδας για τις εξελίξεις.

Μετά την αποκάλυψη από τους Ιταλούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (1/02), οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές για τη μεταγραφική αυτή “βόμβα” που ετοιμάζεται να σκάσει: τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ο Κάρλος Σάινθ θα αποχωρήσει από το Μαρανέλο, και τώρα οι Βρετανοί γράφουν ότι η συμφωνία Χάμιλτον-Ferrarι για το 2025 είναι πλέον οριστική.

Σύμφωνα με τα δίκτυα BBC και Sky Sports, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ θα συγκεντρώσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος τους εργαζόμενους της ομάδας στο Μπράκλεϊ της Βρετανίας, για να τους ενημερώσει -μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον- για τη μετακίνηση του Χάμιλτον, του οδηγού με τον οποίο η Mercedes κέρδισε οκτώ τίτλους κατασκευαστών και έξι τίτλους οδηγών, στη Ferrari.

Εν συνεχεία, συνεχίζει το Sky Sports, θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας - την οποία το βρετανικό δίκτυο θεωρεί σίγουρη με τον πέραν πάσης αμφισβήτησης τίτλο “ο Λιούις Χάμιλτον θα αφήσει τη Mercedes για να πάει στη Ferrari για τη σεζόν 2025”.

Για τους υπαλλήλους στο Μπράκλεϊ, όπως και στον τομέα κινητήρων του Μπρίξουορθ, αλλά και για όλο το μικρόκοσμο της F1, η είδηση της αποχώρησης του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes αποτελεί τεράστια έκπληξη, δεδομένου ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε η νέα συμφωνία του Βρετανού με την ομάδα για το 2024 και ‘25.

Όμως, σήμερα αποκαλύπτεται ότι η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει όρο που δίνει στον Χάμιλτον την ελευθερία να αποχωρήσει από τη Mercedes για τη δεύτερη αυτές αυτές τις σεζόν. Έτσι, ο επτάκις πρωταθλητής μπορεί να μεταβεί σε άλλη ομάδα του χρόνου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, όπως όλα δείχνουν, το 2025 θα είναι η πρώτη χρονιά που ο Λιούις δεν θα συνδέεται με τη Mercedes, η οποία παρείχε κινητήρες στη McLaren την περίοδο 2007-’12 που ο Βρετανός βρισκόταν στο Ουόκινγκ.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ