FORMULA 1

Ο Λούις Χάμιλτον βάζει φωτιά στη Formula 1: Πληροφορίες για ανακοίνωση συμφωνίας με τη Ferrari

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain gestures as he leaves his motorhome prior to the start of the third practice session at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Saturday, May 21, 2022. The Formula One race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Lewis Hamilton / Mercedes F1 AP

Χαμός στον κόσμο της Formula 1, καθώς φήμη πως Ferrari και Λούις Χάμιλτον βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ έχει προκαλέσει πάταγο στο διαδίκτυο.

Ξημερώματα Πέμπτης (1/2) κι ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανέβηκε στα... κάγκελα. Ένα tweet του δημοσιογράφου/σχολιαστή Γουίλ Μπάξτον σήμανε συναγερμό στην κοινότητα της Formula 1, για να ακολουθήσει η φήμη πως η Ferrari τα δίνει όλα για να κάνει τον Λούις Χάμιλτον δικό της. Από το 2025!

"Υπάρχει συμφωνία ανάμεσά τους;" αναρωτιέται το δημοσίευμα του formu1a.uno, το οποίο έχει γίνει viral και έχει προκαλέσει πάταγο στα social media.

"Ο Φρεντ Βασέρ έχει θέσει ως στόχο του να ολοκληρώσει την επέκταση των συμβολαίων των δύο οδηγών του πριν από την έναρξη της σεζόν, ωστόσο η έναρξη των συζητήσεων μαζί τους ξεκίνησαν με καθυστέρηση. Η συμφωνία με τον Σαρλ Λεκλέρκ έχει ήδη επισημοποιηθεί, την ώρα που στην υπόθεση του Κάρλος Σάινθ υπάρχουν καθυστερήσεις. Αφορμή είναι η τρελή ιδέα των ανθρώπων της ομάδας να πάρουν τον Λούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο, καθώς γνωρίζουν ότι το συμβόλαιό του με τη Mercedes είναι για έναν συν έναν χρόνο. Η διοίκηση της Ferrari είναι αποφασισμένη να συγκεντρωθεί στον Χάμιλτον, για να βάλει έναν πολυπρωταθλητή στο Μαρανέλο μετά από την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Φέτελ" αναφέρεται στον πρόλογο του ρεπορτάζ.

Την ίδια ώρα, στο Twitter κυκλοφορεί και ένα δισέλιδο της Corriere Della Sera με τίτλο "Επιχείρηση Χάμιλτον", το οποίο δείχνει τον οδηγό της Mercedes με κόκκινο πουκάμισο και γύρω του ένα κείμενο το οποίο υποστηρίζει ότι ίσως υπάρχουν εξελίξεις και ανακοινώσεις στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε!

Ο Χάμιλτον, στα 39 του πλέον, παραμένει ο οδηγός με τα περισσότερα πρωταθλήματα μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ (7), με τις περισσότερες νίκες (103), με τις περισσότερες πολ-ποζίσιονς (104) και με τα περισσότερα πόντιουμς (197) στην ιστορία της Formula 1.

Αν και μετά από το άδοξο φινάλε του πρωταθλήματος του 2021 έχουν υπάρχει πολλά ρεπορτάζ που τον έχουν "σπρώξει" προς την αποχώρηση από τη δράση, ο Χάμιλτον δεν δείχνει έτοιμος να βγει στη σύνταξη, παραμένει σε άριστη φυσική και πνευματική κατάσταση και ονειρεύεται τον όγδοο τίτλο που θα τον βάλει στην κορυφή της λίστας με τους θρύλους του αθλήματος.

Το φλερτ με τη Ferrari δεν είναι κάτι που προέκυψε το τελευταίο διάστημα, καθώς η Scuderia τον έχει βάλει πολλές φορές στο στόχαστρό της τα προηγούμενα χρόνια. Ο Χάμιλτον, ωστόσο, δήλωνε με λόγια και με πράξεις την αφοσίωσή του στη Mercedes, η οποία έκανε πολλά βήματα προς τα πίσω το 2022 και το 2023, με αποτέλεσμα να του στερήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει ξανά την κορυφή και το milestone που θεωρεί ότι άδικα έχασε στο Άμπου Ντάμπι, το 2021.

Το δεύτερο σενάριο, αν και φαίνεται πως πολλοί προσπαθούν αυτή τη στιγμή να αναλύσουν/εξηγήσουν/μεταφράσουν το tweet του Γουίλ Μπάξτον, αναφέρει ανακοίνωση αποχώρησης από τη δράση, κάτι που όπως αναφέραμε δεν δείχνει να συγκεντρώνει πραγματικές πιθανότητες, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα και με τη συμπεριφορά του Χάμιλτον.

Στην καριέρα του στη Formula 1, η οποία ξεκίνησε το 2007 από το Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης για να ακολουθήσουν 332 αγώνες, ο Χάμιλτον έχει τρέξει για μόνο δύο ομάδες. Για τη McLaren (2007-2012) με την οποία κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2008 στο Σάο Πάολο και με τη Mercedes στην οποία μεταπήδησε από το 2013 για να κυριαρχήσει και να φτάσει στο επίπεδο του θρύλου.

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FERRARI SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ