FORMULA 1

Ο Πέρεζ δέχθηκε ποινή 3 θέσεων για την εκκίνηση του GP Αυστραλίας

Red Bull Content Pool
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 23: Third placed qualifier Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Circuit on March 23, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Οι αγωνοδίκες της FIA επέβαλλαν ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση του αυριανού GP της Μελβούρνης στον Σέρτζιο Πέρεζ, διότι ο Μεξικάνος της Red Bull Racing μπλόκαρε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas στην πρώτη περίοδο των σημερινών δοκιμών κατάταξης.

Μετά από την ποινή αυτή, κατά συνέπεια, ο Πέρεζ θα πέσει από την 3η θέση που κατέκτησε στις σημερινές δοκιμές κατάταξης στην 6η θέση του αυριανού (24/03, 06:00) GP της Αυστραλίας. Αυτό σημαίνει ότι στη δεύτερη σειρά θα παραταχθούν οι Λάντο Νόρις και Σαρλ Λεκλέρ της McLaren και της Ferrari αντίστοιχα, και στην τρίτη ο Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) με τον Πέρεζ.

Κατά τη στιγμή του συμβάντος που επέφερε την ποινή στον Μεξικανό, ο Πέρεζ βρισκόταν στον γύρο προθέρμανσης των ελαστικών του μετά από την έξοδο από τα πιτς στο Q1 των δοκιμών κατάταξης, σήμερα το πρωί στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ όμως τον πλησίασε βρισκόμενος σε γρήγορο γύρο με τη Haas VF-24, και ο Πέρεζ τον μπλόκαρε πάνω στην αγωνιστική γραμμή στη στροφή 13, δηλαδή στην αργή προτελευταία στροφή της πίστας.

Η αιτία του μπλοκαρίσματος αυτού ήταν ότι ο μηχανικός του Πέρεζ εκείνη τη στιγμή ήταν αφοσιωμένος στην προετοιμασία των ελαστικών του Μεξικανού για τον γρήγορο γύρο που σύντομα θα ξεκινούσε ο δεύτερος, κι έτσι ο Πέρεζ δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι τον πλησίαζε με ταχύτητα ο Χούλκενμπεργκ.

Μετά το τέλος των δοκιμών κατάταξης ο Πέρεζ κλήθηκε από τους αγωνοδίκες σε απολογία, και μετά την ακρόαση και της ραδιοεπικοινωνίας και την εξέταση όλων των στοιχείων οι τελευταίοι αποφάσισαν να του επιβάλλουν την ποινή των 3 θέσεων στην εκκίνηση του αυριανού GP.

Ο Χούλκενμπεργκ είπε ότι το συμβάν αυτό του κόστισε κάποια δέκατα, τα οποία θα ήταν αρκετά για να μην αποκλειστεί από το Q1 και να μην μείνει εντέλει στην 16η θέση της εκκίνησης. “Νομίζω ότι [ο Πέρεζ] έκανε μια μεξικάνικη σιέστα εκείνη τη στιγμή, δεν κοίταζε τους καθρέπτες του” είπε καυστικά ο Γερμανός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 RED BULL GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ