FORMULA 1

GP Αυστραλίας: Τρία στα τρία για τον Μαξ Φερστάπεν, νέα επιβλητική πολ ποζίσιον του Ολλανδού

RED BULL CONTENT POOL
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 23: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Circuit on March 23, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν ανέστρεψε τα πράγματα μετά τις χθεσινές προβληματικές δοκιμές της Red Bull, έλυσε τα προβλήματα υποστροφής της RB20 και κέρδισε την τρίτη φετινή του πολ ποζίσιον για ισάριθμους αγώνες της Formula 1, εμπρός από τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari. Στην 5η θέση ο Σαρλ Λεκλέρ μετά από ένα λάθος στον τελευταίο γύρο του στο Q3.

Ο Μαξ Φερστάπεν παρέμεινε ανίκητος στη φετινή Formula 1 και στις τρίτες δοκιμές κατάταξης της φετινής χρονιάς, κατακτώντας την πολ ποζίσιον για το GP Αυστραλίας με δύο επιβλητικούς γύρους το τέλος των δοκιμών κατάταξης στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari δεν είχε απαντήσεις για την ταχύτητα του Ολλανδού στο τέλος, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός -μόλις δύο εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση σκωληκειδίτιδας στη Τζέντα- ήταν ταχύτερος του πρωταθλητή στις δύο πρώτες περιόδους των κατατακτήριων.

Στην πρώτη τους προσπάθεια στο Q3 ο Φερστάπεν έβγαλε από το καπέλο τον εντυπωσιακό χρόνο 1:16.048, που ήταν τρία δέκατα ταχύτερος από τους χρόνους των δύο Ferrari. Στη δεύτερη και τελευταία τους προσπάθεια, ο Ολλανδός κατέβασε ακόμα περισσότερο, στο ακόμα πιο εντυπωσιακό 1:15.915, και παρότι ο Σάινθ κατάφερε και εκείνος να βελτιώσει το χρόνο του, η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει την πολ ποζίσιον.

Red Bull Content Pool
Ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB20 στις δοκιμές κατάταξης του GP Αυστραλίας RED BULL CONTENT POOL


Κατά συνέπεια, ο Σάινθ θα παραταχθεί δίπλα στον Μαξ στην πρώτη σειρά της αυριανής (24/03, 06:00) εκκίνησης του GP Αυστραλίας, ενώ τη δεύτερη θα καταλάβουν οι Σέρτζιο Πέρεζ και Λάντο Νόρις με τις Red Bull RB20 και McLaren MCL38 αντίστοιχα. Όμως, ο Μεξικανός ενδέχεται να δεχθεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση διότι στο Q1 μπλόκαρε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas σε έναν γρήγορο γύρο του Γερμανού.

Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν ήταν σήμερα όσο ανταγωνιστικός είχε δείξει στις ελεύθερες δοκιμές: λέγοντας ότι η Ferrari του ξαφνικά έγινε δύστροπη, παρουσίαζε εναλλασσόμενα υποστροφή και υπερστροφή στους γρήγορους γύρους του, και έτσι ήταν σταθερά πιο αργός του Σάινθ. Τα προβλήματα αυτά έφεραν ένα λάθος του 25χρονου στη στροφή 13 στον τελευταίο του γύρο, κι έτσι αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει και να περιοριστεί έτσι στην 5η θέση.

Δίπλα στον Μονεγάσκο στην τρίτη σειρά εκκίνησης θα παραταχθεί ο Όσκαρ Πιάστρι, που φέρει τις ελπίδες των Αυστραλών στις κερκίδες, καθώς η McLaren ανέβασε εντυπωσιακά την ταχύτητά της στον έναν γύρο σε σχέση με τις δοκιμές και μπήκε στη μάχη με τις Ferrari, και καθαρά μπροστά από τις Mercedes και Aston Martin.

Στη Mercedes τα πράγματα κύλησαν και πάλι απογοητευτικά, παρά τις υποσχέσεις που φάνηκε να δίνει η W15 στην 3η περίοδο των δοκιμών. Ο Λιούις Χάμιλτον, παρά την προσπάθειά του στο Q2, αποκλείστηκε από την πρώτη δεκάδα όταν στο τέλος της δεύτερης περιόδου του έθεσαν εκτός με δύο εξαιρετικούς γύρους οι Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντα.

Έτσι, ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο μοναδικός Άγγλος της Mercedes F1 στη δεκάδα, όμως έμεινε ενάμισι δέκατο μακριά από τον Πιάστρι. Πίσω του, ο εντυπωσιακός Τσουνόντα κατάφερε να κερδίσει τις δύο Aston Martin, καθώς μια έξοδος του Φερνάντο Αλόνσο στη στροφή 6 στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 αποδιοργάνωσε την προσπάθειά του Ισπανού που έδειχνε αρκετά ταχύς έως τότε για να μπει στην πρώτη εξάδα της εκκίνησης.

Η Williams δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα με τον Άλεξ Άλμπον, που του δόθηκε το μονοθέσιο του Λόγκαν Σάρτζεαντ μετά το ατύχημα του Αγγλο-Ταϊλανδού στο FP1, ενώ ο έτερος Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο αποκλείστηκε στο Q1 όταν σβήστηκε ο χρόνος -λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας στη στροφή 5- ενός αρκετά γρήγορου γύρου με τον οποίο θα προκρινόταν στη 15άδα.

FORMULA 1
GP Αυστραλίας 2024, Δοκιμές Κατάταξης FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ