FORMULA 1

Ο Χάμιλτον απαντά στην κριτική ότι το μυαλό του ήδη είναι στη Ferrari

Sebastian Kawka/Mercedes-Benz AG
Λιούις Χάμιλτον, Δοκιμές Μπαχρέιν 2024 SEBASTIAN KAWKA/MERCEDES-BENZ AG

Το κακό ξεκίνημα του Λιούις Χάμιλτον στην τελευταία του σεζόν με τη Mercedes F1 παρακίνησε πολλούς να σκεφτούν ότι ο Βρετανός πνευματικά βρίσκεται στο 2025 και στο Μαρανέλο, αλλά εκείνος επιμένει ότι “είμαι 100% οδηγός της Mercedes αυτή τη στιγμή”. Πληροφορίες ότι δεν θα τον ακολουθήσει στη Scuderia ο μηχανικός του, Πίτερ Μπόνινγκτον.

Η ίδια η Mercedes δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν του 2024, με μια W15 που υπολείπεται σε ανταγωνιστικότητα από τις Red Bull και Ferrari, και ενίοτε και από τις McLaren και Aston Martin. Όμως, πάντοτε ένας οδηγός κρίνεται απέναντι στον διπλανό του στο γκαράζ της ομάδας του, και στα δύο GP μέχρι στιγμής ο Τζορτζ Ράσελ έχει φανεί πιο ανταγωνιστικός.

Η W15 πάσχει κυρίως στις ευθείες και στις γρήγορες στροφές, και ήδη η ομάδα του Μπράκλεϊ εργάζεται για να βρει λύσεις ενόψει του GP Αυστραλίας, στις 22-24 Μαρτίου, όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής της, Τότο Βολφ.

Μέχρι τότε, ο Χάμιλτον -που τερμάτισε στην 7η θέση του GP του Μπαχρέιν και στην 9η στη Τζέντα, αν και με ένα στρατηγικό ρίσκο που δεν του βγήκε- έχει να αντιμετωπίσει και τις απόψεις των σχολιαστών της F1 που αμφισβητούν την αφοσίωσή του στη φετινή του απόδοση.

Ένας από αυτούς του σχολιαστές είναι ο -πρώην οδηγός των Williams, McLaren και Red Bull- Ντέιβιντ Κούλθαρντ, του βρετανικού Channel 4, που δήλωσε πως ο Λιούις δεν έχει προσαρμοστεί στο καινούριο του αυτοκίνητο ακόμα. Μπορείτε να δείτε πώς ο Τζορτζ Ράσελ σταδιακά βελτιώνει τους χρόνους στο γυρολόγιό του, ενώ είναι εμφανές ότι ο Λιούις πασχίζει.

Όταν καταφέρει να μπει στο 'παράθυρο' λειτουργίας της W15, ο Λιούις θα τα πάει καλά. Αλλά προς στιγμήν, φαίνεται σαν πνευματικά να σκέφτεται ήδη τη μετακίνησή του στη Ferrari”, κατέληξε ο Σκοτσέζος.

Όμως, απάντηση του Χάμιλτον στα σχόλια αυτά ήρθε άμεσα: “Είμαι 100% οδηγός της Mercedes αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το μοναδικό στο οποίο αφοσιώνομαι φέτος”, τόνισε ο 39χρονος από το Στίβενεϊτζ. Και συνέχισε, λέγοντας για τη μεταγραφή του το 2025 στη Ferrari πως “δεν θέλω αυτό να με αποσπά από τη δουλειά που κάνω για αυτή την ομάδα. Θέλω να τερματίσω με επιτυχία.

Δεν πρόκειται για μια τυπική συνεργασία ενός οδηγού με μια ομάδα. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έζησε όσα ζήσαμε. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει πετύχει όσα έχουμε πετύχει. Οι σχέσεις που έχω με τους ανθρώπους της ομάδας πάνε πολύ βαθιά, και στόχος μου είναι να αποδώσω για αυτούς φέτος.

Αν καταφέρουμε να έχουμε μια χρονιά που θα αποδώσουμε στο μέγισστο επίπεδο θα είμαι αληθινά χαρούμενος. Του χρόνου θα ξεκινήσω νέες σχέσεις, σε ένα ολοκαίνουριο περιβάλλον, σε μια νέα γλώσσα, τα πάντα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, και πιθανότατα εξίσου συναρπαστικά”, κατέληξε ο Βρετανός.

Πάντως, ένα πλήγμα για τον Λιούις ενόψει της μεταγραφής του στη Ferrari -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- θα είναι το γεγονός ότι πιθανότατα δεν θα τον ακολουθήσει στο Μαρανέλο ο επί χρόνια έμπιστός του μηχανικός, και ο άνθρωπος με τον οποίο μιλά στη ραδιοεπικοινωνία στα GP, Πίτερ Μπόνινγκτον.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, ο λόγος είναι όχι ότι δεν θέλει ο “Μπόνο” να αφήσει τη Mercedes, αλλά ότι η ίδια η Scuderia προτιμά να τοποθετήσει ως επικεφαλής μηχανικό του γκαράζ του Λιούις έναν άνθρωπο που ήδη βρίσκεται στη Ferrari και γνωρίζει καλύτερα τη λειτουργία της ομάδας.

Ο Μπόνινγκτον, που ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός στη Jordan GP (σημερινή Aston Martin F1) υπήρξε στο παρελθόν συνεργάτης του Μίκαελ Σουμάχερ και του Τζένσον Μπάτον, μεταξύ άλλων, και μαζί με τον Χάμιλτον στη Mercedes F1 κέρδισαν έξι παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών.

Παρά την αγαστή συνεργασία των δύο Βρετανών, όμως, η Ferrari φέρεται αποφασισμένη να τοποθετήσει δίπλα στον Χάμιλτον του χρόνου τον Ρικάρντο Αντάμι, έναν 50χρονο Ιταλό που εργάζεται στη F1 τα τελευταία 22 χρόνια και βρίσκεται στο Μαρανέλο από το 2015. Ο Αντάμι είναι ο επικεφαλής μηχανικός του Κάρλος Σάινθ από το '21 που πήγε ο Ισπανός στην ομάδα.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ