FORMULA 1

Μπέργκερ: "Ο Φερστάπεν είναι πια στο επίπεδο του Σένα"

Red Bull Content Pool
LUSAIL CITY, QATAR - OCTOBER 08: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Qatar at Lusail International Circuit on October 08, 2023 in Lusail City, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310080541 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Έχοντας βρεθεί στο διπλανό γκαράζ της McLaren με τον Άιρτον Σένα πριν από 35 χρόνια, ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ λέει με βεβαιότητα πως ο Μαξ Φερστάπεν έχει φτάσει πλέον οδηγικά στο επίπεδο του θρυλικού Βραζιλιάνου.

Ο Φερστάπεν φέτος ξεπέρασε το ρεκόρ των 45 νικών του Άιρτον Σένα στη Formula 1, καθώς χθες το βράδυ στο Κατάρ πέτυχε την 49η της καριέρας του στο σπορ, και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (7/10) ισοφάρισε τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα που είχε κερδίζει ο Βραζιλιάνος με τη McLaren-Honda την περίοδο 1988-’91.

Ο πρώην εμπορικός διευθυντής του σπορ Μπέρνι Έκλεστοουν είπε ότι πλέον ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο καλύτερος οδηγός που έχει δει ποτέ, ενώ σήμερα ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ -χωρίς να φτάσει τόσο μακριά- είπε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερδία La Gazzetta dello Sport ότι ο Ολλανδός είναι σίγουρα στο επίπεδο του Σένα.

«Πάντοτε θεωρούσα τον Σένα τον καλύτερο όλων των εποχών, αλλά τώρα πρέπει να πω ότι ο Μαξ είναι στο ίδιο επίπεδο» είπε ο Αυστριακός, πρώην διευθυντής της ομάδας Toro Rosso (νυν Alpha Tauri) με την οποία ο Φερστάπεν έκανε το ντεμπούτο του στη F1 πριν από οκτώ χρόνια.

AP Photo/Hideyuki Yamamoto
Ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ (αριστερά) με τον θρύλο Άιρτον Σένα, στη Σουζούκα το 1990 AP PHOTO/HIDEYUKI YAMAMOTO


«Δεν κάνει λάθη, είναι πάντα γρήγορος σε όλες τις συνθήκες - στο στεγνό, στη βροχή, σε γρήγορες ή αργές πίστες, είναι πάντα μπροστά. Είναι ειλικρινά ένας εξαιρετικός οδηγός. Νομίζω ότι εκείνος και ο Σένα είναι οδηγοί που θα τους θυμόμαστε για πάντα», πρόσθεσε ο Μπέργκερ.

Ένας άλλος πρώην οδηγός της F1, και για λίγο οδηγός της Ferrari -όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ έσπασε το πόδι του- το 1999, ο Μίκα Σάλο, προχώρησε στο μεταξύ στη σύγκριση του Φερστάπεν με τον μεγάλο Γερμανό επτάκις πρωταθλητή της F1.

«Ο Μίκαελ ποτέ δεν είχε τόσο κυρίαρχο μονοθέσιο όσο ο Φερστάπεν σήμερα», είπε ο Φινλανδός Σάλο. «Αλλά επί της αρχής είναι πολύ παρεμφερείς. Ο Μίκαελ έκανε λάθη ενίοτε, ήταν επιθετικός και αδίστακτος, αλλά κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν είχε ένα μονοθέσιο τόσο πιο γρήγορο σε σύγκριση με τα άλλα, όσο ο Μαξ έχει με τη Red Bull. Κι επίσης γνώριζε και λίγο περισσότερη αντίσταση από τον άλλο οδηγό της ομάδας του».

Πίσω στον Μπέργκερ, ο Αυστριακό ρωτήθηκε επίσης αν πιστεύει ότι η Red Bull και ο Φερστάπεν θα έχουν αντίπαλο του χρόνου: «Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις κάτι τέτοιο. Του χρόνου όλοι θα έχουν καινούρια αυτοκίνητα και ελπίζω η απόσταση να είναι μικρότερη, διότι κάτι τέτοιο θα είναι πιο θεαματικό. Αλλά αν αφαιρέσουμε τον Μαξ μπορούμε να δούμε ένα καλό πρωτάθλημα, διότι οι Ferrari, McLaren, Aston Martin και Mercedes είναι σε παρεμφερές επίπεδο».

Και τέλος ο Μπέργκερ, επίσης πρώην οδηγός της Ferrari στη F1, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Scuderia «έχει δύο σπουδαίους οδηγούς. Ο Λεκλέρ είναι πολύ γρήγορος στον έναν γύρο ενώ ο Σάινθ είναι πολύ σταθερός στον αγώνα. Υπάρχουν προβλήματα στρατηγικής ή άλλα στη Ferrari, αλλά οι οδηγοί σίγουρα είναι καλοί», κατέληξε ο Αυστριακός.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ