FORMULA 1

Έκλεστοουν: "Ο Φερστάπεν είναι ο καλύτερος οδηγός που έχω δει ποτέ"

Red Bull Content Pool
LUSAIL CITY, QATAR - OCTOBER 07: 2023 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Lusail International Circuit on October 07, 2023 in Lusail City, Qatar. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310070502 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστοουν, που άφησε για μισό αιώνα το στίγμα του στο σπορ, είπε ότι "δεν υπήρξε ποτέ κανείς τόσο καλός όσο είναι ο Μαξ σήμερα".

Ο Έκλεστοουν, ιδιοκτήτης της ομάδας Brabham τη δεκαετία του 1970 και μετέπειτα επί δεκαετίες εμπορικός διευθυντής της Formula 1, είπε λίγο πριν την αποψινή στέψη του Μαξ Φερστάπεν για τρίτη φορά ως παγκόσμιου πρωταθλητή ότι ο Ολλανδός είναι ο καλύτερος οδηγός που έχει δει ποτέ στον μισό αιώνα της ενασχόλησής του με τη F1.

Ο 92χρονος Βρετανός ξεκίνησε λέγοντας πως ναι μεν ο Άιρτον Σένα είναι προφανώς ένας από τους πιο σπουδαίους της ιστορίας, η προσωπική του επιλογή πριν τον Φερστάπεν ήταν ο Αλέν Προστ - διότι ο Γάλλος κυριαρχούσε σε μια εποχή που οι οδηγοί δεν λάμβαναν τόση υποστήριξη από τις ομάδες τους, εντός και εκτός πίστας.

Red Bull Content Pool
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν (δεξιά) σε παλαιότερη συνάντησή του με τον διευθυντή της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ RED BULL CONTENT POOL


«Αλλά αν το αφήσουμε στην άκρη αυτό, ο Μαξ είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος που έχω δει ποτέ - και ο καλύτερος που έχει δει οποιοσδήποτε», είπε ο Έκλεστοουν. «Είναι ο ολοκληρωμένος οδηγός. Ξεκινά τον αγώνα και θέλει να τον κερδίσει δεν κάνει τίποτα άλλο. Δεν κάνει λάθη, δεν κάνει τίποτα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Οδηγεί με ειλικρίνεια και δίκαια. Ακόμα και με ένα αυτοκίνητο που δεν είναι το καλύτερο, ο Μαξ θα κέρδισε πολλούς άλλους οδηγούς. Είναι ένας υπέρ-αστέρας. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε κάποιος που να ήταν τόσο καλός όσο είναι ο Μαξ σήμερα», κατέληξε ο Μπέρνι Έκλεστοουν.

TAGS FORMULA 1 F1 MAX VERSTAPPEN ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ