RED BULL

Η πιο δύσκολη βουτιά που εκτελέστηκε ποτέ σε Red Bull Cliff Diving

Η πιο δύσκολη βουτιά που εκτελέστηκε ποτέ σε Red Bull Cliff Diving

Το 1ο stop του φετινού Red Bull Cliff Diving World Series θα είναι η Αθήνα και δεν πρέπει να το χάσεις. Σε περιμένουμε στις 24 με 26 Μαΐου στη Λίμνη Βουλιαγμένη.

Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ

Κάθε βουτιά έχει τη δυσκολία της και την ιδιαιτερότητά της. Κάποιες έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με άλλες, αλλά καμία δεν είναι εύκολη. Το βέβαιο είναι ότι όλες είναι εντυπωσιακές. Ποια, όμως, είναι η πιο δύσκολη βουτιά που εκτελέστηκε ποτέ από αθλητή στο Red Bull Cliff Diving World Series;

Ακούει στο όνομα «Forward 4 Somersaults 3 ½ Twistspike» με βαθμό δυσκολίας - DD 6.2 το οποίο στους μη μυημένους στο άθλημα μπορεί και να μην λέει πολλά. Πρόκειται για μια ακροβατική άσκηση κατά την οποία το σώμα περιστρέφεται γύρω από έναν νοητό οριζόντιο άξονα τη στιγμή που τα πόδια περνούν πάνω από το κεφάλι. Αυτή η βουτιά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η δυσκολότερη όλων εκτελέστηκε για πρώτη φορά από τον AidanHeslop στην Βοστόνη το 2022.

Η πιο δύσκολη βουτιά που εκτελέστηκε ποτέ σε Red Bull Cliff Diving

Σε αυτή τη βουτιά ο αθλητής κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός και στη συνέχεια εκτελεί διαδοχικά 4 ακροβατικές κινήσεις με κυβίστηση. Ο βαθμός δυσκολίας της έχει οριστεί στο 6.2, που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας αθλητής του CliffDiving. Τη φετινή χρονιά η πιο απαιτητική και δύσκολη βουτιά αναμένεται να είναι αυτή του Catalin Preda, έχει βαθμό δυσκολίας 6.0 και ονομάζεται «Armstand back 4 ½ Somersaults pike».

Η πιο δύσκολη βουτιά που εκτελέστηκε ποτέ σε Red Bull Cliff Diving


Στον χώρο των γυναικών CliffDivers η πιο δύσκολη βουτιά καταγράφηκε το 2023 και ήταν μια εξίσου εντυπωσιακή «Forward 4 Somersaults ½ Twistpike» με βαθμό δυσκολίας (DD) 4.4. και εκτελέστηκε από την Molly Carlson. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση της δυσκολίας έχει αλλάξει πλέον και ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων που αναφέρονται προέρχεται από τον επικαιροποιημένο πίνακα DD.

Η πιο δύσκολη βουτιά που εκτελέστηκε ποτέ σε Red Bull Cliff Diving

Πώς καταφέρνουν όμως οι αθλητές να εκτελούν με τέτοια ακρίβεια τόσο δύσκολες ακροβατικές βουτιές, από πρωτόγνωρες στην πλειονότητα των περιπτώσεων τοποθεσίες; Παρά το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές έχουν διαφορετικό τρόπο και στυλ προπόνησης και εκτέλεσης των καταδύσεών τους, όλοι συμφωνούν στο ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η απόλυτη συγκέντρωση τη στιγμή της βουτιάς. Απαιτούνται ατελείωτες ώρες προπονήσεων σε διαφορετικά τοπία, ώστε μόλις βρεθούν στον πρωτόγνωρο συνήθως αγωνιστικό χώρο, να μπορέσουν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους όσα περισσότερα τεχνικά στοιχεία και να τα συνδυάσουν στο νέο σημείο κατάδυσης. Την ίδια στιγμή επειδή ο φόβος είναι παρόν σε όλους τους αθλητές, ο καθένας βρίσκει τον δικό του αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο διαχείρισής του.

Οι 24 αθλητές και αθλήτριες είναι πανέτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο RedBullCliffDiving στη Λίμνη Βουλιαγμένη και είμαστε σίγουροι ότι θα εκτελέσουν φαντασμαγορικές βουτιές που θα αφήσουν όλους μας με το στόμα ανοιχτό. Ένα 3ήμερο event γεμάτο έντονη cliffdiving δράση σε περιμένει και πίστεψέ μας δεν πρέπει να το χάσεις!

Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ.

TAGS RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ