FORMULA 1

Formula 1: Προλαβαίνει η Mercedes να κυνηγήσει τον τίτλο;

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during practice session at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Friday, May 20, 2022. The Formula One race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Λιούις Χάμιλτον, Mercedes F1 AP

Η εικόνα σημαντικής βελτίωσης που έδειξε το μονοθέσιο της Mercedes στα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP Ισπανίας ανησυχεί τη Red Bull.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η εικόνα της Mercedes στα FP1 και FP2 της Παρασκευής, στο GP Ισπανίας. Ειδικά στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον ήταν αργότεροι μόνο του Σαρλ Λεκλέρ.

Απομένει να φανεί αν η ανταγωνιστική απόδοση της W13 με το βαρέως ανασχεδιασμένο δάπεδο θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο – θα θυμάστε ότι αντίστοιχη ήταν η εικόνα της Παρασκευής και στο Μαϊάμι, αλλά τελικά δεν συνεχίστηκε στο qualifying και στον αγώνα.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull πάντως, ο Κρίστιαν Χόρνερ, δηλώνει σίγουρος ότι η βελτίωση της Mercedes στο Ισπανικό Γκραν Πρι την καθιστά έναν ακόμη διεκδικητή του φετινού τίτλου. Μιλώντας στο Sky Sports F1, είπε σχετικά: “Έλεγα συνέχεια ότι είναι θέμα χρόνου να βρουν τη λύση. Φαίνεται ότι ξεπερνούν τα προβλήματά τους και έτσι θα γίνουν ένας άλλος παράγοντας σε αυτό το πρωτάθλημα”.

Η Mercedes έχει χάσει έδαφος σε απόδοση από τη Red Bull και τη Ferrari στους πρώτους πέντε αγώνες, καθώς η W13 μαστίζεται από έντονο porpoising, αλλά και δυσκολία στο να φέρει τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία. Με τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο το porpoising μειώθηκε δραστικά, ενώ μια νέα μονάδα ισχύος έκανε το αυτοκίνητο ταχύτερο στην ευθεία.

Προλαβαίνει όμως η Mercedes να μπει στο κυνήγι του τίτλου; Στο πρωτάθλημα οδηγών, η αλήθεια είναι πως ο Λεκλέρ έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα 45 βαθμών από τον Ράσελ και 68 βαθμών από τον Χάμιλτον. Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά λοιπόν στις ισορροπίες του γκριντ, είναι αρκετά δύσκολο, αν και με 17 αγώνες ακόμη μέχρι το τέλος, όλα μπορούν να συμβούν.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την άλλη, η συγκομιδή πολύτιμων βαθμών από τη Mercedes στους πέντε πρώτους αγώνες την καθιστά ακόμη ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο. Η γερμανική ομάδα έχει 95 βαθμούς, 62 πίσω από την πρώτη Ferrari και 56 πίσω από τη δεύτερη Red Bull. Εδώ λοιπόν, ο Χόρνερ έχει απόλυτο δίκιο: η Mercedes μπορεί να κυνηγήσει το πρωτάθλημα.

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ