FORMULA 1

Formula 1: Στο 1-2 των πρώτων δοκιμών της Βαρκελώνης οι αναβαθμισμένες Ferrari

Formula 1: Στο 1-2 των πρώτων δοκιμών της Βαρκελώνης οι αναβαθμισμένες Ferrari
Το μονοθέσιο της Ferrari στις ελεύθερες δοκιμές της Ισπανίας AP IMAGES

Το αγωνιστικό τριήμερο με τις περισσότερες αναβαθμίσεις των μονοθεσίων της Formula 1 μέχρι στιγμής φέτος, το GP Ισπανίας στη Βαρκελώνη, ξεκίνησε με τον Σαρλ Λεκλέρ ταχύτερο κατά 79 χιλιοστά από τον Κάρλος Σάινθ και κατά 3 δέκατα από τον Μαξ Φερστάπεν.

Η Scuderia έφερε την πρώτη μεγάλη φετινή αναβάθμιση της Ferrari F1-75 και το πρώτο της δείγμα ήταν θετικό -τηρουμένων των επιφυλάξεων για τα φορτία καυσίμου- στη μάχη της με τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull RB18 ενόψει του 6ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, του GP Ισπανίας αυτό το τριήμερο.

Ο Σαρλ Λεκλέρ βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων με τον πρώτο του γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα, και ο Κάρλος Σάινθ τον πλησίασε στα μόλις 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου - στην προσπάθεια του Ισπανού να κατακτήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στη F1, και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του.

Την πρώτη τριάδα της κορυφής ακολούθησαν οι δύο Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον, με το βαρέως ανασχεδιασμένο δάπεδο της W13 - και με τον Φερνάντο Αλόνσο της επίσης ανανεωμένης Alpine ανάμεσά τους, που επίσης ελπίζει σαν τον Σάινθ σε μια διάκριση μέσα στη χώρα του. Η διαφορά των τριών από τον Λεκλέρ ήταν στα 8 ως 9,5 δέκατα.

Μεγάλες αναβαθμίσεις έχουν και οι McLaren και Alpha Tauri, που έκλεισαν σε τα δύο ζεύγη οδηγών τους την πρώτη δεκάδα, αλλά ο μακράν ευρύτερος ανασχεδιασμός μονοθεσίου είναι αυτός της Aston Martin AMR22. Ο ανασχεδιασμός της είναι τέτοιος που μάλιστα προκάλεσε και κριτική για την έντονη ομοιότητά της με τη Red Bull RB18, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν η ταχύτητά της δεν είναι παρεμφερής, διότι ήταν πάνω από δύο δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Τρεις εφεδρικοί οδηγοί συμμετείχαν, στο μεταξύ, σε αυτές τις πρώτες δοκιμές της Βαρκελώνης. Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα έκανε το 13ο χρόνο με την Alfa Romeo, έξι δέκατα εμπρός από τον Βάλτερι Μπότας. Ο πρωταθλητής της Formula E Νικ ντε Βρις ήταν ένα δέκατο ταχύτερος από τον Νίκολας Λατίφι, στην 18η θέση, ενώ ο Γιούρι Βιπς με τη Red Bull RB18 έκανε τον τελευταίο χρόνο - αν και σε επιμέρους τμήματα της πίστας έδειξε πολύ ταχύς.

Τα αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές:

Formula 1: Στο 1-2 των πρώτων δοκιμών της Βαρκελώνης οι αναβαθμισμένες Ferrari
Τα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών στο ισπανικό GP


TAGS FORMULA 1 FERRARI GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ