FORMULA 1

Formula 1: Ποινή 5 θέσεων για τον Φερστάπεν στη Μόντσα, στο τέλος της εκκίνησης ο Πέρεζ

Ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν RED BULL CONTENT POOL

Η Red Bull Racing άλλαξε τον κινητήρα V6 Turbo της RB18 του Μαξ Φερστάπεν και αυτό θα του στοιχίσει 5 θέσεις στην εκκίνηση του GP Ιταλίας, ενώ η αλλαγή όλης της μονάδας ισχύος του Σέρτζιο Πέρεζ τον στέλνει στο τέλος του grid.

Ο Μαξ Φερστάπεν άλλαξε όλη τη μονάδα ισχύος στο Βέλγιο και έπεσε 14ος στην εκκίνηση του Σπα, λόγω των αντίστοιχων κινήσεων και άλλων έξι οδηγών, αλλά η ανωτερότητα ταχύτητας της RB18 εκεί του επέτρεψε να κερδίσει -παρόλα αυτά- με άνεση.

Ενδεχομένως η RBR να επέλεξε τη Μόντσα για να αντικαταστήσει το θερμικό του κινητήρα, καθότι η Μόντσα ταιριάζει και πάλι ιδιαίτερα στο μονοθέσιο της ομάδας του Μίλτον Κινς και θεωρητικά ο Ολλανδός θα είναι σε θέση να κερδίσει ακόμα κι αν εκκινήσει πέντε θέσεις πίσω από αυτήν που θα κερδίσει στις δοκιμές κατάταξης του Σαββάτου (10/9).

Αντιθέτως, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για τον ομόλογό του στο διπλανό γκαράζ, Σέρτζιο Πέρεζ, που θα παραταχθεί στο τέλος της εκκίνησης λόγω αλλαγής και των έξι εξαρτημάτων της συνολικής μονάδας ισχύος.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό από ποια θέση θα ξεκινήσει τον ιταλικό αγώνα ο Μεξικανός, καθώς όλα δείχνουν ότι μαζί του στην ουρά της εκκίνησης θα βρεθεί τόσο ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes όσο και ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari.

TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ